zaterdag 2 januari 2016

Ons wekelijkse uitje...boodschappen doen, erwtensoep, brood bakken en sokken breien...



Ons wekelijks uitje is samen de boodschappen doen. De mand met papieren zakken , waar de groenten in hebben gezeten gaan weer mee.  We rijden de grens over naar Duitsland, het is een hele mooie route waar we samen elke keer weer van genieten.  We gaan naar een biologische winkel waar wij ALLES inkopen voor de hele week. We komen in geen enkele andere winkel meer als deze.




    ( KLIK HIER VOOR DE WINKEL BUSCH NATURKOST )

De kippen lopen buiten , leuk he ?


Nu slaan we linksaf het weggetje in naar de winkel...




We zijn er bijna.




Kijk en hier worden wij blij van.  Levensmiddelen met karakter.




De winkel ..




Statie geld, je levert je flessen /potten in en zegt binnen bij het afrekenen hoeveel statiegeld je had, kwestie van vertrouwen, goed he ?  Waar vind je dit nog?  En Thomas zorgt zingend dat de lege flessen en potten weer netjes in het magazijn komen te staan, goed gesorteerd voor de terugreis om weer gevuld te worden. Ja, en als je Thomas hoort zingen moet je wel lachen, zo blij...



Zo lief. 



Eieren van de eigen kippen te koop...




Marei zorgt elke week voor onze koffie en een erg hartelijk welkom , met een praatje over en weer. Wij zijn dol op haar...ze is zo lief en goed voor haar klanten...en erg behulpzaam. Dat geld natuurlijk voor al het personeel , Helga , Gertrud, Astrid,Angelika, Gudrun ( dank jewel voor de mooie libelle ) en Wilma.


Nou, gezellig toch ?




Hier kan je dan lekker even zitten en ontspannen, wij hebben er eens gezeten met andere klanten en we hadden het zo gezellig dat we de tijd vergaten.  Nee hoor voor ons geen boodschappen stress..




En dan zit je daar met dit uitzicht...in de zomer zitten we buiten...



Nu lopen er schaapjes en afgelopen zomer stonden daar de bijenkasten.....




Nou genieten maar....bedankt Marei...




Ik zal je nog iets meer van de winkel laten zien.....hier achter de deuren.....




Is de groente afdeling, lekker koel en vers...




Eigen aardappelen...




Fruit..




Sla en champignons en paddenstoelen en dergelijke.




Ziet er goed uit he ?



Alles zo lekker vers..




en volop keuze...




De aanbiedingen van de groenten..





En.....erg goed....papieren zakken, of je doet het zo in je mandje van thuis...





Dieren voeding, ja onze meisjes lusten deze koekjes erg graag.



Kaasjes en olijven...



Verzorgingsproducten en wijn hoekje...



Kruiden en sappen en bieren .





Ze hebben ook vlees natuurlijk, van eigen vee en kippen...



Koelingen met vega en zuivelproducten, keuze genoeg.




Gratis magazine voor thuis lekker te lezen, met soms geweldige recepten...




Brood en allerlei lekkers, en de kassa !!




Met allerlei gezellige folders waaronder....ja hoor ook die van ons !!




Nou en dan ga je gezellig alles op de toonbank leggen en scannen ze je producten, ondertussen met gezellige klets erbij natuurlijk. Je kan er niet pinnen alleen maar contant betalen of op rekening.  En met een danke und tjuus ga je weer lekker naar huis, bis nachste woche...
En nog een tip van een fan hierbij de link naar het tv programma land und lecker , erg warm en geweldig filmpje http://www1.wdr.de/fernsehen/ratgeber/landundlecker/sendungen/buesch106.html



En dan geniet je nog van het koolzaad wat nog op het land staat te bloeien...




Grensovergang...




Bijna thuis..



Ons straatje in...




En ja hoor, lekker thuis. En het regent dus mooi weer om...





Een grote pan met erwtensoep te maken, ook voor de visite die we morgen krijgen...




