maandag 8 juli 2013

Zelf maken, eieren in het zuur, oftewel pickeld eggs !!!

 
En dan heb je ineens heeeeeel veeeeel eitjes in je koelkast liggen.
 
 

 
En daar ga je dan natuurlijk iets van maken, naast de omeletjes, pannenkoeken, en andere eiergerechtjes die je al gemaakt had.
 
 
 
 
Je kookt de eieren hard, en je laat ze schrikken en afkoelen in het koude water.
 
 
 
 
Je pelt de schillen eraf,  ( deze kan je weer aan je kipjes geven , een soort grit. Dit kan echt alleen maar met gekookte eischillen   )
 
 
 
 
 
Dan een halve liter inmaakazijn en een halve liter water erbij in een pan en dit verwarm je even, niet koken. Hier doe je dan wat inmaakkruiden bij en een rauwe ui in stukjes gesneden, of je maakt je eigen variant van kruiden.
 
 
 
 
Je doet de eieren in een glazen pot met goede schroefdeksel en je giet de azijnoplossing erbij.
 
 
 
 
Dit blijft zo dan 8 tot 10 dagen staan in de koelkast.
 
Het word in England in de pubs verkocht als pickeld eggs.
Nu heb ik thuis een Engelsman en een Pub, ........en nu ook pickeld eggs.
 
 
Geniet ervan , Liefs Marion

12 opmerkingen:

  1. Wat een goede tip Marion met die eieren. Dat zal zeker smaken. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant! En jeetje, jouw kippen leggen wel goed. De mijne vertikken het, de uitvreters. Ben nu wel erg benieuwd naar je dreads, wanneer krijgen we die te zien? x Valhalla (kan niet reageren met mijn eigen account...)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker, pickled eggs ;-).
    Vraagje; waarom alleen eierdoppen van gekookte eieren voor je kippen? Wij geven al jaren ook de "omeletdoppen" aan de kippen en hebben ze nog nooit horen klagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoe lang blijven ze goed?

    Afke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoe lang kan je ze bewaren, of moeten ze op na die 10 dagen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. nieuwe reactie, vorige ging op mijn computer,fout. Hoelang kan je ze bewaren of moeten ze na 10 dagen op? gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Marion,

    Ik vind het ook zo fijn dat ik elke dag eieren heb van onze dames...
    Ik was de laatste tijd even druk met van alles waardoor bloggen er even bij inschoot maar ik ben er weer.....

    Groetjes Annelieya

    BeantwoordenVerwijderen
  8. afke - de pickeld eggs kunnen zo nog een paar maanden goed blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb jouw receptje "boter maken"vanmiddag uitgeprobeerd! En het is me gelukt ook!Erg lekker, het ligt nu wat op te stijven in de koeling.Ga ik zeker vaker doen!
    De eitjes wil ik ook gaan doen.Bedankt voor de leuke tips!Groetjes Lien uit A.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat gaan we proberen! Jij bnet mijn zlefvoorzienende kei!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een tof recept. Mijn oma had vroeger ( van horen vertellen) dit op de toog staan en zure worst.
    Ga mijn moeder eens verassen met een culinaire nostalgie buffet.

    Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Marion,
    Ik kwam dit recept tegen vandaag, en moest gelijk aan jou denken
    http://urbanhomestead.org/journal/2013/04/15/pickled-beets-eggs/
    Het ziet er zo mooi uit, met dat rood!
    Groetjes, Marike

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion