Dat als je op de foto's klikt , worden ze groter.
Zelf je boter maken, erg gemakkelijk.
Je hebt nodig 1 liter room ( verse slagroom )
of je neemt een halve liter, is ook genoeg hoor.
Als het kan biologisch natuurlijk.
De room doe je in een keukenmachine, ( mijn vriendin )
en met de garde klop je de room.
Totdat je dit krijgt, het duurt 5 tot 8 minuten.
Je haalt met je handen de boter van de garde en spoelt in een bak met koud water en maak er een vorm van.
In dit geval maak ik er 2 rolletjes van.
De boter heb ik op bakpapier gelegd, ( als verpakking )
Het ziet er echt goed uit he?
En het smaakt ook heerlijk.
Van 1 liter room maak je dus bijna 1 pond echte zelfgemaakte roomboter.
Nou, gemakkelijk he?
Van deze boerenmelk maak ik nog een kaasje .
Na een nachtje hangen is het kaasje morgenvroeg wel klaar.
En morgen maak ik zelf weer humus en mayonaise en nog broodjes en een vijgen/bananen/noten brood bakken. O ja en ook nog van die lekkere notenrepen.
De bioboer had weer de boodschapjes gebracht.
Dit fruit is 5.5 kg. voor 2 personen voor 1 weekje.
We komen er bijna aan tekort, schaam schaam, maar we eten echt veel fruit.
Verse groenten voor 1 weekje, heerlijk he?
Daarbij eten we volkoren basmatirijst, peulvruchten, zaden, noten, dadels en vijgen.
Allemaal zo voor de grijp in de lade, lekker makkelijk.
Kruiden in glazen potjes ( die ik weer van de buren krijg , lief he ? )
Thee en vitaminepillen.
Gewoon leuk om jullie te laten zien, een nieuwe bak voor het kachelhout.
In de kleur van ons houtfornuis, gezellig he ?
Een kiekje van de tafel in onze huis-woon-leef-ruimte.
Bleekselderij die ik gebruikt heb mag weer terug in de grond voor een tweede ronde.
Het is het proberen waard , toch ?
Zelfgemaakte weipaal, niet echt goed te zien he?
Zo is het beter , nu hoef ik alleen nog maar gaas te kopen en ik kan aan de kippenren beginnen.
Heb er zo'n zin in.
Lekker weer wat gekakel in de tuin.
Hubbie kwam thuis met deze houten bakken.
Hoe maak je je lief blij ?
Nou zo dus !!!
4 stuks , voor als moestuinbakken te gebruiken.
Kan mariontje weer even vooruit.
Ze komen in de voortuin te staan , ik bescherm ze wel even tegen rot, even beitsen .
Bonen en flespompoen gezaaid.
gezellig he?
Helleborus, Vorig jaar in een emmer gezet en moet je nou eens zien .
Da's voor mij toch wel echt genieten hoor.
Geniet ervan , Liefs Marion
Wat ben je heerlijk actief geweest! :-) De foto van het hoekje met je tafel ziet er zó gezellig uit!
BeantwoordenVerwijderenNice :)
BeantwoordenVerwijderenJe foto's zijn weer geweldig. Wilde vandaag wat gaan zaaien, helaas niet aan toegekomen. Dit weekend weer een poging.
Wordt vast een heerlijke zomer met geweldige oogsten enzo *droomt verder*
Hoi Marion,
BeantwoordenVerwijderenIk wilde dat je elke dag schreef! Ik vind het zo gezellig! Ik wil binnenkort ook boter maken maar wordt de boter niet zoetig van de melksuikers?
Hartelijke groet,
Sophie
sophie : de boter smaakt niet zoet, eigenlijk net als roomboter, echt lekker
BeantwoordenVerwijderengeniet ervan , liefs marion
valhalla : * droomt verder * heerlijk he ? al die dromen die toch wel uitkomen hoor, liefs marion
Geniet maar lekker...liefs fijne dagen van mij...xxx...
BeantwoordenVerwijderenWat ben je weer lekker bezig;-]Ik geniet daar zo van
BeantwoordenVerwijderenJulia
Goh, ik dacht dat zelf boter maken best moeilijk was.Ik ga het binnenkort zelf proberen!Bedankt voor de tip, zo leer je nog eens wat.Groetjes van Lien.
BeantwoordenVerwijderenWat een inspiratiebron ben je voor mij....Gisteren ook zelf het noten/vijgen/bananen brood gebakken. We hebben nog net niet onze vingers erbij opgegeten!!Vandaag alle ingredienten voor humus/mayonaise/notenreep in huis halen. Ben benieuwd naar het resultaat. Ik word altijd rustig wanneer ik je blog lees, echt zo'n instelling van alles mag (nou ja..)en niets moet, geniet van weinig met volle teugen. Bedankt weer en fijne dagen met man en windekinderen. Hartelijke groet, Gea
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt allemaal weer zo knus en vooral LEKKER. Ik ga je humus ook eens maken. Groetjes Trees
BeantwoordenVerwijderenHa, leuk die boter. Heb nu een paar keer creme fraiche gemaakt in het yoghurt apparaat van slagroom. Zat ook te denken aan boter, maar dan eerst aangezuurd. Mijn zwager zegt dat de karnemelk die je dan overhoudt echt zalig is.
BeantwoordenVerwijderen
BeantwoordenVerwijderenMarion je moet de boter wel
heel goed en lang spoelen in
zo koud mogenlijk water
gaat bederf tegen en maakt de
smaak voller
BeantwoordenVerwijderenMarion je moet de boter wel heel
goed spoelen in koud water gaat
bederf tegen en de smaak wordt
voller
groetjes Dicky
Laat he goed informeren over de maaswijdte van het gaas. Je hebt "kippengaas" daar gaan ratteb en wezels zo door, je hebt "daaldersgaas" daar past de kop van een rat ook nog door en "dubbeltjesgaas" dat hadden wij vroeger voor de konijnenren. je woont in bosrijk gebied, dus al die knagende roofdieren zitten daar in jouw buurt, elke dag het hele hok even controleren of knagen aan het hout. Als ik zo vrij mag zijn, schaf vooral een paar krieltjes aan, lekker kleine eitjes en de Drentse kriel is gemakkelijk handtam te maken, kun je ze vretertjes als rupsen uit je tuin te eten geven, de eitjes gaan er niet naar smaken. (3 kipjes is dan wel het ninimum, maar ze vreten naar hun gewicht, dus met zijn drietjes evenveel als een gewone kip. Het zijn goede broeders, ook op anderkips eieren. WE7
BeantwoordenVerwijderenWat een gezellige drukte weer, je bent zo lekker bezig! En wat een gezellige hoek zo bij de tafel!
BeantwoordenVerwijderenWat leest het weer lekker.Dat kaasje is dat cottage cheese?
BeantwoordenVerwijderenDie repen enzo wil ik ook nog proberen.Lekker als we met truck en trailer onderweg zijn.
Groet, Wilma
Lieve Marion, ik geniet altijd zo
BeantwoordenVerwijderenvan je logjes! Jij bent altijd zo
optimistisch ...hoe doe je dat toch? ;)
Blijven schrijven hoor! je optimisme
doet me goed!
liefs en fijn paasweekend.