anderson cottage

anderson cottage

zondag 24 februari 2013

Deel 1 van het magazine "Gelukkig " intervieuw met mij !!


 
 
Het leven is geen wedstrijd van wie de meeste spullen heeft.

 

Marion (49) en Pete (  49 )hebben een dubbel inkomen. Maar dat is voor hen geen reden om een zo groot mogelijk huis te kopen en twee auto’s voor de deur te zetten. Ze hebben er bewust voor gekozen om eenvoudig te leven. Ze zijn gelukkig in hun huisje van 54 m2. Hun leven draait niet om spullen, maar om genieten. Genieten van elkaar, de mensen om hen heen, hun honden, de natuur, lekker eten, creatief bezig zijn en nog veel meer.

 

Marion: “Ze noemen het consuminderen, maar het is een manier van leven die gewoon bij mij past. Ik leef heel bewust. Tegenwoordig heet dat mindfullness. Voor heel veel spullen is het gewoon zonde van de tijd die je ervoor moet werken. Het is het mij niet waard. Heb ik een ipod nodig? Geen idee. Tot nu toe heb ik hem niet nodig gehad. En zo is het met veel spullen. Ik heb ze niet nodig. Je huis maak je, zoals het bij je past en niet zoals andere mensen zeggen dat het moet. Het leven is geen competitie van wie de meeste spullen heeft. ”


“Neem het programma ‘Eigen huis & tuin’. In de beginperiode gaven ze een keuken een make-over door bijvoorbeeld sjablonen te gebruiken. Iedereen vond het resultaat geweldig. Nu trekken ze de hele keukens eruit. Voor mij is dat afleiding van wat echt belangrijk is. Ik ben rustig van binnen. Ik moet niks. Ik hoef niet mee in steeds maar meer.”

 

“Van moeten word je heel moe. Veel mensen zijn constant bezig met alles wat ze moeten. De luxe die Pete en ik hebben, is de vrijheid om te kunnen kiezen. We moeten niks. Luxe is ook als je tevreden kunt zijn; lekker buiten zitten, kaarsjes aan, iets koken. Het hoeft geen naam te hebben. Het is er gewoon, we doen het gewoon en we genieten ervan. Geen stress.”

 

Marion laat het huis zien. De kleine bungalow was 30 jaar in gebruik als artsenpraktijk. Ze moesten hem helemaal renoveren. Er moest een badkamer in komen en een keuken. Verder is er een slaapkamer, een L-vormige leefruimte met een houtfornuis, een toilet en ruimte waar de geiser hangt en de vriezer staat. Over alle meubels is goed nagedacht. Naast het bed staan nachtkastjes met lades voor de sokken en het ondergoed. Een lage kast is genoeg voor de rest van de kleding. In de woonkamer staat een enorme kast met 4 grote manden erop. Dat is eigenlijk alle opbergruimte die ze hebben, naast de paar keukenkastjes.

 

“In dit huis zijn het fornuis, het bed, de keukenmachine, de frontjes van de keuken, de deuren en de gordijnen nieuw. De rest is tweedehands. Waarom zou je iets nieuw kopen als er al iets goeds is. Ik geef ook niks om merken. Ik draag eigenlijk altijd zwarte kleren. Dat is lekker makkelijk, ook met de was. Wil ik een keer wat kleur, dan is dat bijvoorbeeld in de vorm van een vest. Ik geef liever aan Fair Trade, dan aan meneer Bijenkorf. Ik kies voor goed of niet. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld nog geen kip gegeten, omdat ik nog geen goeie heb kunnen vinden. Puur past bij mij. Ik heb liever weinig voor iets meer geld, dan nep. Dus we kopen het liefst bio of fair trade. Maar als dat er echt niet is, dan maar gewoon. Daar ga ik niet moeilijk over doen.”

 

“We zijn tien jaar geleden begonnen met helemaal niets. Stap voor stap zijn we aan de slag gegaan met dit huis en de tuin. Uit de achtertuin hebben we bijvoorbeeld 30 bomen gehaald. Er was 30 jaar niks aan de tuin gedaan. Een paar jaar geleden, hebben we een schutting kunnen zetten. We hebben nu een kloofmachine voor het hout, maar in het begin deden we dat met de hand. Je kunt niet alles in één keer en dat hoeft ook niet.”


Volgende keer Deel 2 van het intervieuw met mij.


            KLIK  hier     http://www.kleinbudget.nl/abonnement.html   voor een Abonnement op het blad   "GELUKKIG "


Geniet ervan , Liefs Marion

27 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig verhaal, dit is nou precies wat ons ook gelukkig maakt!
  Wij hoeven ook niet zonodig te hebben wat een ander heeft, gewoon tevreden zijn met wat je hebt, wat je nodig hebt en niet meer!!!
  Wij hebben net een grote wandeling met onze hondjes door de sneeuw gemaakt, dat maakt ons ook héél gelukkig!!!

  Groetjes van Betsie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal leuk marion. Je bent een inspiratiebron :-)
  liefs melanie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. Zover ben ik nog niet, maar jullie manier van leven is wel een inspiratiebron. Genieten van de kleine dingen is zo belangrijk ( maar soms ook zo moeilijk in een maatschappij waarin spullen belangrijker zijn dan gewoon "zijn".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah geweldig zeg zoals jij het doet daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Geniet ervan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg leuk om te lezen. Ik kan me er helemaal in vinden en probeer het hier thuis nu ook zover te krijgen. Dat is alleen nog al lastig als je nog thuiswonend bent ;)

  Ik zie uit naar deel 2 van je interview!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je je leven prachtig verwoord. Helemaal vanuit jezelf, niet omdat consuminderen tegenwoordig modern is.
  Het is een uitdaging om na te denken over bezittingen. Het hebben van spullen brengt werk met zich mee. Het moet onderhouden worden en indien nodig, moet het gerepareerd worden.
  Je hebt je gedachtes heel inspirerend verwoord.
  Ben benieuwd naar deel 2.

  Fijne dag.
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ik heb geen spijt dat ik je deze week ben gaan volgen, dit verhaal spreekt me erg aan. Niets maakt me gelukkiger dan lekker in mijn tuin knoeien en met de hond er op uit gaan.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen Marion! Ik kies ook voor bio en fairtrade, vraag er in de winkel naar als ze het niet hebben. En: liever niets dan namaak. Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om te lezen en helemaal waar. De maatschappij is veel te ver doorgeschoten met het moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb bewondering voor hoe jullie het doen. Ik hoop dat er meer jongeren zo over gaan denken. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt leuk en interessant om lezen.Ben al benieuwd naar het vervolg!

  Fijne zondag nog...

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk !!!....geniet maar lekker.....liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een inspirerend verhaal! Hier word ik helemaal blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi verwoord Marion! ik ben ook heel benieuwd (curieus zeggen wij hier ;) naar deel twee....laat je ons niet te lang wachten? please?
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vond het ook goed geschreven. Goed verhaal.

  Gisteren legde ik het blad "Gelukkig" in de koffiecorner van de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. leuk om te lezen, geïnspireerd door jouw heb ik vandaag een abonnement genomen op gelukkig. groetjes Eugenie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi interview! Wel knap dat je met zo weinig bergruimte uit de voeten kunt. Ik ben niet zo goed in weggooien, dus verzamel ik veel te veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een HEERLIJK VERHAAL!
  Zo PUUR & WAAR...

  En wat sta je prachtig op de foto met die GEZELLIGE TANTE!
  Echt zo mooi :-)

  DANK dat je dit mooie INTERVIEW hebt gegeven en ons daarmee wil inspireren.

  Ik kan niet wachten op
  DEEL 2 :-)

  LIEFS, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik kom via via op jouw blog. Wat een leuk interview helemaal mijn stijl x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lieve Marion,

  Ook al zijn onze levens verschillend op de een of andere manier voel ik mij altijd zo verbonden met jou.Jouw manier van leven spreekt mij aan en ik het zoveel respect voor jullie en de manier waarop jullie dit hebben vorm gegeven.Ik ben benieuwd naar deel 2...

  Liefs en dikke knuffel

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je bent zo puur en zo lief ook. JE bent een voorbeeld voor ons allen

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk! Je geeft me veel inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk,dat je interview hier plaatst.Ik wist niet,hoe ik aan dat nummer van gelukkig kon komen. Ik kijk uit naar deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Van jou kan/wil ik leren!! Zoals jij leeft wil ik leven. Blijf alsjeblieft nog heel lang schrijven. Helaas lukt het me niet om iemand te volgen. Mijn com. weigert dat om een of andere reden maar ik zit je boven op je. Liefs Peet

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...