Dit mooi en informatief boek ,( helemaal iets voor mij ) en een stukje rozenzeep kreeg ik vanmorgen van M. Ik had haar mijn nieuwe weckglazen verkocht en kreeg dit erbij, hoe verwend kan je dag beginnen ? Nogmaals Hartelijk dank M.
En dan komt er nu een stukje over zelfvoorzienend willen zijn, daar hoort dit onderstaande stukje ook bij.
Er staan foto's die je als heftig kan ervaren , en als je toch het lef hebt om door te lezen , zie je de pure werkelijkheid. Ik zal beginnen met wat velen en daarbij ik ook mooi aan de muur vinden hangen, vooral tegen kersttijd, als decoratie.
En dan bedoel ik deze ree hoorntjes. Mooi op een plankje.
Landelijk interieur noemen we dat dan. Mooie vachten in een robuuste stoel en een reerug in de oven .Mooi stellen we ons de kerst voor, samen voor een knapperend vuurtje met kastanjepuree en rode kool.
Voordat je dit wilt realiseren gaat er dit aan vooraf, als je geen heftige foto's wilt zien, moet je nu stoppen met lezen van dit blogje....liefs marion
Een jong reebokje.
Het hoofdje laat ik uitkoken en op een plankje zetten door een vakman ( voor aan de muur in onze landelijk interieur ) .
De huid van de ree halen en het schoonmaken noemen ze panklaar maken.
.
De foto's zijn niet al te duidelijk, maar je ziet wel wat ik aan het doen ben.
Omdat het om een jonge reebok ging, en niet al te zwaar hoeft hij ook niet zo lang te hangen. Wild hoeft niet uit te bloeden, het lichaam neemt dit op.
Dit reebokje heeft 2 dagen gehangen.
En dit word ook weer verder verwerkt .
Voorpoten en achterbouten, helemaal verwerkt, vliesjes eraf en vlees om gehakt van te maken, natuurlijk ook een echte poot voor Joyce.
Joyce was er zo klaar mee, lekker he Joyce ?
Ja, er ging hier niets verloren, alles ging op.
Ree biefstukjes en reehaasjes, wist je dat een haasje van een ree heel klein is ?
Een gehaktmolentje van mijn werk geleend en gehakt gedraaid . Super he?
En waar ik ook was , dit trutje was er de hele tijd bij. Kip blijf toch achter je hekje !!! Wel gezellig he?
Lilley de poes was verbaasd dat trutje ook kattenvoer at, wat een brutaliteit.
Alles in zakjes en erop geschreven wat er in het zakje zat , en hup de vriezer in.
Wist je dat je wild maar 3 maanden in je vriezer kan bewaren,? dan word het droger.
Heerlijk, ree biefstuk, ree rug, ree bout, ree gehakt, ree ribjes, reeborst, ree braadstuk, mmmmmmmh en natuurlijk met kastanjepuree en....
rode kool uit eigen tuin, jammie jammie.
Gelukkig voor dit lief trutje, gezellig he?
Kip die kattenvoer eet, het moet niet gekker worden....
Ree met olijfolie en dit gaat dan weer lekker in ons houtfornuisoventje, mmmmmmmhhhh.....
En we stoken nu ook van onze eigen eikenbomen, nou is dat een beetje zelfvoorzienend of niet ?
Vanavond weer quilten ook, breien doe ik ook nog, ben bezig ( en al bijna klaar ) met een wollen vest.
Van de blokken ga ik een tweepersoons beddensprei quilten. De stof is flanel, lekker zacht.
Zo heeft Joyce ook weer een zacht nieuw vachtje gekregen van mij, verwend he?
En jullie weten waar die vachtjes vandaan komen .
Verder gaat het keigoed met mijn energie, gezondheid en gewichtsverlies.
Heb veel plezier en energie met wat ik doe en geniet elke dag !!
