dinsdag 23 juli 2013

Opruimen, hoort erbij.



Wat kreeg ik veel reacties op mijn vorig blogje, het huishouden en eenvoud, basic en bewust houd vele mensen bezig. Dank voor jullie reacties, en ons leventje ziet er zo inderdaad heerlijk uit. Dit leven dat we nu leiden hebben we zelf gecreeerd. Je groeit . Je laat eens wat weg of er komt iets bij.




Je ontdekt.  Je kijkt en voelt of het bij je past.  Als je niets met een tuin hebt, verwacht dan ook niet dat een moestuin je iets oplevert. Het kost je dan teveel energie , het word een verplichting voor je en dat werkt niet. Dus zoek wat bij je past , ontdek je talenten en je gave's.




Elke keer dat ik zelf iets maak, en dat kan van alles zijn, een maaltijd koken, een brood bakken, wasmiddel maken, groentetuin onderhoud, kippenhok/ren , een gezellig avondje, en ga zo maar door ontdek ik bij mezelf talent.   Het talent om voor mijn kleine huishouden iets toe te voegen, namelijk voldoening. en tevredenheid. Het geeft me zoveel meer als ik mijn mayonaise zelf maak of ik moet er voor betalen  . Het maakt je bewuster.


 
Dit is een goed voorbeeld.
Je moet maar het talent hebben om van deze rommelige kast weer een overzichtelijke  ( lees rust en ruimte )  kast te maken.
 
Je maakt beslissingen over wat weg kan en wat niet weg kan.
Je ontdekt waar het beste iets kan staan in een kast.
 
 
 
En met een leuk muziekje op de achtergrond en een bakkie leut kom ik er wel.
Foto's glijden door mijn handen met heel veel herinneringen, papieren van dingen die we niet eens meer hebben, frutsels die eigenlijk niets doen of toevoegen, ( lees ballast )  .
Het resultaat van de opgeruimde kast maakt me blij, nuttig en geeft voldoening.
Het hoort bij het huishouden  en  het hoeft niet meteen een vervelende klus te worden.
Huishouden hoeft niet negatief te zijn of op neergekeken te worden.
 
 
 
Voor het huishouden heb je vele talenten nodig.
En het is een echte gave om van je huishouding een thuis te maken.
En een heerlijk thuis wil toch iedereen .
 
 
 
In het verleden hebben we een airco gekocht en in laten bouwen.
Van spullen die we verkochten tijdens een carbootsale.
Zo zie je maar weer dat opruimen ook nog iets op kan leveren, iets wat bij je past of wat je op dat moment nodig kan hebben.
We hebben een plat dak met twee koepeltjes  dus de hitte weet zijn weg wel te vinden hier in ons kleine huisje, maar zo kunnen we het wel uithouden.
De temparatuur binnen is nu zo'n 24 graden.
 
 
Doe rustig aan en Geniet ervan , Liefs Marion
 
 
 
 

12 opmerkingen:

  1. Een huishouden runnen is zeker een gave apart, gelukkig een gave die je gaandeweg kunt ontwikkelen. Ik vind dat je dat mooi hebt opgeschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om te lezen maar wat vind ik het moeilijk om de spullen binnen de perken te houden. Afgelopen weken mijn ouderlijk huis leeg moeten halen omdat moedermin een verpleeghuis opgenomen is. En dan al die spullen met herinneringen, foto,s oude boeken van vader. Moeilijk om niet alle naar mijn huis te verhuizen. Plaats genoeg, zucht. Ik geniet van je blogjes.
    Groetjes,
    Etienne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb nog aan jullie gedacht met dat platte dak!
    Als ik een kast of lade opruim doe ik hem de dagen daarna telkens even open om te genieten van de opgeruimde aanblik. Dat geeft heel veel voldoening.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb ook zo van je vorige logje genoten! eigenlijk geniet ik altijd
    van je berichtjes maar dit sprong er
    uit...zo mooi verwoord!
    Gisteravond had ik geen tijd om
    te reageren maar ik las het wel...
    heel veel liefs en nog vele mooie
    jaren samen en dat ik nog lang van
    je mooie logjes mag genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk, mag ik bij jou bivakkeren tijdelijk? Dikke kus en een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk he, als je hebt opgeruimd!
    Geeft echt voldoening en rust!
    (alleen is het zo houden nog wel eens een ramp bij mij, vooral op het atelier...)

    Wat fijn lijkt me, airco, vooral met platdak!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk toch wanneer dingen lukken die je zelf gemaakt hebt. Het geeft veel voldoening. En het is voor iedereen weer zelf bepalen wat haalbaar is of wat werkt of niet. Ik zou heel graag mayonaise willen maken maar het lukt gewoon echt niet, ik heb het al zo vaak geprobeerd. Dus dan maak ik maar andere dingen zelf. En opruimen is heerlijk, alleen nu in de vakantie met een huis vol lukt het niet zo. Ach nog (maar) 5 weken te gaan, hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat omschrijf je dat mooi!
    Als er iemand is dit goed is in het runnen van een huishouden dan ben jij het wel. Ik heb ontzettend veel bewondering voor je. Je bent een inspiratie voor me. Als 28 jarige moeder van een zoontje van 2 kan ik nog heel veel van je leren. Vooral om de kleine dingen te waarderen en niet teveel te moeten van jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Marion,

    Ik lees hier altijd mee maar reageer nooit. Ik kijk wel altijd uit naar nieuwe posts van jou.

    Wat ik nu eens wil weten. Die spullen die je niet meer gebruikt zijn idd ballast maar vind je het dan niet zonde die weg te doen omdat je ze niet meer gebruikt? Ik heb het daar moeilijk mee.

    Lieve groet,
    ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je dat kastje mooi opgeruimd. Een aangenaam gezicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke post :-) Ik vind het helemaal geen straf om het huishouden te doen. Nu ook, even een bakkie achter de pc, en dan straks weer in volle vaart verder! Voordat het te warm wordt, is het meeste al weer aan kant :-) Heerlijk. En dan vanmiddag met een stapel tijdschriften en een pot thee in de schaduw onder onze olijvenboom( treurwilg:P). Met je ogen half dicht geknepen waan je je 1500 km verderop, ergens in een olijvengaard. haha! Je moet er wat van maken, toch?:P Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dag Marion,

    Sinds 'n week of 2 ongeveer volg ik je blog. Wat schrijf je mooi en je hebt veel goede tips ook. Dankjewel daarvoor.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion