anderson cottage

anderson cottage

donderdag 9 december 2010

Kaboutertjes en onze cottage in kerstsfeer !!!

Helemaal fan ben ik van dit manneke, helemaal op zijn plaats hier in onze cottage.Zoals ik al eerder eens  schreef, kabouters en beestjes, de natuur en ik , dat is een geweldige combinatie. Gisterenmorgen in de vroegte in het bos weer een ree gezien, en zij mij ook . GEWELDIG. Ik voel me dan zo klein, overweldigd en blij van binnen als ik dit elke weer mag zien. Wat een schoonheid, zo'n ree.
Zo is onze cottage van buiten versierd met groen, en rode strikjes, het liefst rood met witte ruitjes ( helemaal mijn favorite ). De krans is natuurlijk zelf gemaakt, de deur kan net dicht.

Kijkt het niet gezellie? En zie je daar wie er naar buiten kijken ? klik op de foto voor een vergroting, kan je het beter zien.
Dit manneke , een hele mooi kabouter , vind ik zelf , en hij lacht zo lief.

En daar staat zij, zijn kaboutervrouw, in de vensterbank, op het groen, met een heideplantje en een kaarsje erlangs. Echt zo.n Rien Poortvliet stelletje.
En nog meer groen, een hele grote krans ( ook weer zelfgemaakt ) met een klein hertje erin hangen. ( hoe kan t ook anders.)  En lekker dat het hier ruikt....................

De kerstboom, ( is niet echt ) ook weer met rood tinten, ik vind rood de kleur van onze kerst. Gezellig he? En typisch Engels zijn de zuurstokjes , die heb ik er elk jaar in hangen.
Joyce had natuurlijk weer heerlijk meegeholpen, en moe dat ze was.............
Ja, en deze, mistletoe, mag niet missen !!  M'n mannetje had hem meteen zien hangen bij thuiskomst en ik moest ( nou ja , moest ) eraan geloven, erg he? Mischien ben ik wel klaar met het versieren van onze cottage, maar zeker weten doe ik het nog niet, ......Het is zo leuk om te doen, toch ? Ik zal ook nog wel meer foto's maken, die zien jullie dan later wel weer, beloofd, en voor nu, ga ik m'n kaboutertje vragen wat ik nog kan doen, in het huishouden, ofzo, of bakken,ofzo , of  hout kloven, of wandelen, of heerlijk rommelen, of , het dennegroen buiten opstoken in onze buitenkachel,ofzo,erg he? al die nare klusjes........
Geniet van wat je doet, doe ik ook, Liefs Marion.

17 opmerkingen:

 1. Hoi Marion,

  Wat ziet het er weer gezellig uit!
  Fijn is dat he, om je huisje weer in kerstsfeer te brengen!
  Wat is eigenlijk precies de betekenis van de mistletoe?
  Ik zie het wel eens vaker, maar weet niet precies wat het inhoud!

  Hartelijke groet,

  Caroline v H

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marion....het ziet er geweldig mooi uit hoor!! leuk gedaan......en die lieverd toch op haar kussen......liefs Ria...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gezellig ziet het er uit, en een ree is zo mooi om te zien. Hier maak ik pas in de laatste week mijn kerstversiring, niet veel. Maar wel een stukje op tafel. Geen boom die staat al in de tuin voor het keukenraam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, wat ziet dat er gezellig en warm uit. Ik zou zo kunnen aanschuiven voor een warme chocolademelk, hihi.
  Met dit weer kun je ook maar beter bij de kachel zitten. Hier in het zuiden regent het, met af en toe wat sneeuw. Weer om binnen te handwerken, ook gezellig.
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hooi lieve Marion,

  Je huisje is prachtig! Dat was het natuurlijk al, maar nu is het helemaal mooi! haha.

  Ik zit nu lekker op school, achter de computer de grote NERD uit te hangen. haha.

  Ik heb gisteren lekker gefreubeld in huis. De foto's plaats ik na het weekend, dan heb ik lekker de tijd. In mijn kerstboom zitten ook hertjes! heel veel! Heel lief.

  Fijn weekend alvast.

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt je gekregen groen goed gebruikt.Wat mooi zo'n ree. Die enkele keer,dat ik er eentje ontmoet sta ik letterlijk ademloos. Maar nu met de nieuwe jachthond zal dat niet vaak meer gebeuren. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er allemaal erg gezellig uit, die zuurstokjes zijn geweldig! Die kabouters zijn erg leuk, zelf heb ik hier allemaal verschillende sneeuwpopjes staan. Elke keer als een leuke zie koop ik er een bij. Bij mij is ook alles in kerstsfeer, zometeen ga ik kerststukjes in elkaar knutselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er echt feestelijk uit bij je. Ik heb ook een rood-wit geruite periode gehad, maar die is nu een beetje over. Ik heb nog een mooie lap liggen. Als je hem hebben wil stuur ik hem naar je op. Laat het me maar even weten, met een mailtje met je adres.Mijn mailadres: ikeopfer@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed idee om dat aan je kabouter te vragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 't Ziet er allemaal heel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dat er allemaal gezellig uit. Je bent echt een ster in het decoreren. Ik geniet elke keer weer van je blog, vooral van de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gezellig he die kerstspullen?
  Ik ben vandaag ook begonnen.

  groetjes,
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niet aan je kaboutertje vragen wat je nog moet doen....kaboutertjes gaan toch wel voor jou aan de slag!
  Het ziet er erg gezellig uit bij jou in je sfeervolle cottage.
  Morgen mag ik gelukkig aan de slag.
  En ik ben ook van de ruitjes zooooooooooooo gezellig!!
  x Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. heel gezellig
  en geen kosten voor het groen helemaal top
  fijn weekend tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat gezellig, ik ben gisteren ook bezig geweest.
  Ben nu echt klaar, ik wil het ook niet te vol maken.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat gezellig zeg!! Ik doe eigenlijk niet zoveel met kerst, maar als ik dit zie, kom ik toch wel in de verleiding om ergens wat feestelijke dingen neer te zetten..!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...