Geniet ze , Liefs Marion
Ik heb gekeken, en gelezen zonder me af te wenden ;-) Weet je, we staan vaak te ver van de natuur af. (Terwijl we die spullen wèl verpakt in de supermarkt kopen ...) Ik vind 't knap dat je dat allemaal zelf kunt en ook doet. Ik kan en doe 't niet, maar eet 't wel ;-) Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenWow. Ik heb echt bewondering voor jou. Eet smakelijk.
BeantwoordenVerwijderenJe hebt helemaal gelijk Marion meid. Maar ik werd een klein beetje wee in mijn maag door het zien van het kleine hoofdje.
BeantwoordenVerwijderenMaar dat is mijn zwakte. Ik ga es even checken op jou blog waar je de vachtjes vandaan haalt.
Ik lees nu een antroposofisch boek het schijnt goed voor peutertjes te zijn om een wollen hemdje aan te hebben. Ik zelf denk daar wat anders over maar een velletje op de bank is wel lekker denk ik.
Geniet van je weekend!
Nou, ik vind het knap hoor! Ik kan er wel naar kijken maar het zelf doen is een ander verhaal. Maar hebben jullie de reebok dan ook zelf gevangen? Of gekregen van een jager?
BeantwoordenVerwijderenEn heet jullie kip echt Trutje? Ik moest zo lachen om die naam maar vind het wel helemaal passen bij zo'n kip!
Fijn weekend!
Zo jij bent klaar voor de kerst knap hoor dat je het zelf slacht. Mijn vader slacht ook zijn eigen spullen, ze hebben vorig jaar een wildzwijn gekocht op de veluwe die moet eerst gecontroleerd worden bij een slager. En toen kon het beginnen, mijn moeder maakt daar een overheerlijk stoofpotje van. En je weet zeker dat je vlees niet met allemaal rotzooi word volgestopt. Leuk boek en een heerlijk zeepje. Ga zo door met gewicht verliezen en geniet van wat er op je pad komt.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Petra.
Ieh… dat hoofdje is iets te zelfvoorzienend voor mij...
BeantwoordenVerwijderenHet was even slikken en weer doorgaan maar wat ben je toch een bijzonder mens.....knap dat je dit kunt.......slik slik.....fijn weekend...en eet smakelijk !!...xxx...
BeantwoordenVerwijderenHypocriet als ik ben, gaat dit me net iets te ver.... dat hoofdje!
BeantwoordenVerwijderenKnap van je, dat je weet hoe je zo'n beestje panklaar moet maken.
'k Zou zo bij je aanschuiven hoor, als je gaat serveren... dat dan weer wel haha....
Fijn zonnnig weekend!
Knuf voor Joyce
Ik heb gekeken en ja zo is het nou eenmaal he?! Koeien, varkens en kippen worden ook geslacht alleen zien we dat niet en we eten het toch ook op?!
BeantwoordenVerwijderenEet smakelijk, het klinkt heerlijk allemaal!
Hier thuis soms gelijkaardige sitauties,enkel is het dan manlief die dat beest(je) panklaar maakt.Tof dat je dat zelf doet!Is dat beestje zelf geschoten?Wij hebben hier momenteel weer een nieuw exemplaar aan de muur hangen,een hertegewei dat vorige maand geschoten werd,zal het eens op mijn blog plaatsen...
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Liesbeth
Wow...!
BeantwoordenVerwijderenEr zouden heel wat mensen vegetarier worden,als ze zelf hun dieren zouden moeten slachten. Jij bent puur. Werkt voor wat je eet. geniet er van. Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenWauw Marion, dat is nog eens zelfvoorzienend! En wat krijg je er trouwens een hoop voor terug! Dat wist ik niet hoor..
