zondag 24 mei 2015

Heerlijk pinksteren in de moestuin !!!
Eerst maar eens de werklui bij elkaar gezocht, nou ja de tuinvrouwen dus he ?  Zoals je ziet is er weinig motivatie vanuit de meisjes, geeft niet hoor.  Doe het alleen ook hartstikke graag.Zo graag .......ik kom net uit de moestuin.....Maar wat heb ik dan allemaal gedaan ?  Nou eerst stal ik mijn winkeltje uit, altijd gezellig met dit mooie weer en op Zondag .
En heb ik zelf gezaaide Salie gepoot. Hopelijk slaat ie aan.Sprong ik een gat in de lucht toen ik dit peultje ontdekte......
Heb ik weer een stuk schoon van de toekomstige kruidentuin.Alle klimop gaat eruit...
Heb ik een vogelbadje geplaatst.Lavendel gepoot aan de voorkant van het hek.
De pompoenen gepoot.De courgettes in een emmer gepoot en aan het hek gehangen. Als ik deze week naar mijn werk fiets neem ik een plastic tasje mee voor de paardenpoep die ik op het fietspad heb zien liggen die neem ik dan mooi mee voor de courgettes en pompoenen.Heb ik de boerenkool geplant en een net over de kolen heen gespannen, ja die duiven van de dam zijn naar hier gevlogen om aan m'n kolen te snoepen.Heb ik de Chinese kolen bewonderd, wat een mooie kleur groen is dat toch.
De tomatenplanten gepoot en een stokje ernaast gezet en meteen de tomatenplanten gediefd.Een soort van kasje in elkaar geprutst waar ik de paprika's heb staan en de hete pepers van Hubbie en ook weer sla.Ja, dat belooft wat he ?Het zicht als ik uit de voordeur stap.
Uitzicht van de straatkant gezien.Ik vond dat ik nog wel ruimte over had om de kuipen neer te zetten. In de eerste kuip 2 komkommerplanten , lekker dichtbij voor het water geven, daarachter de heerlijk geurende siererwten oftewel lathyrus, daarachter 2 kuipen met bonen. Leuk he ?Heb je hier al ooit van gehoord ?  Nou ik niet tot gisteren dus. Ik heb dit plantje gisteren namelijk gekregen van een lieve lieverd.  Lief he ?   Dank je wel , lieverd !!!!  Het was een heel speciaal bezoekje  !!!Zo'n speciaal plantje krijgt dus een speciaal plekje in de tuin met een speciaal rekje ( gekocht op een rommelmarkt voor 1 euro, niet te geloven he? ) . Dan kan ie mooi klimmen, heb er ook nog Oost Indische kers bij gepoot, lijkt me erg mooi bij elkaar.  De courgette de lucht in en de bloemetjes over de grond.  Alle bakken netjes geharkt, water gegeven en stoepjes geveegd en ik ben klaar voor vandaag. Nog even na genieten en ik heb weer heel veel voldoening van mijn werk vandaag. Lekker geklessebest met passanten, verwend door Hubbie met lunch en koffie tussendoor zodat ik lekker bezig kon blijven, wat een heerlijke dag !!!  Ja, ik heb heerlijk gepinksterd vandaag.


                                              Geniet ervan , Liefs Marion

18 opmerkingen:

 1. Wat leer ik toch veel van je,al die leuke manieren om te moestuinen en ik begrijp dat de 'meisjes' een vrije dag hadden genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was inderdaad een heel speciaal bezoekje! En wat heb je hard gewerkt vandaag! Liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je mag superrrfier zijn op je tuin!!!en jammer dat ik in het verre belgie woon,ik kwam anders zeker naar je gezellige buitenwinkeltje,leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jemig mens....wat een groene vingers heb jij!!!!..ik probeer altijd van alles maar helaas...No green thumb :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er fantastisch uit. Je rek is prachtig en dat voor 1 euro, super. Fijne pinksterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb heerlijk gewandeld door de moestuin, gejubeld bij het peultje, gaaf hè,... en ook wat tomatenplanten gedieft, wat ruikt dat toch altijd lekker,...
  Fijne dag met al je Lieverds!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me zo voorstellen dat de passanten voor je tuin blijven staan om dit alles te bekijken. Zo bijzonder en goed onderhouden ziet alles er uit. En zo jammer dat ik niet dichterbij woon. Zou best wat jammetjes van je tafeltje willen kopen. heerlijk. En ik wil ook zo'n milieu vriendelijk hek in mijn tuin gaan plaatsen, maar ik zie dat het zelfs sterk genoeg is om er bakken/emmers aan te hangen. Zo'n leuk idee ook. Ja, ook ik leer veel van jou en geniet van alles wat jullie doen. Fijne 2e Pinksterdag. Lieve groetjes van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, jij hebt hard gewerkt, Marion! Het ziet er prachtig uit. Leuk je winkeltje. Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan niet anders zeggen, prachtige tuin, alles staat er super bij.

  Leuke lunchtasjes trouwens :-)

  Groetjes, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een creativiteit!
  mag ik jou vragen welke soort grond jullie gebruiken in de tuinbakken?
  Veel liefs,
  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier zijn de eerste peulen al in zicht. Heerlijk, niet?
  Wat heb je toch een prachtig mooie groentetuin. Een lust om naar te mogen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk paradijsje heb je toch!!
  Marion, de courgettes die je nu in de pot hebt die plant je toch uit later(vraagteken werkt niet)
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. oeps, ik bedoel de komkommerplanten,
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet het er allemaal fantastisch uit Marion.

  Ik lees al heel erg lang je blog, maar weet eigenlijk niet of ik mij ooit wel eens fatsoenlijk heb voorgesteld.

  Ik ben Petra, woon op Curaçao, en prober hier zo gezond mogelijk te leven. De keus is hiet wat betreft biologisch eten niet zo groot, maar we doen ons best.

  Met vriendelijke groet.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Mario, lees je blog altijd met veel plezier. Maar je eigen kasje gemaakt, wat leuk. Dat zou ik ook graag doen. Waar koop je dat plastic met gaatjes?

  blijf vooral veel foto's maken en Blogger, dan genieten er velen.

  Succes, Veronica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dag Marion,

  Mag ik jou vragen met welke aarde jullie de moestuinbakken hebben gevuld?
  veel liefs,

  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat is het elke keer weer genieten van jouw blog! en wat leuk om de belevenissen te lezen over je moestuinieren. Ik vind de bakken die je hebt gebruikt ook super handig want ik merk het ook na een ochtend tuinieren pfoe dan zijn de bakken die je nu hebt staan een uitkomst idd. Ik ben benieuwd hoe ze je bevallen? Zijn ze 1.20 x 1.20 meter? En heb je er aarde ingedaan van het tuincentrum? Gewoon benieuwd super nieuwsgierig.
  Fijne dag,
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat lief van die meneer en wat heb je een prachtig mooie tuin!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion