maandag 25 maart 2013

REE , schokkende beelden, je bent gewaarschuwd !!


Een jonge hinde,  jammer , verkeersslachtoffer, dragend van 2 kalfjes , jammer.
Ik had het plan om de vacht  te prepareren maar de haren laten los, wissel van winter naar lente , en dan word het niets. Jammer.



Het vlees gaat in kleinere porties de diepvries in,  niet jammer.   Dit vlees is eerlijk en lekker, wij lusten wel een stukje ree, heerlijk langzaam gegaard in de oven, slow-cooking.
Ach en af en toe een wild konijntje, of een gevonden fazant.  Lekker hoor.
Gezonder vlees kan je bijna niet hebben, zo vers uit de natuur.  Ik maak het allemaal zelf schoon , en behandel het met respect.  We eten weinig tot zeer weinig vlees, en al helemaal geen plofkippen of  vol met water gespoten vlees op een mooi supermarktschaaltje met een supergoedkope prijs erop  !!!
Dit zou ik van mezelf erg hypocriet vinden als ik dit wel zou doen, het past niet bij me.
Dus gaan wij heerlijk genieten van dit reetje.


Geniet ervan , Liefs Marion

15 opmerkingen:

  1. Respect voor de manier hoe je met dieren omgaat , op deze manier mag je genieten van een eerlijk en lekker stukje vlees vind ik.

    Groeten
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  2. is het niet een beetje eng omdat je niet weer hoelang het beestje al.dood is?
    Ik ga te dan wel van uit dat hij al op de weg/berm lag.
    Zelf.zou ik het niet doen, laat staan durven te ontleden. Maar ik houd absoluut niet van vlees en gruwel al bij het aanraken van rauw vlees.
    Echter eet ik wel vlees omdat het moet en met heel veel kruiden kan ik het eten...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. knap hoor dat zelf slachten
    hou zelf niet van de wild smaak
    ze is wel overleden door een ongeluk maar word met liefde opgegeten door echte natuurliefhebbers
    geniet er lekker van
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eet smakelijk. Ik vond je blog over rauwkost inspirerend en ben vanavond zelf aan de gang gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben dan wel vegetariër, maar hier heb ik absoluut geen problemen mee. Deze dieren hebben een goed leven gehad, jammer dat er zo vroeg een einde aan kwam....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je deed dit al eerder heb ik al eens gezien. Ik hoop dat het je heerlijk smaakt. Vorige zomer reed ik een ree aan, maar behalve een enorme deuk geen ree meer gezien. Eigenlijk best wel jammer. Wat doe je met de kalfjes of waren die nog erg klein?
    gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is niet je eerst keer een panklaar maken van een ree, ik zag het je eerder doen. Vorig jaar reed ik een ree aan maar vond het dier niet terug, wel een forse schade. Maak er iets lekkers van.
    gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. pareltje - Het beestje was vers aangereden , moet daarna toch nog een paar dagen hangen, versterven heet dat,enne je moet geen vlees eten hoor, als wij geen vlees krijgen aangeboden op deze manier eten wij ook geen vlees, we kunnen ook heel goed zonder.

    Gezina - de kalfjes waren klein en worden met de ingewanden verwijderd.


    liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je deelde het al eens eerder met ons hé?! Goed dat het dier op deze manier nog 'nuttig'is (klinkt een beetje gek, maar je begrijpt vast hoe ik het bedoel...) M'n zus en zwager in Noorwegen hebben onlangs ook een ree geslacht. Deze werd aangevallen door een losgebroken hond en was erg gewond. Ze deden het voor het eerst, gaan nu ook de huid prepareren. Als je het hele verhaal (met foto's) wil lezen geef je maar een seintje, dan mail ik de site door :-)

    Enne.. bedankt voor het recept van het bananen-vijgen-nog wat brood!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. I love this blog. I look at all the pictures and wished I knew what it all said.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lijkt me een heerlijk stukje vlees en dan ook nog gekregen van moedertje natuur. Mooier kan niet, toch!?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat goed dat je dit ook laat zien. Ik had wel wat uit te leggen aan mijn kindertjes, maar dat heb ik gedaan en dat is goed. Wij wonen niet in het bos, hebben niet deze mogelijkheden, proberen wel weinig vlees en dan biologisch te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dit is toch veel beter,dan zo'n ree zo maar te laten liggen. Wij reden in Frankrijk een haas aan. Het beestje was verlamd. Mijn man verloste het uit zijn lijden en we lieten het liggen voor iemand zoals jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh heerlijk, ik zou er zo een nieuwe vriezer voor kopen!.
    We hebben wel regelmatig een aangereden haas of konijn meegenomen, als die niet aan gort zijn gereden is het zulk lekker vlees. Mijn vriend heeft er oog voor om die dieren liggend in de berm te spotten.. We hebben ook altijd een paar plastic zakken in de auto voor als . . . . .

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion