anderson cottage

anderson cottage

dinsdag 21 december 2010

Ik kies voor........

Een heerlijk kippetje , klaar om in de oven te gaan. Ik heb een keuze in voedsel. Ik bereid graag mijn eten zoals wij dat graag lusten, biologisch of niet, goedkoop of niet, in elk geval , ik kan kiezen !!!
Dus mijn eigen spiegeltje zei me dat ik heel rijk ben,  ik kan kiezen.
Je eigen keuze maken is de grootste rijkdom die je kan bezitten.
Nu wonen wij in Nederland, een welvaartsland. Eigenlijk zijn we dus met z'n allen zeer rijk, zou je zeggen, maar is dat ook zo ?
Kiest de man die bij ons in het dorp staat bij een supermarkt en daklozenkrantjes verkoopt ervoor om als een hond weggedreven te worden ? Omdat de ' mensen' er last van hebben  ? Volgens het chefje aldaar van de supermarkt ? En kiezen wij er met zijn allen voor dit toe te laten ? Ja, want dat is makkelijker voor onszelf, toch ? Ja, hoor eens ik heb hem wel eens zien roken om het hoekje . Ooooh ja, en dat is nu net wat hij niet mag doen, roken buiten , wat een crimineel , ja, dan heeft hij ook geld, toch ? Zo klaar, de keuze om je medemens voorbij te lopen is dan nu gemakkelijk gemaakt, het kwam ook wel erg dichtbij, niet ?
Ja, s'avonds op de bank en al commentaar gevend op een t.v. programma , ben je gewend. Je leeft  mee met idols en al die programma's meer, maar het echte werk , je echte medemens, je echte naaste, je echte .........
Het is mischien een zwaarder blogje geworden dan je van mij gewend bent , dat klopt dan ook , daar heb ik voor gekozen, vooral in deze tijd van Merry Christmas , De Beste Wensen , Fijne Feestdagen, Prettige vacantie, Eet Smakelijk, Happy New Year , en zo meer.  Kerststress , targets die behaald moeten worden , de boekhouding die nog gedaan moet worden, maakt deze tijd ook heel hectisch, ik zou bijna schrijven hilarisch. Jammer dat we hier met zo velen voor kiezen. Je zou bijna vergeten waar het eigenlijk werkelijk om  gaat. Ik wens je dat je  kiest  om te genieten van je aankopen, de boodschappen voor je feestelijke maaltijd samen met familie en/ of vrienden,  prettig te werken deze laatste dagen van het jaar met je collega's, rustig te rijden in het verkeer, te genieten van je kinderen thuis omdat ze vacantie hebben. En bovenal , kies voor liefde. Voor jezelf en die ander,  Liefs Marion.

23 opmerkingen:

 1. Ik hoorde Youp van t hek zeggen; wat crisis? zolang we uit 20 soorten melk moeten kiezen noem ik het geen crisis.

  Ik ben het met je eens. We geven met kerst een centje meer aan een dakloze, misschien nog aan een arm land wat geld overmaken, sturen eenzame tante een kerstkaart, want wat zijn we toch goed, en klaar zijn we.

  Ik ben daardoor geen mensen fan. Oh mensen zijn best wel geinig hoor maar ik heb t wel een beetje gehad. Hoeveel jaren heb ik niet alleen de feestdagen doorgebracht en man wat kreeg ik toch veel kaarten met fijne dagen toegewenst terwijl ze wisten dat ik alleen was. En echt het is niet erg om mij in huis te hebben hoor want ik heb humor, ben attent en belangstellend. De rest van het jaar was ik trouwens overal welkom.

  Nou ja, weer een lang stuk om te zeggen dat ik je begrijp. hih. liefs en fijne dagen.Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met je eens, Marion. Kerst betekent voor ons veel meer dan een uitgebreid kerstdiner. Bij ons geen stress. Eerste kerstdag zijn we uitgenodigd en tweede kerstdag zijn we heerlijk met z'n tweetjes thuis. We zien wel wat we dan eten.
  Ik wens je heel fijne kerstdagen.
  Liefs, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw jij bezorgt me kippenvel, jij zorgt dat ik hier diep zit na te denken......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor dit blogje! Je benoemt de zaken zoals ze zijn. En daar mag men best eens wat vaker bij stil staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kan niet anders zeggen... je hebt gelijk!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hallo,inderdaad,kort en krachtig.
  misschien had die man dat sigaretje wel gekregen.
  Ook wij doen gewoon met 8 kinders thuis en niks geen luxe hoor.Dat is ten diepste niet de Kerstboodschap.
  Een hartelijke groet uit een sneeuwend Canada.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gesproken. Ook ik erger mij aan alle commercie die we opgedrongen krijgen om toch maar zo veel en duur mogelijk te kopen en te koken. Brr. als ik de tijdschriften opensla word ik al moe als ik zie wat er verwacht wordt. Ik doe dus lekker niets van dat alles. Alleen lekker tutten in makkelijke kleren, de honden uitlaten, in ieder geval NORMAAL.
  Ik wens je heel fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pittig blogje Marion.
  Wel eens goed om alles weer eens op een rij te zetten.
  Decembergekte en toch worden we er allemaal (een beetje) in meegetrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, dat is inderdaad een blog die je met de neus weer even op de feiten drukt.
  Ook ik heb veel te kiezen. Niet alleen wat etend/drinken betreft, maar ook, naar welke artsen ik ga. Die keuze hebben veel mensen niet.
  Bedankt voor dit blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmm heerlijk lekker kip!!

  Alvast fijne dagen liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had een heel berichtje getypt, maar dat is verdwenen.
  Dan maar even in het kort. Bedankt dat je ons ook weer even op de andere kant van de Kerst en inkopen wijst.
  Wij hebben inderdaad de keuze, voor eten/drinken/kadootjes maar ook voor artsenbezoek. Keuze's die veel mensen niet hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben me vaak bewust van onze rijkdom. Materieel,maar ook rijkdom aan relaties.Voor mij is kerstmis niet het moment om extra naasteliefde rond te strooien.Ik probeer op mijn manier altijd te delen. Maar ik snap,wat je schrijft. De nadruk in de media en vooral de advertenties wordt zo op het uitelijk gericht. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie woorden.......geniet van alles maar vooral van elkaar.......toch??? .....liefs en hoe smaakte ie????.....xxxx.....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier doen we niet mee aan die gekte, al zou het ook stampot zijn het maakt mij niet uit, als het maar gezellig is en lekker. We hebben niks te klagen. Ik kan nu niet meer zo gemakkelijk kiezen. Jou brood is vast gelukt, die van mij was zo sponzig met dat glutenvije meel, dat is toch heel anders broodbakken. Anders lukt het mij ook prima. Langzaam zal ik daar ook wel grip op krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lief Marionneke,

  Een mooi blogje en zeker eens deze aandacht waard.

  En dat kippetje ziet er heerlijk uit. Pré kerstdiner! :)

  Tot snel! Geniet van je menneke en je beestjes.

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kerst... we doen er al jaren niet meer aan eigenlijk. Behalve een paar uur bij mijn familie. Vindt mijn oma helemaal geweldig.

  Nu is het wel weer 'magisch' als je het door de ogen van een meisje van twee ziet....

  Mooi verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie blog! Zo zie ik het ook!
  Lekker kippetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat mooi gezegd.....

  Ik kies dit jaar voor rust, samen met mijn dierbaren. Het word een ingetogen kerst, zonder veel eten. Maar met elkaar. En het besef dat wij dankbaar zijn voor wat wij hebben.

  Elkaar en de kinderen. Meer hebben wij niet nodig.

  Ik verheug mij voor het eerst sinds lange tijd op kerst. Heerlijk zonder stress.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gisteren zag ik een mevr. op tv 87 jaar oud en niemand die naar haar omkijkt. De verslaggever is maar even een stukje met haar gaan wandelen, want dat durfde ze niet alleen met deze sneeuw. Dit noem ik Nederland van de verkeerde kant! Dat is pas echte armoe. Kerst gaat plezier met elkaar, om lekker rustig aan te doen. Voor velen ook een religieuze achtergrond. Dus dank je voor dit blogje, je hebt helemaal gelijk!

  Mijn moeder vond het raar dat we bij haar het liefst gekookte aardappels hadden en koude bonensalade die ze zo lekker kan klaarmaken;) We zullen heus weer genieten, niet voornl van het eten, maar wel van het samenzijn!

  groetjes, Martine
  http://besparenmaar.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. oh wij vieren het ook gewoon hoor.niet met luxe dingen..niets overdreven en we blijven gewoon thuis waarschijnlijk.manlief heeft geen extra dagen vrij en moet echt bijkomen t weekend dus we gaan de weg denk ik niet op.lekker zo'n kip.. maakt manlief ook wel eens klaar

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zit even je blogje terug te lezen, ter inspiratie. Want dat ben je wel voor me hoor :)

  We zijn vergeten dat we allemaal mensen zijn he... Vroegah kwamen er ook mensen die tijdelijk dakloos waren bij mij logeren en ging ik met de straatkrantverkoper naar de kroeg. Irish coffee drinken.

  Het is nu gewoon gek als je iemand uitnodigt voor een bak koffie en een maaltijd. In plaats van medelevend. Raaaare wereld!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...