woensdag 26 juni 2013

Zelf maken , Vlierbloesemchampagne Deel 2, en groenten in potten , reekop klaar.


En ja ,  als hubbie mij beloofd me te helpen dat doet hij dat ook, wat een vent he?
Heeft de schat toch wel veel biertjes voor me gedronken , alleen voor de flesjes, lief he?



Dus mooi schoon staan ze nu braaf te wachten tot ze gevuld worden, ja, ik ga BOTTELEN   !!!!!

 
Ik kon ook erg moeilijk wachten, moet ik toegeven.
 
 
 
Elke dag toch eventjes kijken, en dat 6 dagen lang, want zolang moet het staan.
 
 
 
En dan pak je een vergiet en die zet je boven een grote pan, met een schone doek erin.
 
 
 
Je giet de emmer leeg boven de vergiet zodat het schone goedje word opgevangen in de pan.
Wel voorzichtig natuurlijk.
 
Enne , het ruikt heerlijk  !!!!
 
 
 
Ik heb de grote pan overgegoten in de bieremmer van hubbie.
Zo kan ik goed de flesjes vullen met het tapkraantje, als je niet zo'n emmer hebt ( waar ik wel vanuit ga dat niet iedereen die thuis heeft staan )  neem je een slangetje en zuig je de te maken champagne op en houd het slangetje in de flesjes, of , nog makkelijker , je schud het over in een litermaatje. 
 
 
 
Alle flesjes zijn gevuld.
Wel 14 stuks.
Laat dit zo tenminste 1 week staan voordat je het koud serveert.
 
 
 
En op een droge koele plek kan je deze champagne zomaar een paar maandjes goed houden.
Tot Kerstmis  ?
 
 
 
En dit houd je over.
 
Nou, dat was lekker makkelijk he?
 
Stel je voor dat het echt lekker is,  (  waar ik wel van uit ga  )    nou,  dan maak ik  nog een tweede  lading, hubbie is vast en zeker niet de beroerste om me weer te helpen.
De schat , he?
 
 
 
Hier is hij lekker bezig om m'n manden op te hangen, buiten voor de raam.
 
 
 
Ja, ze doen hier allemaal wat voor de kost.
 
 
 
De peultjes in m'n potten gaan als een speer, echt een goed idee.
 
 
 
En deze dan ? 
Sla aan de bovenkant gepoot in een sterke emmer.
 
 
 
En in die zelfde emmer een tomatenplantje aan de onderkant gepoot, gaat ook goed.
 
Zo kan je dus toch groenten verbouwen, zelfs als je geen tuintje hebt, of een klein balkonnetje of potten  over en de ruimte om ze te hangen.
 
 
 
Bosaardbeitjes achter de airco, grappig he?
 
 
 
Druif en bloem door elkaar gegroeid.
 
 
 
O ja , bijna vergeten, m'n schedeltje heb ik klaar.
 
 
 
Ben best wel trots hoe het geworden is.
 
 
 
En in de diepvries naast de Jagermeister ligt nog een reekop .
 
 
 
 
En ik wens nu toch wel dat ik de sokken voor t laatst gewassen heb.
Ik verzamel ze eerst allemaal voordat ik ze was, heb zin in blote voeten en de zomer.
 
Ach, laat ik maar tevreden zijn en blijven en genieten, toch ?
 
 
Geniet ervan , Liefs Marion
 
 
 
 
 
 

 

11 opmerkingen:

  1. Hello Marion! You've done a great job with your elder champagne. I'll be making some in summer.

    Lovely blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaha dat hoofd van je man :D
    En dat commentaar bij je kat. lol.
    Heerlijk! :D x Valhalla / Gerlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, kerst zei je? Als het zo lekker is als ik denk dat het is?

    Mooi geworden, je reekop!

    En heel erg leuk die groenteplantjes in die hangbakken. Zou ik ook eens kunnen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben benieuwd of het lekker is, laat het ff weten. Helaas is het vlierbloesemaftreksel voor de limonade gaan schimmelen. De jam is wel gelukt! En prachtig dat schedeltje. liefs Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is dat voor ding waar je je sokken ophangt ? Zelf gemaakt ?

    groeten, Josie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. kaatje.devoldere@google.com27 juni 2013 om 12:54

    marion

    ik heb ook een emmer staan
    gemaakt op dinsdag 25 juni dus ga ik vandaag kijken naar de gisting hopen dat het lukt en dan nog 4 dagen wachten zoals u beschrijft
    het ruikt inderdaad wel heerlijk dus vingers kruisen
    ik hou u op de hoogte van het experiment

    groeten kaatje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat wordt straks genieten met een glaasje vlierchampagne. Alvast proost!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er veelbelovend uit en ook nog lang houdbaar. Grappig die emmer met sla en onderuit een andere plant.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. iris - natuurlijk laat ik jullie weten hoe lekker het word/is ?

    josie - dat ding waar ik de sokken ophang , is een oud victoriaans droogrek voor aan het plafond, heb het in england gekocht. ik droog zo alle was, geweldig en neemt weinig plaats in beslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooi gelukt dat schedeltje.
    Straks in de herfst op het tafeltje een mooi stilleven van bladeren,denneappels enz. Ik zie het al voor me.
    Liefs Lien.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ooo wat heb jij een hoop opgezette dieren in je huis. Het is dat ik weet (door te lezen op je blog) dat je met liefde omgaat met alles wat groeit en bloeit en leeft, maar dat zou je zo op het eerste gezicht niet zeggen met al die opgezette dieren in huis. Pffff heb daar altijd een beetje moeite mee, maar verder heb je een super leuk blog en lees ik graag bij je. Ben benieuwd hoe je champagne wordt, het staat wel gezellig zo op de wc :-)
    Groetjes Dreadlocks

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion