zondag 24 maart 2013

Heerlijk biologisch broodje en makkelijke lunch !!!


Een bananen,spelt,vijgen /noten broodje, vanmiddag gebakken , erg smakelijk en erg makkelijk te maken.

Je hebt het volgende nodig :

120 gram gedroogde vijgen, de harde stukjes eraf halen en in grove stukjes hakken/snijden
1/2/ theelepel zuiveringszout   (  natriumbicarbonaat , te koop bij de drogist  )
140 gram speltmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel walnootolie
2 eiwitten  (  losgeklopt  )
2 rijpe bananen ,  fijngeprakt
3 eetlepels noten ,  fijngehakt





De vijgen doe je in een schaal met kokend water , zo'n 100 ml en daar doe je de natriumbicarbonaat bij.
Een paar minuutjes wellen.
Zeef in een andere kom speltmeel,kaneelpoeder en bakpoeder en meng dt eventjes door elkaar.
Roer de olijfolie en walnotenolie door de vijgenmix , langzaam.
De losgeklopte eiwitten erbij en de geprakte bananen erbij.
Daarna doe je er het meelmengsel bij en goed roeren, en ruik maar eens goed, het ruikt nu al heerlijk.


 
Klik maar op de foto, daar word ie lekker groot van.
Het bakmengsel  in een ingevet cakeblik en strooi daar de noten over .
In de oven van 180 graden ,  zo'n 45 minuutjes.
 
Het is biologisch, lekker , gezond en goedkoop , en erg gemakkelijk om te maken.
Het mag best een beetje plakkerig zijn, we hebben het hier gegeten met honing,   HEERLIJK .....
 
 
 
 
 
De koelkast is ook weer gevuld voor de makkelijke lunch, deze voorraad die je hier ziet is voor 2 personen tot  woensdag, dan maak ik weer een nieuwe voorraad.
 
En wat zit er dan allemaal in die doosjes mariontje?
 
Het volgende :
 
gekookte eieren
geraspte rauwe knolselderij
geraspte komkommer
geraspte wortel
zelfgemaakte humus
bruine bonen,   geweld en gekookt
volkoren basmatirijst,gekookt
eikenbladsla
gerookte lekkere vette makreel
gesneden tomaatjes
gestoomde brocolli
 
En dan pakken we s'morgens onze lunchtrommel en vullen deze met verse groenten en dergelijke, daar doen we olijfolie overheen en wat zaadjes zoals, chiazaadjes,sesamzaadjes,lijnzaadjes,zonnebloempitten en gemengde gehakte noten en wat dille.
 
We nemen  ook nog fruit mee , als tussendoortje.
 
We kopen alles biologisch en laten het thuis bezorgen door klik op onderstaande link
 
 
 
Met deze lunch  voelen we ons goed, het is makkelijk, ( omdat ik alles zelf rasp en kook, met mijn keukenmachine , bless her  )  , goedkoper als kant en klare salades en biologisch en vers .
Ik weet dat we zo genoeg nutrienten binnen krijgen die we nodig hebben om goed te kunnen functioneren en ons lekker voelenin ons lijf .   En daar kunnen we zo van genieten.


                                                Geniet ervan , Liefs Marion

14 opmerkingen:

  1. ook nog een broodje er bij? gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gezina / nee, bij de lunch eet ik geen brood,heel af en toe een sneetje van zelfgebakken probeersels. Ben eigenlijk helemaal van het brood af, net als koffie, dat drink ik ook niet meer, alleen groene thee en water.
    saai ? nee hoor , mijn lichaam vind van niet, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk. Dat voorsnijden vind ik wel een heel goed idee, nu ga ik wel niet uit werken maar ik krijg het ook goed voor elkaar om een hele dag niet aan eten maken toe te komen. Je broodje ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm, dat broodje...ik zou er zo in bijten ;)
    Als ik koude groentjes maak maak ik
    meestal ook voor een paar keer...
    Smaakt altijd en is een kleine moeite
    als je toch bezig bent hé!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er herl lekker uit, zou wel wat koude aardappeltjes er bij willen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk dat brood....!!!...klinkt allemaal erg lekker hoor wat in je koelkast staat ....liefs fijne week....xxx,....!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt goed (vegetarisch) en ziet er prima uit. Dat wil ik ook wel eens proberen.

    *Marianne*
    van Blog Consuminderen met Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er weer super lekker uit!! Ga ik uitproberen voor pasen. Dan krijg ik bezoek.
    Hoe lang blijft zo'n brood goed? Zou ik hem op goede vrijdag al kunnen bakken??
    Marion, ga vooral door met je inspirerende blogjes. Ik lees altijd graag ff mee :-)
    Liefs melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er lekker uit!!
    jouw wijze ga ik binnenkort ook erna uitproberen!
    Heerlijk salade als lunch!!
    Bedankt dat je het gedeeld hebt met ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er weer heerlijk en gezond uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo, jullie kunnen er weer een paar dagen tegen. Het is zo gek nog niet om lunches voor een paar dagen te maken. Dat broodje ziet er heerlijk uit.
    Gr., Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lekker, je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je lichaam er ook blij mee is.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. zo zeg wat een lekker brood
    ik zou willen dat mijn koelkast ook zo zou zijn maar de rest van het gezin moet dit zeker niet zo jammer
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Echt weer genieten van je blog. Leuk broodje en leuke koelkastinhoud.
    Ik vind het een reuze idee om zo de koelkast te vullen. Nu we vegetarisch zijn gaan eten ligt onze koelkast ook bomvol met allerlei groenten, maar dan minder geordend dan bij jou.
    Die stapelbare doosjes lijken me erg handig. Bedankt voor het laten zien!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion