anderson cottage

anderson cottage

maandag 25 februari 2013

Deel 2 van het magazine "Gelukkig " intervieuw met mij !!!

 
 

In de tuin staan enorme tonnen met daarin onder andere prei, sla, boerenkool en koolrabi. Om de picknickbank staan potten met kruiden, die ‘s zomers heerlijk geuren. Marion vertelt dat alle planten in potten staan, omdat op de arme zandgrond bijna niks groeit. Naast de picknickbank staat een buitenkacheltje. Daar wordt regelmatig op gekookt. Gewoon van de tafel in de pan. Geen gedoe met een aparte buitenkeuken. Pete maakt de tuinkachels zelf en verkoopt ze. Op de veranda voor het tuinhuis staat er nog één. Die is goed voor knusse avonden als het buiten niet zo warm meer is.

 

“Houd het simpel. Kijk eens wat je in een week thuis gebruikt. Dat is heel weinig. Meer heb je niet nodig. En ook genieten hoeft geen geld te kosten. Gewoon met een biertje of een wijntje buiten zitten en samen praten. We hebben bijvoorbeeld een kookclubje met twee andere personen. Eén van ons koopt voor € 10,- ingrediënten. De ander maakt daar een driegangendiner van met wat er verder nog in huis is. Het pakket is dus een verrassing voor de kok. Daardoor krijg je de creatiefste gerechten op je bord. Voor € 2,50 de man heb je een hele leuk avond en je ziet je vrienden. Met een vriendin loop ik het Pieterpad. (Dat is een Lange Afstands Wandeling (LAW) van de Sint-Pietersberg in Limburg naar Pieterburen in Groningen.) Elke keer een stukje en aan het einde een wijntje en een soepje. Dat zijn de kosten ook niet. En ik quilt. Over het werkstuk dat we nu op de cursus maken doen we twee jaar. Dus je bent even wat geld kwijt voor de stoffen, maar daar heb je twee jaar plezier van.”

 

“Ik vind het jammer dat mensen zoveel waarde hechten aan geld. Ik stond eens op een pontje met een twee euromuntje in mijn hand en dacht: ‘Gek eigenlijk, dat ze je voor zo’n stukje ijzer naar de overkant brengen.’ Want wat heb je eraan, dat stukje ijzer. Eigenlijk niks. Van de week fietste ik langs het bloemenwinkeltje waar ik wel eens wat haal. Niet vaak en soms kom ik alleen even van de bloemen genieten. Dat zeg ik dan ook. Deze keer vroeg de eigenares of ik even wat kwam drinken. Ze heeft het hartstikke druk, maar wordt helemaal blij van een gesprekje, zegt ze. Dus eenvoudig wat tijd voor elkaar hebben is waardevol.”

 

“Als iemand binnenloopt hebben we altijd tijd. Ik werk vier dagen in de week en doe vanalles, maar ik heb het niet druk. Ik kan ook rustig een halve dag gaan zitten. Ik kan wel gaan racen, maar wat heb ik eraan? Het hoeft niet. Als iets klaar is, is het klaar. Wij hebben de tijd aan onszelf. Als je je hoofd vol duwt met alles wat moet, ben je al moe voordat je dag begonnen is. We wonen in een klein huis, maar hebben alle ruimte. Mensen kunnen gerust blijven logeren. Er is plek genoeg om slaapplaatsen te maken. Heerlijk is dat.”

 

“Het is jammer dat we beoordeeld worden op ons inkomen. Dat je weinig geld hebt, betekent niet dat je geen eigenwaarde hebt. Ik denk, dat hoe minder je hebt, hoe creatiever je wordt. En hoe blijer je daar weer van wordt en hoe meer eigenwaarde je krijgt. Ik denk dat ieder mensen de behoefte heeft om creatief te zijn en nieuwe dingen te doen. Dat kan ook voor weinig geld. Een keer iets anders op je brood, je meubels anders zetten, lapjes voor je quilt knippen uit oude kleding etc. En ook een tijd zonder iets doen, maakt het extra bijzonder als het er wèl weer is. Na een half jaar zomer gaat hier het houtfornuis weer aan. Dan kan ik weer iets bakken. Weet je wel hoe lekker dat dan is! Ik voel me dan de rijkste vrouw op aarde.” 
 
Wil jij ook een abonnement op het blad "Gelukkig " ?
 
 
 
Geniet ervan , Liefs Marion
 
 

17 opmerkingen:

 1. Heel mooi om te lezen! Ik ben het roerend met je eens, Marion!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk stuk, en ik ben het helemaal met je eens.
  Volgens mij ervaar meer geluk als je gewoon tevreden bent met wat je hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi interview. Wat je schrijft is zo waar. Kun jij geen cursus geven in de buurt van Eindhoven :-) Ik heb nog veel te leren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veliefd op jullie houtkachel, hout te over in het bos maar geen kachel, behalve de haard, om het in te brenden. Gezellige warmte, goedkoop en in zo'n kachel veilig. Kan je ook een kleintje binnenzetten, met schoorsteenpijp natuurlijk??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig leuk interview en hele MOOIE foto's!
  Je Schatten staan er zo sereen en gelukkig op, en jij straalt ook helemaal!
  Dankjewel voor deze reportage!
  Wat is je banner trouwens gezellig,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook net van deel 2 genoten, dank je wel dat je dit met ons wilde delen.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor het snelle plaatsen van deel 2. Heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je weet het weer goed te verwoorden. Ik ben ook zo iemand die van alles denkt te moeten, maar als ik,dan met mijn eigennhanden het brooddeeg sta te kneden voel,ik me gelukkig. Zo simpel kan het zijn.
  Liefs,
  Etienne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel om het met ons te delen!Ik kan ook nog veel van je leren! Jij zou een boek kunnen schrijven!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marion;
  Wat inspirerend om te lezen! Het zet me weer aan t denken en vind t fijn dat ik over veel dingen ook zo denk-
  Ik voel mij soms een zonderling om gewoon blij te zijn met een fietstochtje of en wandeling in de polder ipv een dure skivakantie....!!
  Ik lees altijd graag je blog!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, zo is het helemaal. De dingen die ik belangrijk vind kosten niets!
  Groet, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo mooi dat jij dat schrijft.
  Zo denk ik er ook over.
  Die mooie houtkachel van jullie waar je ook op kookt waar heb je die gekocht?
  Wij willen de onze vervangen-momenteel op aardgas.

  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk stukje weer Marion. Jou leventje klinkt ook zo romantisch. Geweldig zoals je het aan pakt in dat leventje van jou!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh... wat een mooi verhaal!
  Ik heb zitten smullen :-)
  En ben het zo met je eens wat GELD en haar waarde betreft...

  WEER een MATCH :-) !

  Samen met die lieve PETE en je windekinderen zijn jullie een prachtig stel :-)
  Zo kostbaar,
  en niet in een stukje ijzer uit te drukken.

  Dat je nog maar heel veel mensen mag inspireren met jullie geweldige levensstijl!

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijk stuk om te lezen. Ben het er zo helemaal mee eens! Ik heb van je interview genoten! Liefs, N(euro)otje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...