anderson cottage

anderson cottage

woensdag 22 december 2010

Desiderata.Wees kalm temidden van het lawaai en de haast en bedenk welk een vrede er in stilte kan heersen. Sta op goede voet met andere mensen zonder jezelf geweld aan te doen, zeg je waarheid rustig en duidelijk en luister naar anderen; ook zij vertellen hun verhaal.
Mijd luidruchtige en agressieve mensen; zij belasten de geest. Wanneer je je met anderen vergelijkt zou je ijdel en verbitterd kunnen worden, want er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan jezelf.Geniet zowel van wat je bereikt als van je plannen. Blijf belangstelling houden voor je eigen werk hoe nederig dat ook moge zijn; het is een werkelijk bezit in de veranderende fortuin van de tijd.Betracht voorzichtigheid bij het zakendoen, want de wereld is vol bedrog. Maar laat dit je niet verblinden voor de bestaande deugd; veel mensen streven hoge idealen na en overal is het leven vol heldendom. Wees jezelf, veins vooral geen genegenheid. Maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alle dorheid is zij eeuwig als het gras.Volg de loop der jaren met gratie; verlang niet naar een tijd die achter je ligt. Kweek geesteskracht om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn, maar verdriet jezelf niet met spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren. Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kind van dit heelal, niet minder dan de bomen en de sterren, je hebt het recht om hier te zijn en al is het je al of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zoals het zich ontvouwt en zo is het goed.Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat hij moge zijn, houdt vrede met je ziel in de lawaaierige verwarring van het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen, is dit nog steeds een prachtige wereld. Wees voorzichtig. Streef naar geluk.


Liefs Marion.

12 opmerkingen:

 1. Die tekst kreeg ik ooit van een hele lieve dame, staat ingelijst naast mijn bed. Maar zo waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hè? Het is geschreven door Max Ehrmann. Ik heb de tekst ooit uitgeprint en bewaard.
  Liefs, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb net je knuffel gezien, echt hééél leuk gedaan. Mag ik vragen waar je die kerstglitter vandaan hebt. Super!! Heel mooi en met veel aandacht gedaan. mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om te lezen,dat het goed is,zoals het heelal zich ontvoudt.We in een prachtige wereld leven. En te streven naar geluk. Bedankt Marion,ik ben niet de enige met dit soort gedachten. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie woorden !!! ......liefs dikke knuffel van mij........xxxx....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is een waarheid als een koe, maar soms moeilijk om na te leven.
  Maar ach, we zijn mensen toch en niets veranderlijker dan de mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zucht....zelfs ik werd er helemaal stil van!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...