anderson cottage

anderson cottage

zaterdag 30 maart 2013

Ach.... wat extra lekkers voor de vrije dagen !!!

 
Zo kijk eens, de roomboter in het vlootje , daarbij staat de zelfgemaakte mayonaise en kiwi-jam, geen combinatie natuurlijk, maar wel leuk voor op de foto.
 
 
Smelt chocolade in een vuurvaste schaal boven een pan met kokend water , dat heet dan au-bain-marie.
 
 
 
Rozijnen wellen
 
 
 
Gehakte en gemengde  noten even in een pan roosteren.
 
 
 
Een bakblik bekleden met bakpapier,
Ik ben totaal gek op bakpapier, ik vind het helemaal geweldig, de kleur , het knisperen van het papier en super handig.  Ik pak er de notenreepjes in, nu ook de boter en zelfs als cadootjes papier, bijvoorbeeld een zelfgebakken broodje of cake, leuk inpakken in bakpapier.  Genieten voor Mariontje.
 
 
 
De rozijnen en het notenmengsel in de chocolade roeren en in het bakblik gieten en uitstrijken, even een uurtje in de koelkast en ............
 
 
 
 
Waauuuuuuwww, lekker he? 
 
 
 
Ondertussen stond er in mijn nieuw pannetje een stuk heerlijke reerug te stoven, met ui,  knoflook,  wortel. 
M'n oude braadpan staat al klaar in de nieuw te komen kippenren, als drinkwaterbak/pan.
 
 
 
Ruiken jullie dit ook ?  MMmmmhhhhh....
 
 
Ook nog humus gemaakt, poeh poeh , een beetje veel knoflook erin deze keer,
ach , is wel gezond toch ?  Wij lusten heel graag knoflook, dus niet echt erg.
 
 
 
Brood gebakken, een vlecht, omdat het Pasen word, hoort er toch een beetje bij he?
 
 
Hier nog 2 bollekes.
Deze foto's zijn van voor de rijs.
 
 
Foto van na de rijs, en met zaadjes versierd.
 
 
En die 2 bollekes zijn nu 2 bollen geworden.
 
 
 
Heb jij stress ?
Heb jij het druk ?
Heb je chaos in je hoofd ?
 
BAK EEN BROOD
 
En dan niet met de broodbakmachine, nee, gewoon echt met je handen.
 
Een brood bakken is basic, geeft rust in je hoofd terwijl je het deeg kneed,
Geeft je een momentje voor jezelf als het brooddeeg rijst terwijl jij een kopje thee voor jezelf zet.
Het geeft je inspiratie terwijl je wacht totdat het brooddeeg klaar is om in de oven te gaan.
Het geeft je een veilig gevoel, doordat de geur van het brood door je eigen huisje gaat.
Het geeft je superveel voldoening als je het brood uit de oven haalt, iedereen in je huisje komt op de geur af en loven je voor je zelfgebakken brood.
Dus mijn advies is dan ook,
BAK ER MAAR METEEN 2, want er gaat er 1tje gelijk op, geloof mij
Succes en vooral, geen haast , als je brood mislukt, is niet erg, begin je een andere keer weer op nieuw.  Smakelijk he?
 
 
Broodjes gaan in de houtoven, die ik flink heb opgestookt, he wat lekker.
 
 
Ook nog geluncht met Hubbie, ook iets wat ik heel graag mag doen. 
 Zelfgebakken broodjes met zelfgemaakte boter besmeerd en wat veldsla, gekookt ei, paprika en zelfgemaakte mayo, en de ander met zalm en wat  dille.
 
 
Wat is het toch een lekker ding he? 
 
 
 
 
 
En al het brood is klaar, het ruikt heerlijk, een deel gaat in de diepvries en een deel is voor de paasdagen, als iets extra lekkers.
 
 
Geniet ervan , Liefs Marion
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 opmerkingen:

  1. Wat geniet ik toch elke keer van je blog. Zit er aan te denken om zelf ook een blog te beginnen.
    Brood bakken is inderdaad zo rustgevend. Het was mijn grote hobby. totdat de oven het begaf....
    Ik hoop je nog lang te kunnen volgen. groetjes sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sandra, fijn dat je geniet, ik gebruik ons houtfornuis niet als het weer warmer word, dan kook ik weer lekker buiten, maar heb dan geen oven, mischien krijg ik er een deze zomer, zelfgemaakt natuurlijk,mischien ook iets voor jou ? geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha ha, het klopt precies wat je schrijft: bak er maar meteen 2! Vanmiddag bakte ik kaiserbroodjes (meer dan 2 :-)), we kregen visite en ja hoor 'wat ruikt het lekker dat versgebakken brood!' Tja, dan geef je ze toch weer wat mee?!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook hier juist brooddeeg gemaakt(meer bepaald voor Hefezopf).Staat juist in de koelkast voor een langzame rijs,morgenvroeg een vlecht maken en na de tweede rijs een 40min. in de oven en dan...klaar voor de ontbijttafel!

    Prettige Paasdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Marion,

    Ik wens jullie fijne paasdagen toe.
    ( en wat zien die broden er lekker uit)

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne dagen meis ...liefs van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Genieten Marion deze Blog!Wij hebben ook een houtfornuis. Een pracht vind ik het.Wat we aan gas uitgespaard hebben, hebben we in hout geinvesteerd en kunnen dus 4 jaar vooruit.Wij wonen in Oost Duitsland, sinds 2005,en ik kan hier veel niet kopen dus maar zelf maken.Ossenworst en paté bijv. Verder geniet ik heel erg van de moestuin, beetje groot voor 2 personen maar onze honden eten graag groente mee.Maar ik wilde eigenlijk alleen maar zeggen dat ik je site een verademing vindt! Heerlijk om te struinen.Fijne Paas nog. Groeten Meert

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Alweer zoveel LEKKERS vanuit jullie gezellige COTTAGE!
    Ik smul even lekker mee.

    En zo leuk...
    want ik ben ook verslaafd aan BAKPAPIER :-)
    Net als jou...
    vooral dat ritselen :-)
    Ik heb ook eens een cadeautje in van dat gladde bakpapier ingepakt.
    Dat liet de lieve jarige dus ook direct uit de handen vallen.
    Hi Hi...
    dus nu pak ik alleen nog in met die stroeve papiertjes.
    En dan met rolladetouw als strik eromheen,
    zo leuk!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuke blog is dit zeg!Kan ik heel lang op struinen.Fijne Paas nog, Meert

    BeantwoordenVerwijderen
  10. izerina, ; nee ik gebruik geen no-knead -bread, de reden daarvoor is ,ik geniet zo van het rijsproces en het kneden op zich.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...