Men neme 4 citroenen en die snij je in stukken.
Als het kan biologische,daar zit geen rotzooi op gespoten op de schil.
Je plukt 10 tot 15 vlierbloesemkelken. Samen met de stukgesneden citroenen doe je de bloemen in een grote pan , ( kijkt ook gezelliger ).
Je voegt 3 liter water toe, gewoon koud.
Tot over 3 dagen, geniet ervan, dan ga ik weer verder met dit receptje voor vlierbloesemsiroop.
Liefs Marion.
P.S. Spaar alvast leuke glazen flessen, ik doe de siroop straks in sapflessen van Weck ( voor mijn verjaardag gekregen )
Vroeger heeft mijn zus (12 jaar ouder dan ik) weleens vlierbessensap gemaakt. Wij hebben hier ook veel vlier staan. Best leuk om daar eens iets mee te doen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Jolanda
Ja dat is zo lekker, heb het ook wel gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk ben blij met je recept wil dit al een poosje maken maar weet dan niet welk recept ik moet gebruiken er staan er verschillende op Google, maar ik kan nooit kiezen nu hoeft dat dus niet. Maar ik moet alleen nog ff wachten want ik heb nog geen bloemen die bloeien, de struik zit wel stikvol met knoppen dus het moet gaan lukken straks.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Petra.
Nog nooit gedaan, wél altijd plannen ervoor.. elk jaar weer.. Er stáát een vlier in de tuin van de buren en er zit méér dan genoeg aan onze kant. Zíj doen er toch niets mee en ´k heb nu jouw recept, dus......
BeantwoordenVerwijderenWat is dit een leuk recept. Bij ons hangen de schermen ook uit te nodigen "pluk me dan". Groeten Izerina
BeantwoordenVerwijderenIk wil het dit jaar ook gaan maken, alleen nog geen bloesem gezien :-(
BeantwoordenVerwijderenwat leuk zeg..nu nog een vlier zoeken!
BeantwoordenVerwijderenOoit dronk ik dit ergens. En lekker dat het was...
BeantwoordenVerwijderenHet recept is al opgeslagen, maar waar vind ik vlier? Straks toch maar even een rondje gericht fietsen en goed rondkijken.