anderson cottage

anderson cottage

zondag 29 januari 2017

Zelf Chapati maken en Spicy potato curry, Houmous en Komkommersalde met tahini,lemon &mint dressing !!! Met recepten !!!!



Zin om lekker vegan & gezond te koken en een keertje iets anders kwam ik op you...tube uit bij de Indiase gerechten...........mmmmmhhhhhhhh. Zo lekker dacht ik en ik begon..........
Eerst chapati's gebakken , simpeler kan bijna niet. Ik dacht bij mezelf , dat kan ik zelfs maken als we onderweg met ons campertje zijn...!!!  Chapati word gemaakt van bloem , olie,zout en water.....en je hebt geen oven nodig !!!



Van 500 gram biologische tarwebloem een beetje zout , een eetlepel olie ( zonnebloem ) en 300 a 400 ml warm water maak je een deegje, je laat het 10 minuutjes rusten onder een natte lap, dan verdeel je het deeg en maakt kleine bolletjes die je weer uitrolt ( heel erg dun ) kijk zoals hier op de foto........leuk joh om te doen. Alleen moet ik de volgende keer toch wel een schortje aandoen, sta ik daar met mijn zwarte kleding...



Een heel erg hete pan zonder boter, olie of wat dan ook en je bakt de Chapati tot je belletjes ziet, dan draai je de Chapati om......even wachten en dan.....





haal je de Chapati uit de pan met een tang en houd hem boven het vuur....en dan poft de Chapati helemaal op. Als hij niet oppoft is hij ook goed hoor, maak je niet druk. En dat was het...simpel he?




Leuk om te doen...




Zo trots .....en wat eet je daar nu bij ?




Spicy potato curry, een pikante aardappel curry dus. Ohhh echt pikant, maar zoooo lekker....
Pete zei dat de keuken als een echt Indian restaurant rook.....en dat was ook zo....het rook heerlijk.

Eerst worden alle kruiden gebakken in kokosolie :

1/2 dessertlepel kurkuma
1/2 dessertlepel currykruiden
1 1/2 dessertlepel chilipoeder
1 klein stukje pijpkaneel
1 dessertlepel garam masala
1 dessertlepel gemalen koriander
zout naar smaak

Daar worden 5 teentjes knoflook in gebakken, 2 uien , allemaal in kleine stukjes gesneden, 1 rode peper, in stukjes gesneden.
2 tomaten in kleine stukjes gesneden en even laten sudderen , wel goed blijven roeren, dan water toevoegen 1 mok.
Daarna 2 gekookte aardappelen in stukken gesneden toevoegen en even laten staan met deksel....en geniet van de geur. Klaar !!!!!



Houmous zelfgemaakt vind ik het lekkerste....
1 glas kikkererwten, 5 teentjes knoflook, 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels olie, zout en peper, een beetje citroensap en voor eroverheen vers gebrande sesamzaadjes. Die tip kreeg ik van een lief dinnetje...
En zo gemakkelijk zelf te maken...



en het is waar....zo lekker met vers gebrande sesamzaadjes.......




Met een verse salade erbij was de Indiase maaltijd voor ons bijna compleet.
Komkommer raspen of hoe je maar wil. Ik heb hier voor een mint dressing gekozen, lekker fris als tegenhanger voor de pikante curry.

Mint dressing:
een handvol verse munt
sap van een halve citroen
2 eetlepels tahin
3 eetlepels olie

Munt in de staafmixerbakje en mixen tot de munt klein is en dan alle ingrediënten erbij doen en weer even mixen.......zo lekker fris en echt passend bij dit gerecht......




En hier het totale plaatje, vegan indian gezond en gemakkelijk te maken eten. Het was heerlijk en het bracht variatie. Ik had alle verse ingrediënten in huis en zo kook ik het liefst , lekker vers en heel spontaan.... Heerlijk, we hebben er van genoten, hopelijk ga jij dat ook doen . Het is zo makkelijk en leuk om te doen en je hele huis ruikt hemels lekker......


                                                      Geniet ervan, Liefs Marion

 

6 opmerkingen:

  1. Kreeg er al zin in toen ik jouw beschrijving las en de foto,s zag. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhhhhhhhhhh zo lekker, helaas eet ik geen koolhydraten maar de komkommer ga ik zeker een keer maken kussssss

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zou zeggen aanvalluh!!
    Heb het net uitgeprint voor de superkok hier thuis, wij zijn dol op chapaties en de hele reutemeteut!
    :o)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi Marion ,

    wat er ook lekker is (als je geitenkaas mag/kan eten) is gebrande rode paprika's mixen in je potje met wat look en olijfolie en dan goed mengen met geplette fetakaas zo heb je een heerlijke spread voor op brood , je kunt er ook groenten in dippen...
    lieve groet Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, wat een vreemde namen alleen al voor de gerechten, maar toen las ik dat het Indiaas was. Ziet er heel lekker en goed uit en dank voor je recepten. Lieve groet van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...