anderson cottage

anderson cottage

woensdag 13 juni 2012

Biologisch varkentje , en derde greytje !!!


Dit is een varkentje van de zorgboerderij  De Lindehoeve waar ik plezierig werk.
klikkerdeklik  hier

  http://zorgboerderijdelindehoeve.nl/nieuw/

Het ras heet Husumer landschwein, klinkt dat he?
Zeldzaam ras in Nederland.


Zo kijken ze naar buiten vanuit hun stalletje ..................goededag.....


Het Husumer landschwein is een zeer vriendelijk varken, heeft een supergezellig uiterlijk, behaard,  en kan in de winter gewoon buiten, wel met een slaapstalletje natuurlijk met lekker vers en veel stro. Nou en dan moet je ze eens zien liggen, de knorries, wat een heerlijk gezicht.
Het geval wil dat we afgelopen november, ( vorig jaar alweer )  slachtmaand een half big hadden besteld , om te consumeren. En vanavond heb ik weer een half big opgehaald.
Dus eten hubbie en ik een heel big in een jaar. da's niet slecht, vind ik zelf.


Nou en dan heb je veel vlees hoor..........


Lekker vers en ...biologisch natuurlijk.....


Dit varkentje heeft een goed leven gehad,  lekker in de grond mogen wroeten, maismeelpannenkoeken gegeten en varkensslobber, allemaal door de clienten met liefde gemaakt.
Dus zal ik dit varkentje eten met respect en veel smaak en zal ik het met liefde bereiden.


En moet je deze ondeugd maar eens lekker zien kijken.......ik was het vlees aan het portioneren op de aanrecht........Ach mam ik ben zooooo onschuldig.......

We hebben het nog niet echt officieel, maar als het goed is komt er een derde greytje op het eind van de maand bij ons wonen.  Bij Greyhounds in Nood ,kan je ze zien   klikkerdeklik  

http://www.greyhoundsinnood.nl/honden/flamenca

Ze is nu nog in Spanje, en we wachten het dus af.  Haar Gouden mandje staat klaar .


Geniet ervan, Liefs Marion.


14 opmerkingen:

 1. Och wat een lieve biggetjes. Leuke foto. En lekker dat vlees waarvan je weet waar het vandaan komt. Nog een greytje er bij, waar mag deze plaats nemen, de bank is al vol. Erg fijn dat deze ook weer een goed plaatsje krijgt als het doorgaat. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn idee lijkt me dat, dat je weet dat het beest ook ècht een goed leven hebt gehad. En wat een berg vlees!

  En jullie hondje, inderdaad heeeeeeel onschuldig kijken... haha

  Ik snap helemaal dat jullie gevallen zijn voor een derde grey... sprekende ogen. En het leed dat er zich aan vooraf heeft gespeeld. Fijn dat jullie zulke lieve en goede baasjes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zó'n varkentje zou ik wel in mijn achtertuin willen hebben (als ik er de ruimte voor had).
  Mooi dat jullie er weer een hondje bij krijgen. Ben benieuwd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo wat liep ik achter met lezen! maar ik heb helemaal were bijgelezen!zo mooi al die dieren. ze hebben t goed bij jullie. wat wonen jullie toch op een mooi plekje!!!!!zo en nu moet ik niet meer zxo lang wegblijven bij je.. veel te gezellig om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke varkentjes...en inderdaad na zo'n fijn leven kun je met een goed gevoel zelf worstjes maken en eten....
  Heb je je mannetje over kunnen halen voor een 3e hondje???
  Nou na t zien van de filmpjes kan ik t wel indenken; het lijken mij schatten van beesten en wat vreselijk dat ze in spanje zo slecht behandeld worden!!
  groetjs Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige foto die eerste. Het lijkt wel in scene gezet. Ik werd er helemaal vrolijk van. En je hond...ik kan gewoon zien in haar uitdrukking wat ze denkt. hihi. En er zijn mensne die zeggen dat dieren niet kunnen praten. Wij weten wel beter. heel veel geluk met jullie derde kindje ...euh ik be doel hondje. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat het varkentje een fijn leven heeft gehad. Dat eet een stuk lekkerder. Wij hadden vroeger een eigen koe. Die heette Lotje. Mijn vader riep dan Lotje gaat in het potje. Volgens mij heb ik er niet veel van gegeten. Hoe hypocriet eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke foto van die varkentjes!EN de hond kijkt echt zo van:krijg ik nu heeeeelemaal niets? Zielig hoor.Maar we weten allemaal beter dat ze bij jullie een superthuis hebben.Geweldig datjullie er een derde hond bij krijgen. Ben benieuwd hoor!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Marion,

  Dankbij jouw vorige blog (en ook al een beetje door jouw verhalen en foto's hier) hebben wij een adoptie aanvraag voor een grey! Ze komt als alles mee zit in jullie naar Nederland!! We zijn nu al zo blij met haar :-) Dank je wel voor het plaatsen van je verhaal en de link, dat heeft er voor gezorgd dat wij een vriendinnetje erbij krijgen en dat ons meisje een gouden mandje krijgt.

  Liefs Thessa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De varkentjes zien er inderdaad uit om op te vreten!
  Wat leuk dat er nog zo'n heerlijke hond bijkomt. Strakjes drie van die meiden en als het oneven aantal niet lekker loopt, zie ik die vierde ook nog wel komen in Anderson Cottage hihi......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Marion,

  Ik ga er zeker over bloggen! Wij hebben ons meisje bij Galgo support geadopteerd, ze heet (nu nog) Nicole (http://galgosupportholland.nl/pages/adoptiehonden-res/nicole.php)
  Morgen gaan de mensen van de organisatie naar Spanje en krijg ik ook meer foto's en filmpjes, ik ben ook zooooooo benieuwd! De mevrouw die nu gaat neemt al 2 honden mee, en gelukkig was er nog een adoptant, dus kunnen Nicole en de andere hond wel snel ook op een vlucht komen want ze mogen maximaal maar 2 honden per persoon meenemen helaas, dus als het allemaal meezit komt ze in juli!! Maar ik kan niet wachten!! :-) Ze zijn echt fantastisch :-)

  Groetjes Thessa

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat vind ik een lief idee, dat je jullie derde Bregje willen noemen!

  Ik heb toen lang zitten te piekeren over een naam. Ik wilde iets liefs en ook stoer. Elke keer riep ik dan een naam, en dan was er altijd wel één van de 4 kinderen die NEE riep. Maar deze, dat zat goed.

  Ik wens je heel veel geluk met jullie Bregje, en hoop dat het voor haar ook een geluksnaam is. Ik denk het wel, want ze komt immers eindelijk thuis, bij jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aah, die varkentjes. Lief! Leuk dat je nog een goggy erbij krijgt. Hoop dat ze snel bij jullie is. Gezellig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marion,

  Wat zou dat heerlijk zijn, nog zo'n prachthond erbij!
  Wij hebben gister een spannende dag gehad... Ons hondje (de oudste van 7) hebben we net van de dood kunnen redden... Ze had baarmoederontsteking. De dierenarts gaf aan dat we er net op tijd bij waren, de baarmoeder stond op springen. Als ik een paar uur later pas was gekomen had het fataal kunnen zijn. Het hele gedoetje is er nu uit en hondjelief moet de komende twee weken liefdevol verzorgd worden hier thuis... Dat komt natuurlijk helemaal goed...

  Die koppies van de varkens zijn trouwens geinig!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...