anderson cottage

anderson cottage

woensdag 1 december 2010

' De Lezeressen '.

Ik kreeg het stokje door van fredireque van consuminderen met pensioen om m'n 15 leesboeken op te schrijven, hopelijk lukt me dit, want lezen doe ik niet echt veel, ik doe teveel eventjes tussendoor en om dan m'n boek te laten liggen ? Dat werkt dus niet voor mij. Als kind was ik stapelgek op beestjes en kabouters, ( ik beken, nu nog ), dan ligt het dus voor de hand dat ik alle boeken van Rien Poortvliet heb, dus dan is m'n lijstje van 15 al klaar.
En dit manneke zie ik zo af en toe , echt waar !!!

Ik was en blijf  ( Rien Poortvliet is overleden ) een grote fan van zijn tekeningen, verhalen, boeken, over van alles en nog wat. Zo'n natuurmens, heerlijk, en dat huisje van hen !!!!
Zeg nu zelf, deze zie ik regelmatig in levende lijve, GEWELDIG.

Braaf staat bij mij op nummer 1. zo schattig, goed, realistisch,knap getekend,echt,no nonsens,het maakt me blij hondenboek.

Ach, en deze, een en al nostalgie, zo eenvoudig als het leven toen was, en zo hard, en zo................
Dus hier m'n lijstje :

Braaf
De Kabouter
Alle vossen hebben holen
Van de hak op de tak
Het briesend paard
Te hooi en te gras
En hij was een van ons
De ark van Noah

Dit zijn er geen 15 , en ik geef het stokje door aan ,  Karin van Tante Kaat en
Jotilie van Jotilieshome en
Franca van Het Keukenraam , aan jullie om het stokje ook weer door te geven,succes en heel veel lees -en kijkplezier, Liefs Marion

Kijk daar is ie weer, lief he?

5 opmerkingen:

 1. Hooi lieve marion,

  Ik ga maar eens beginnen met het samenstellen van mijn lijstje! Super leuk!

  Liefsx Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn ouders hebben ook alle boeken.
  Ik hoop ze ooit te erven. Ooit hoor, nu nog maar even niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor dat lijstje ga ik binnenkort eens goed voor zitten. Ik ben een echte boekenwurm.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag mevrouw , ik ken u via teuni haar log en ik vind het stekje zo gezellig ik heb vorig jaar een rien poortvliet david de kabouter beeldje gekocht in de kringloop jammer genoeg is zijn pinnemuts afgekapt ik moet die dus lijmen en daarna krijgt ie fijn een plekje binnen nah o ja ik ben al 41 maar nog lang niet te oud voor kabouters hoor en sinds enkele weken heb ik ook 2 schapevellen daar gekocht en ook een hout kachel met dikke plakken speksteen aan de zijkant dat was voor ons een compromis eigenlijk wou ik een tuliviki met oven in maar die was te prijzig maar deze is ook erg mooi en er kan een gietijzeren pot op ook uit de kringloop met thee in lekker!!
  lieve groet Jezebelle uit vlaanderen en weet je waar ik ook gek van ben het kleine huis op de prairie boeken en alles van sarah kay mooi....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het grote kabouterboek van Rien Poortvliet heb ik vroeger ook gehad. Ik weet niet waar het gebleven is, misschien in een doos op zolder. Toch eens gaan zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...