woensdag 11 april 2018

Erg vroeg op en.......genieten.Wij staan ochtends om 05.00 uur op, drinken samen een bakkie koffie en Pete gaat naar zijn werk. Gezellig om samen de dag te beginnen. Ik handwerk dan meestal nog een uurtje door en geef de meisjes te eten en ga heerlijk wandelen met ze.....
Ik ben nu bezig om een zomervestje te haken met het mooie garen van het
( klik hier voor het leuke handwerk winkeltje in St.Annaparochie.) . Daar ga ik elke dinsdagmiddag naar toe om te handwerken, gezellig met andere vrouwen aan een grote tafel in het ikkangeenkeuzemakenzoveelleukedingentezien winkeltje.

Ik geniet echt van de uurtjes in de ochtend en de meisjes vinden het geweldig zo samen ...


Vanmorgen had ik om 09.00 uur een sollicitatiegesprek bij het Harenshuus te St.Annaparochie.
Het gesprek verliep prettig en ze laten me het nog weten. Voor een paar uurtjes per week, in de ochtend en met een doelgroep waar ik een speciaal plekje in mijn hart  heb. Namelijk dementerende mensen. Dus......ik wacht af...

Toen hup, weer op de fiets naar de fietsenmaker en een fietspomp gekocht, daarna naar de groenteboer en toen weer terug naar huis.

Even met de buuf gekletst die de ramen aan het wassen was en mijn fiets-tassen leeggemaakt en geld gepakt om eitjes te kopen.


Ik moet er wel eventjes voor fietsen echter dat is zo.n fijne route en ik geniet er elke keer van. Hier heb ik net 2 doosjes gekocht, de lege doosjes lever ik weer in.
Achterom kijkend, daar heb ik ze gekocht.Geweldig he?En deze weg helemaal uit en dan over een bruggetje, weer op de ouwe diek.Het is nog fris op de fiets , en al zonder handschoenen....zou ik er al aan wennen?

Daar....helemaal in de verte daar moet ik heen....
Zo mooi....
En de narcissen nu overal in volle bloei....
Jip....over de brug en dan naar rechts......Het Weeskind staat er op deze mooie boerderij...
Trappen...trappen...nog een klein stukje....
Onze buurtjes waar ik strakjes even heen ga....
Jaaaaa.... bijna thuis...heerlijk zo fietsen ....
Nog even een foto van de mooie grote narcissen....
Poesje van de buren......wat kijkt dat gezellig he?
Zo....de waterkoker aan voor een mok koffie en alles opruimen. Verse eieren...,heerlijk.  En straks weer lekkere Jam maken...voor mijn kraampje....

Eten koken en met de meisjes wandelen en dan is Pete weer thuis.....en dan hebben we samen nog een lekkere lange dag te gaan....ontspannen en genieten maar.


                                                         Geniet ervan, Liefs Marion

14 opmerkingen:

 1. Ik geniet van je gezellige berichten!!🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan mij indenken dat je geniet. Hoe zelf altijd veel van het heuvellandschap en bij jullie is het landschap en de bouwstijl van de boerderijen heel anders, maar ook heel mooi op een andere en eigen manier, passend bij het landschap. Het zou mij een gevoel van vrijheid geven, overal ruimte om je heen, de wind, het water en het kilometers ver weg kunnen kijken, zonder dat er huizen of bomen in je zichtveld zijn. Misschien is het er nu kouder maar het zal ook niet zo benauwend warm worden bij een zomerse hittegolf. Duim voor je dat je de baan krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk gezellig berichtje Marion. Je hebt het naar je zin dat straalt er van af.
  Mooi fiets tochtje zeg.............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat heerlijk om zo te fietsen!! Jaloers! Zo mooi al het groen al en de bloemen. Hier wel lekker vandaag maar weer zoveel sneeuw coming. Hoop dat je de baan krijgt! Boffers zijn jullie.
  Geniet er lekker van!! En je weet al zo goed de weg overall, super.
  Groetjes!! Ook aan Pete en een knuf voor de meisjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog een paar weekjes en dan zitten we in de mooiste tijd van het jaar. De lente komt een paar weken later, hier in het noorden! Wat fijn te lezen dat jullie al aardig ingeburgerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellige blog met mooie fotoos heerlijk om te zien en lezen groet tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. o wauw, elke dat vijf uur! ik sta nu een maand lang om 5:30 op om van 6 tot 7 yoga te doen voordat de werkdag begint, maar het begint me erg zwaar te vallen inmiddels

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het genieten straalt van je blog berichtjes af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooo geniet zo mee en al die mooie natuur, heerlijk!
  blijf doorgaan met intens genieten en knuffel voor de meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn en verstandig ook dat je gaat breien in het handwerkwinkeltje. Zo leer je meteen weer andere mensen kennen en je kunt ook vragen waar je moet zijn als je iets nodig hebt.Ik hoop dat je al leuke contacten hebt gekregen. Hechtere vriendschappen komen later wel , als je dat zou willen.
  Ik ga straks met de hond richting de Maasduinen.
  Groetjes van Lien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik woon in Zeeland en ervaar dezelfde wijdsheid van het landschap. Heerlijk! Is de baan vrijwilligerswerk?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gevoel van vrijheid zal jij ervaren op je fiets. Heerlijk! Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. o wauw, elke dat vijf uur! ik sta nu een maand lang om 5:30 op om van 6 tot 7 yoga te doen voordat de werkdag begint, maar het begint me erg zwaar te vallen inmiddels
  สูตรบาคาร่า

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion