woensdag 14 november 2018

Plantaardige kaas, Vegan. YYeaahhh het is gelukt.



Vandaag heb ik plantaardige kaas gemaakt, Vegan .  Het viel me heel erg mee, het is eigenlijk een werkje van niks.....nou moet ik zeggen dat ik graag een uitdaging aan ga wat koken en bakken betreft. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan . quote van Pippi Langkous !!!

Wat heb je nodig....

Kikkererwtenmeel
Edelgist- Want die smaakt naar kaas, dat is dus al een gemakkelijk stukje...
Water
Zout
Kurkuma - of een ander kruid, mijn reden voor de kurkuma is de kleur...
kruiden - ik heb de knoflook-peper molen gebruikt...….heerlijk Pete,s favorite



Kijk ik uit mijn keukenraam en zie ik dit !!!!!!  Een buizerd....do i need to say more ? ...genietmomentje !!!



Recept:

1 kop kikkererwtenmeel
4 lepels edelgist
1 theelepel zout
dit roer je goed om in een glazen schaal
dan voeg je een 1/2 kop water toe
en je kruiden
dit roer je goed tot een smooth ,zacht papje


Op het fornuis in een pannetje een 1/2/ kop water koken,  dit verliest dus in hoeveelheid, dus niet te lang koken. Hoe minder water je gebruikt hoe dikker de kaas word, dus......experimenteer.....



Nu doe je het gladde papje ( echt goed glad roeren ) bij het water in de pan, dit gaat erg snel...het duurt maar een paar minuutjes......dus heb je malletjes klaarstaan...




Ik heb de kaas in kommetjes gedaan, kies zelf je vorm...dat is er zo leuk aan he?



Af laten koelen en tadatadatadaaaaaaa een lekker plantaardig kaasje.....




Het is snijbaar en stevig...….

Zo kan je het kaasje als je het uit de vorm haalt nog de zijkanten bekleden met bijvoorbeeld bieslook of andere verse kruiden....


Kikkererwtenmeel.



Edelgist.

Dus als jij je afvraagt waar iemand die plantAARDIG  eet hun eiwitten vandaan haalt?

Dit vind ik een geweldig goed geslaagd half uurtje kaas maken, want meer tijd vraagt het niet. Dus......in de toekomst  ga ik dit natuurlijk maken...in leuke vormpjes en smaken.....genoeg mogelijkheden. OOOoooooh dit doe ik zoooo graag....genieten...


                                                     Geniet ervan , Liefs Marion

Psssssst, gewoon proberen, doen !!
 

8 opmerkingen:

  1. Maar 342 gram eiwitten per 100 gram edelgist klopt niet helemaal haha :-) Een foutje op het etiket :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha., ja dat lijkt mij ook. Het zal wel 34. 2 moeten zijn..liefs xx

      Verwijderen
  2. Dat ziet er heerlijk uit Marion. Ik ga de uitdaging ook maar eens aan denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er goed ui ga ik ook maar eens maken
    groet tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het vorig jaar gemaakt: 1 keer met kurkuma en nog wat andere kruiden en 1 keer met veel knoflook en ‘n combinatie van zeezout en versgemalen peper! Net zoals de vegankaas uit de natuurwinkel vond ik deze zelfgemaakte ook niet te eten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat is jammer..hier vonden ze het heerlijk. Je hebt t in ieder geval geprobeerd toch ? Liefs xx

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion