woensdag 11 november 2015

Heerlijk ouderwets de was doen met filmpje, en Bregje.
Vandaag weer eens heerlijk de was gedaan met de hand, je weet wel met een wringer en wasbord, regenwater en zeep.
De grote groene ketel vol met regenwater staat op het houtfornuis te koken....regenwater is lekker zacht voor de was..Het kokende water in de gootsteen gieten, pas op hoor, echt kokend heet...Zeep raspen..En wat soda erbij.
Vandaag heerlijk een wit wasje dus.De wringer past precies op de gootsteen, wat een gelukkie...
En omdat het water zo heet is gebruik ik een houten lepel, daar heb je ook speciale tangen voor , maar ach om nu alles te hebben zo kan het ook.Nadat de was gewassen is pak ik nog meer regenwater maar dat hoeft nu niet meer gekookt te worden, het is om te spoelen, en daarna lekker naar buiten aan de waslijn.  De rollers kunnen ingesteld worden van strak naar los, erg gemakkelijk. Ik vind het heerlijk om zo mijn was te doen, zelf m'n wasmiddel te maken en heb nu het idee om met Lavendel uit eigen tuin heerlijk fris lavendelwater te maken om de laatste spoeling van de was mee te doen. Als je een wringer weer weg legt voor de volgende keer moet je er wel aan denken om de rollers op los te zetten, dat is beter voor de rollers.Het heerlijk frisse resultaat. Wat een heerlijk gevoel geeft dit. Ik kan wel springen .....
En als ik dan met een lekker kopje thee dit blogje schrijf en zo kijk naar de meisjes kijk .........
 Erg blij dat Bregje meer ontspannen is en zelf weer het hondenbed op kan. 


                                       

En blijft dit een wens. Zo'n goede dubbele wasbok. Ik weet wel dat ze op ma''rktplaats te koop zijn en vooral ook zo'n eind weg ,dus afwachten maar en blijven neuzen totdat er eentje in mijn buurt komt.


Geniet ervan , Liefs Marion


                                      

7 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk om te zien! Ik kan me voorstellen dat je er heel blij van wordt! Dat het wat beter met Bregje gaat is toch het aller mooiste. Lieve groet van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zul jij je lekker voldaan voelen.
  Ik heb van je filmpje en de foto's genoten!
  Dank je wel.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een zalig huiselijk logje ♥ genoten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. o wat leuk!! Dit zou ik ook wel liken,maar niet als er nog vier thuis wonen. Doe je alles met de hand?? Zoals spijkerbroeken? Heb het eens eenn poos gedaan toen de washer kapot was. Mensen, mijn rug deed goed zeer van die zware was.

  Is er iemand in je buurt die handig is met hout en dit voor je kan maken? Laat hem/haar de foto zien en mss valt het reuse mee. Of samen met je Hubbie? Volgens mij kunnen jullie dat best als ik zie wat ie allemaal maakt.
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je zo bezig te zien. Fijn dat het Brechtje iets beter is. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik word helemaal zen van je wasvideo!
  Lieve Bregje..fijn dat ze weer lekker op het hondenbed kan liggen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo lijkt de was doen opeens leuk! Wat heerlijk om naar te kijken.
  Misschien een idee om lavendel in alcohol te laten trekken (bv wodka ), na twee weken zeven en dan kun je elke keer wat druppels bij je water doen. Zo doe ik het met rozemarijn (want dat hsd ik heeeeel veel)en er gaan dan een paar druppels Door mijn wasmiddel in de wasmachine.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion