vrijdag 22 februari 2013

Wat een rust, grijs worden !!!!



Nou ja , dit bedoel ik nou, mooi lang en grijs haar.  Nu zijn mijn haren behoorlijk lang   (  ga niet meer naar de kapper, nee ook niet voor de puntjes die dood zijn, is al mijn haar niet dood dan ?   )
Verven van mijn haren heb ik nu echt opgegeven, ik had al eerder een poging gedaan die mislukte, heb toen toch weer mijn haren laten verven, was er nog niet aan toe?
Weet ik niet, in ieder geval, nu gaat Mariontje voor GRIJS .   JJJEEEaaaahhhhhh



Zo ver is het nog niet, mijn haren zijn grijs bij m'n slapen en ik krijg uitgroei natuurlijk, en daar ben ik heel creatief mee, leuk opsteken , valt de uitgroei niet zo op .   Ik heb mijn haren bijna altijd in een vlecht aan m'n rechterkant.

Wat ik wel heb gedaan is m'n dagelijkse make-up aangepast, een dagcreme met een tintje, ( had ik nooit eerder gebruikt   )  . Nu past het beter bij elkaar, anders keek ik zo witjes en ongezond, en dat willen we niet he?  
Grijs hoeft niet saai te zijn, je past gewoon wat dingetjes aan, je huidteint,make-up, en/ of kledingtinten.  En het geeft me vooral rust , niet meer kijken wanneer ik MOET verven, en al die chemie op mijn hoofd, daar word ik ook niet blij van.  
Ja, laat mij maar rustig grijs worden .

Geniet ervan , Liefs Marion
 
 

28 opmerkingen:

  1. Grappig te lezen, ook ik heb besloten mijn haar lekker grijs te laten worden. Als het goed verzorgd wordt en ik loop er verder goed gekapt bij (tja, ik ben natuurlijk wel kapster...)vind ik het eigenlijk best charmant. Hoe erg is het als men je leeftijd kan raden? Niet toch? Ik geef je dus groot gelijk meid!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. trudy , bij mij kunnen ze m'n leeftijd niet raden hihi, word wel grijs maar ben reuze ondeugend, geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi grijs is niet lelijk. ;-) Make-up kan je zomers weer weglaten als je geregeld in de zon zit. Wel insmeren natuurlijk dat je huid niet uitdroogt én veel water blijven drinken. Dat houdt je huid ook jong(er).
    Vind je niet dat als de dode punten op een gegeven moment te groot worden en je haar er onverzorgd gaat uit zien? Of knip je dat zelf?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt groot gelijk, ik verf m'n haren al jaren niet meer. Ik werd al grijs toen ik 28 was en m'n jongste zei toen er een meisje kwam spelen, je moet niet schrikken van m'n moeder hoor, die heeft haar net als m'n oma. Toen ben ik m'n haar gaan verven. Maar rond m'n veertigste dacht ik net als jij. Mooi grijs is niet lelijk, toch......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ben waarschijnlijk iets ouder dan jullie, maar jaren terug heb ik ook dit besluit genomen omdat ik genoeg vrouwen zag waar je de schedel door het hoofdhaar zag (vooral als het haar geverfd was). Omdat ik heel heel achterin het rijtje heb gestaan toen de haren uitgedeeld werden dacht ik toen ; liever grijs dan kaal. Ik krijg nu heel veel complimenten over m,n mooie witte kop.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. marian, goed van je, respect
    robin,heb echt geen dode puntjes en als ik die zou krijgen, knip ik ze zelf wel af, water drink ik liters per dag, ik was mijn haren niet met schampoo, alleen met water, mijn haren zien er keigezond uit , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier nog een die gestopt is met verven. Het is nog niet egaal grijs, maar dat gebeurt vanzelf ;-) Een goede coupe vind ik wel belangrijk en het grijs mogen ze zien. 48 ben ik.

    Nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Helemaal goed! Waarom zou je steeds maar weer van die giftige chemische rommel op een cm afstand van je hersenen smeren? Grijs worden hoort bij het leven. Het is een teken van ervaring en wijsheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi grijs is niet lelijk dat blijkt wel weer.
    Uitgroei is nu helemaal in, dus daar hoef je je niet voor te schamen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Goed besluit heb ik een aantal jaren geleden al genomen. Maar mijn haar is kort dus misschien iets gemakkelijker. En als je weet hoeveel complimentjes ik krijg over hoe mooi ze het vonden staan. Denk nu wel eens waarom heb ik dat niet veel eerder gedaan, maar ja zo is het hoe ouder hoe wijzer zal ik dan maar zeggen. Fijn weekend, groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vanmorgen liep ik nog na te denken over m'n haar.
    Mensen vragen bijna altijd of ik het ook verf. Nee, is dan het antwoord
    en dan zie ik ze kijken....mmmm...48 en dan nog amper 1 grijze haar?
    Zit in de familie. Mijn oma en vader werden pas grijs toen ze 60 waren.
    Hi, hi, ooit wilde ik ook eens m'n haar in een ander kleurtje. Nou dat heb ik geweten. Ik blijk allergisch te zijn voor zoiets en op m'n hoofd verschenen allerlei jeukende plekken....eens en nooooit weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ben bijna dertig en al een paar jaar grijs op een bepaald paadje. Ik baal er wel van zo jong, maar ja, het is nou eenmaal zo. Ik verf wel, want anders noemt mijn dochter me omamama......

    BeantwoordenVerwijderen
  13. mooi grijs is niet lelijk,ik ben zelf ook grijs met zwart.maar heb nog nooit een kleur in me haren gehad

    ga wel elke zes weken naar de kapster voor mooi knipwerk

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jaren lang gebruikte ik bruine henna. Ook om mijn dunne haar wat meer volume te geven.Maar met steeds meer grijze haren kleurt dat niet meer. Dus al jaren is mijn koppie "puur natuur".

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vind grijs wel mooi. Dus lekker laten groeien. Zeker als het zo'n mooie kleur is zoals de vrouw op de foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. en gelijk heb je.kan je lekker wat anders doen dan daar tijd aan te besteden en het zal je best staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Maar je knipt het niet af toch? Vrouwen met mooi lang grijs haar, ik vind het prachtig. Vind kort haar veel ouder maken dan grijs haar. Zeker als je gezegend bent met van dat prachtige koele grijs.

    Grappig dat je het advies krijgt om je in te smeren. Want zonlicht is slecht voor je, toch!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooi, dat grijze haar zoals op die foto!
    Ik krijg dan weer regelmatig reactie op mijn lange haar....Ik word dit jaar 52 en mensen vinden dan maar dat je je haar moet laten kort knippen?!
    Ik vind het juist leuk dat lange haar...kan je van alles mee doen, los dragen, staartje, opsteken enz...
    Ik heb hier een daar een grijze draad tussen mijn (donkerblonde haar) mijn kinderen lachen er wel eens mee...vooral als ik in het zonnetje zit...
    heel veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oo, mooi grijs is inderdaad niet lelijk, maar ik word ook al grijs en ben pas 38. Ben er nog niet aan toe en kleur mijn haar dus met een papje van Henna met walnoot. Het dekt niet alle grijs, maar ziet er wel puur natuur uit. Dus geniet lekker van elk grijze haartje dat er nu mag zijn. Hoe zit het met je hubbie? Grijs, geverfd?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. helena : hubbi word over een mandje 50 jaar en zijn haren zijn gitzwart,en niet geverfd, dat word zwart-wit strakjes met ons, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben ook grijs, maar meer naar de witte kant toe, zilverblond zeg maar. Dus zo'n kleur als de dame op de foto. Ik heb makkelijk haar, krul, slag en golven. Als ik het zat ben, ga ik er met een baardtrimmer overheen, dus echt superkort! In een jaar tijd is het dan weer bijna schouderlengte. Ik was mijn haar wel met een zilvershampoo om geen gele gloed in mijn haar te krijgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk, de bevrijding van niet meer hoeven verven. Ikzelf verf al een jaar of 4 niet meer en het bevalt prima. Ik had verwacht al helemaal grijs te zijn, maar ik heb nog steeds grijze strepen die mooi verdeeld door mijn van nature bijna zwarte haar zitten en dat terwijl ik met mijn 18e al duidelijk zichtbare grijze haren kreeg. Nu 33 jaar verder is het dus nog niet eens voor de helft grijs. Vaak wordt er gevraagd waar ik die grijze highlights heb laten aanbrengen.........is dat leuk of niet ;-). Idd heb ook ik ervaren dat je wel een beetje een tintje kunt gebruiken, maar da's geen probleem toch.....in de zomer een gedoseerd zonnetje en in de winter lekker buiten zijn en af en toe een likje uit een tubetje, mascara en een fris kleurtje op mijn lippen. Ik voel me d'r helemaal prima bij. Tegen manlief kan ik toch niet op.............die's kaal en hem schatten ze ondanks zijn 52 jaar, nog eind 30. Hard werken en sober leven en intens genieten van kleine dingen is blijkbaar goed voor ons ;-). Geniet lekker van je mooie grijze haren Marion....puur natuur is heerlijk!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. 38 en de eerste grijze haren. 'k Ga niet verven! Met een beetje geluk word ik eerst mooi peper en zout....

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ga voor elegant grijs, ik heb lang haar en verven doe ik al 12 jaar niet meer.(nu bijna 46) toen had ik nog kort haar....en net wat ik hierboven ook al las, het is eigenlijk helemaal niet mooi dat je met donker haar rondloopt terwijl je hele uiterlijk zachter en teerder wordt. De natuurlijke schoonheid wordt erdoor verprutst. Ik ben nog niet super grijs, maar je ziet nu wel duidelijke slierten.....achja....ik vind het erger dan mijn voorhoofd groter wordt :(

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi marion, je hebt helemaal gelijk. Laatst zei iemand; etienne je gaat toch niet je haar knippen en rood verven als het grijs wordt? Ik reageerde met; nee, ik wordt een oude heks met lang grijs haar ;-) ( heb lang donkerblond haar en ben 48). Groetjes,
    Etienne

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Goed besluit! Ik heb het twee jaar geleden ook gedaan, in de zomervakantie heb ik eerst mijn haar wat langer laten groeien en toen in 1x heel kort; alle verf was er in 1x uit. Het was wel even wennen omdat ik best donker haar had en nu ineens helemaal grijs ben maar wat ben ik er blij mee!! En ik ben best nog wel jong maar dat maakt me niet uit

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Twijfel, twijfel, twijfel. Ik verf mijn haar al jaren, eerst met chemische rommel maar inmiddels alweer een paar jaar met pure henna. Is op zich heel goed voor je haar. Maar ja, ik sta wel elke vier of vijf weken die smurrie in mijn haar te smeren. Als mijn haar zo mooi grijs zou zijn als van die dame op de foto, wist ik het wel. Ik werd al heel vroeg grijs, de eerste haren trok ik er op mijn 22e nog uit maar vanaf mijn 26e heb ik echt naar de verf moeten grijpen... Het jammere is dat ik verwacht had inmiddels helemaal egaal en natuurlijk prachtig grijs te zijn maar niets is minder waar. Het is peper en zout, achterop nog redelijk donker (denk ik...) en bovenop en aan de slapen helemaal wit. Wel leuk, de eerste dagen na een hennabehandeling is dat spierwit echt heel oranje... :-) Hoe lang ik daar nog mee weg ga komen, weet ik ook niet...

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat leuk! Ik ga er binnenkort een artikel over schrijven xx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion