anderson cottage

anderson cottage

vrijdag 9 november 2012

The Bodhran en Wat je allemaal met schillen kan doen !!!!Leuk he? Zelf bespeel ik ook de Bodhran, heerlijk.  Meestal op Ierse muziek,  het is ook een Ierse drum, gemaakt van hout met een geitevel erop.
Het heeft me al heel wat blaren gekost om het een beetje te kunnen , maar ik heb ook hier weer zoveel plezier van........

Mijn bodhran heb ik van mijn hubbie gekregen 9 jaar geleden, en ik bespeel het regelmatig, heerlijk, op de muziek  van The Pogues, of riverdance, The Proclaimers en tikken maar,  ...heerlijk.
De handtekening op mijn bodhran is van de gitarist van The Dubliners.  GEWELDIG he ?


Met een mooi ingelegde keltische band . Echt kunstig gedaan.

Het kruis aan de achterkant, waar je je hand doorsteekt en met je hand beweegt op het vel voor verschillende klanken.  Mijn Bodhran heeft een enkel vel, er zijn er ook met een dubbel geitenvel.
Ach mischien ooit...... Ik tik er lekker op los, en dit is mijn publiek ........
Ze zijn heel erg blij met het nieuwe bed.  Het is ook zo gezellig dat ze nu met z'n allen  lekker bij elkaar kunnen liggen .  Hoezo verwend ?
Ik schilde vanmorgen een sinaasappel en bedacht dat de schillen van een sinaasappel etherische olie bevatten, nou ja, schillen in een schaaltje met water en een steranijsje erbij, een goedkoper  geurtje dat heerlijk ruikt kan je eigenlijk niet hebben .Vandaag is het fornuis toch de hele dag aan, dus......., ruik je het al ?  Niet iedereen heeft natuurlijk een houtfornuis/kachel,  je zou het ook in een olieverdampertje kunnen doen , je weet wel die met zo'n theelichtje eronder.
Aardappelschillen, geen verse, zijn heel goed voor in een houtkachel.
Het brand het rookkanaal schoon.  Zo af en toe dus wat gedroogde aardappelschillen in je kachel kan geen kwaad.  Goed he?
Iedereen die mij kent ,weet dat ik 1 paar  laarzen heb.  Deze gaan nu het 4e koude seizoen in.
Ik poets mijn laarzen niet met schoenpoets maar met een bananenschil.  Ik heb altijd zoveel fruit in huis, zo ook bananen.Linkse laars nog niet gepoetst en de rechtse moet ik nog uitwrijven. Wat een verschil he?
Beiden weer schoon om te gaan stappen.  Geweldig he ?
 Zo zie je maar weer, houd het lekker simpel ....en


Geniet ervan , Liefs Marion

16 opmerkingen:

 1. Poetsen met een bananenschil? Neem je de binnen of de buitenkant?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou jah!
  Schoenen poetsen met banaan?
  Hoe kom je er op?
  Ik verbaas me over het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem, de binnenkant van de banaan gebruik je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je toch een enorm leuke weblog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Da's nou een goede tip!
  Volgens mij hebben we dezelfde laarzen, ik heb ze nu ook zo'n jaar of 4, en draag ze echt het hele jaar door. Ze zitten zo LEKKER!!!
  Ik heb ook een ander paar, en die zijn voor 'netjes' en daar zijn m'n voeten ook wat kleiner in,...
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien heb je de bodhran solo van Caroline Corr (The Corrs) uit het nummer Toss the feathers al eens gehoord.Keiruig!Liefs van Lien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees al behoorlijk lang mee met je blog, maar nu kan ik me niet meer inhouden!

  Wat een prachtige Bodhran, en nog wel ondertekend door zo'n geweldige artiest! Ik drum al behoorlijk lang, maar heb dit prachtige instrument nooit echt onder de knie kunnen krijgen. Prachtig!

  Groet, Graham

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, dat trommelen lijkt me niet makkelijk, daar zul je veel voor moeten oefenen om het onder de knie te krijgen. Wat een leuke tips heb je weer, die bananenschil ga ik zeker eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik neem morgen gelijk bananen mee met de boodschappen...hihihi...heerlijk hoe de honden erbij liggen !!...liefs fijn weekend...Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, ik heb lang Iers gedanst en hoorde soms de mooie klanken van the Bodhran. Ook heb ik live the Lord of the dance mogen aanschouwen. Zo mooi, zo kunstig, zo snel.
  Nu dans ik het niet meer, en weet ook niet of ik het nog zou kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed idee om te onthouden,van die bananen.Geniet van je blog. Van je vorige blog over pate maken ga ik ook nog eens proberen.
  Wij slachten ook zelf,zeker nu de temp. ver onder nul gaat komen..Herten doen we zelf en daar maken we ook kroketten van.Moet je echt eens proberen,Marion.
  ALs je wilt heb ik wel een recept voor je.
  Groet,Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Even over die Bodhran hé? Wat een heerlijk instrument! Had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar heeft toch zeker wel wat. Goed ook voor de polsjes ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi die bodhran!
  Ik ben een paar keer op een Turkse bruiloft geweest en dan komt het bruidspaar binnen voorafgegaan door mannen met grote trommels. Wow, dat was zo indrukwekkend. Ik heb ook wat met oosterse muziek.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...