BeantwoordenVerwijderenZelf zou dit voor mij een stap te ver gaan denk ik, maar het kan ook best zijn dat als ik er eenmaal zo voor sta, dat ik het toch weer wel doe. Het zal ook een vorm van 'naar toe' leven zijn, denk ik. Voor nu voor ons dus alleen nog maar de groenten en ander huishoudelijk werk. Het weinige vlees dat wij nog eten haal ik dan wel (zelf) bij de slager ;o)
Mooi weekend!
Tja afwenden doe ik niet maar of ik het zelf zou kunnen?
BeantwoordenVerwijderenToch knap van je. Ik ben zo iemand die vindt dat als je vlees eet, je ook niet moet zeuren als er geslacht wordt. Uiteindelijk gaat dat ook vooraf aan het keurig verpakte vlees uit de supermarkt.
Goeie post, je moet het niet mooier maken dat het is. En dat je die vaardigheden beheerst! Keigoed van je!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Kopka
dat je dat allemaal zelf kan en daarna het ook nog zelf op eten ik vind het stoer en zou zelf geen hap door mijn keel krijgen
BeantwoordenVerwijderenmaarja dat ik in de slagerij werkte zag ik ook hoe leverworst word gemaakt en ik lust het nog steeds fijn weekend en eet smakelijk
Ik sluit me aan bij alle andere reacties:
BeantwoordenVerwijderenzou het zelf niet kunnen, maar ben wel zo grootgebracht en eigenlijk moet ik zeggen, eerlijker en puurder is er niet..
Knap van jou, die zelfvoorzienigheid!
Ik doe mijn petje af voor jou :)
BeantwoordenVerwijderenIk zou het niet kunnen (denk ik)
Dat is pas zelfvoorzienend leven!
heel veel liefs
en eet smakelijk
ik kan er wel tegen ,heb vroeger thuis altijd zien slachten,,kippen en varkens,en op weg naar school kwamen we langs de slager die zelf nog slachte,en dan zag je hoe de koeien doodgeschoten werden,we bleven vaak staan kijken. maar ik vind het wel knap van je dat het nu nog zelf doet hoor,,petje af.
BeantwoordenVerwijderengroetjes greet
Wat geweldig dat je de foto's hebt geplaatst. Om eerlijk te zijn krijg ik zin in een stukje vlees als ik dit zie!
BeantwoordenVerwijderenIk vind het in eerste instantie zielig, maar ook wel ontzettend knap dat je het kunt. Ik ben lang vegetarier geweest, maar eet nu wel weer vlees. Dit is eigenlijk een hele diervriendelijke manier om vlees te eten. Geen bio-industrie, een goed leven gehad en hopelijk snel gedood.
BeantwoordenVerwijderenMaar het blijft wel even slikken hoor.
Hallo Marion, sorry, heb het tweemaal geprobeerd, maar kom niet verder. Uiteindelijk voorbij gescrolled en de rest van je post gelezen. Weet dat het hypocriet is, maar.... . Joyce daarentegen op haar kleedje, genieten. Super. Fijne week! Sandra
BeantwoordenVerwijderenje hebt het wel goed op de foto's gezet en tja zo gaat t nu eenmaal he als je vlees op je bord wil. hahaha en die kip en poes.zo leuk.
BeantwoordenVerwijderenen Joyce op haar kleed, een plaatje!
Heb je het zelf geschoten? Weet je dat als je wild in de oven doet het lekkerder is als dat je het op de stove klaarmaakt?Het blijft malser.
BeantwoordenVerwijderenWij hopen ook nog wel een hert te schieten binnenkort en slachten het ook zelf. Het wild loopt hier om het huis.
Groet, Wilma
stelletje mordenaars - compleet onnodig.weerzienwekkend.
BeantwoordenVerwijderenKnap van van je dat je het durfde te villen hoewel ik vaak genoeg heb gezien hoe mijn vader kippen konijnen etc. slachtte en vilde zou ik het niet durven...hoewel ik toe moet geven dat ik het wel zou willen...zo zelfvoorzienend leven is fantastisch!!!
BeantwoordenVerwijderen