Met lekker zelfgebakken brood erbij, die hier goed staat te rijzen zo boven het fornuis...



En dan ontspannen tussendoor sokken breien, dat is genieten he ?  Geen stress voor ons, we hebben alles voor een hele week gekocht bij hardwerkende eerlijke mensen. Het voelt goed en past bij ons en daar genieten wij nou zo van...puur !!!


                                          Geniet ervan , Liefs Marion
 

18 opmerkingen:

  1. Hai Marion, allereerst de beste wensen voor 2016. Met veel plezier en respect voor jullie levenswijze lees ik altijd je blog. Misschien als ik alleen zou wonen?? Maar vooralsnog gaat mijn gezin hier niet in mee. Ook altijd leuk je verhalen over het quilten wat ik zelf ook doe, daarom ben ik ooit op je blog gekomen en nu weer de verhalen over Dorry. As donderdag ga ik naar de show en tell van Supergoof bij Dorry, eind rijden want wij komen met een groepje helemaal uit Nootdorp. Maar voor zo'n gezellige dag hebben we dat er voor over. Dan nu je verhaal over de biologische winkel, wat ik zo leuk vind en dacht hee komt me zo bekend voor.....einde verhaaltje geklikt naar de site en jahoor ik kende het van Barbara de eigenaresse. Ik kijk nl altijd naar duitse zenders en naar Land und Lecker, geweldig programma helaas vorige week weer de laatste aflevering van 6. En daar is Barbara dus ook in geweest. Laatste was er ook bij dat programma een vrouw die op een biologische wijnboerderij woont en een kurbis uhhh pompoenboerderij net op de grens met Winterswijk/Duitsland. Wij hebben een 2e huisje in de bossen van Ruurlo dus gaan die van de zomer eens bezoeken.
    Erwtensoep heeft vast heerlijk gesmaakt, groetjes weer en tot je volgende leuke blogje, Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wil ik ook wel boodschappen doen iedere week....wat wonen jullie mooi zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik heb even gegoogled. Weeze is een uurtje rijden van ons vandaan. Net iets te ver om wekelijks naar toe te gaan. Maar idd een erg gezellig winkeltje.
    Zijn de prijzen goedkoper dan in NL?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke winkel. Ik zou ook graag dichterbij wonen, zodat ik die winkel kan bezoeken. Ik woon helaas helemaal aan het andere eind van het land. Een winkel die hier een beetje op lijkt bij ons in de buurt heb ik nog niet echt gevonden helaas.
    Jouw sokkenwol ziet er ontzettend leuk uit. Al die kleurtjes !! Ik brei ook heel graag en jouw sokken zien er echt fantastisch uit.
    Ik hoop dat de snert goed zal smaken !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi verslagje. Ik wens jullie ook het allerbeste voor 2016! groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammer dat het zo ver is. Het lijkt me een heel gezellige winkel al hou ik dan weer niet van bio. Mooie sokken maak je. Erwtensoep mm heerlijk en wat een mooie sokken. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat een gezellig blogje weer! Wij halen ook graag boodschappen over de grens, maar dan wel in een gewone supermarkt hoor. Je schreef ook over koolzaad. Wist je dat je de bloemknoppen net voor je gaan bloeien heerlijk kunt verwerken in je maaltijd? 't Smaakt een beetje als broccoli, en Italianen verwerken het vaak in pasta. Een vriend van ons is italiaan, en die snort vanaf het voorjaar regelmatig over het platteland om bergen koolzaadknoppen te oogsten om er vervolgens weer heerlijke schotels mee te maken. Wel weg van de snelweg natuurlijk, anders zijn ze erg vervuild.
    Groet van Mar

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooo wat boffen jullie met zo'n leuke winkel in de buurt! Helaas hebben wij maar weinig bio in de buurt, alhoewel we midden in de polder/tussen de boerderijen wonen.
    Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mag ik vragen waar je deze mooie sokkenwol koopt Marion, ik wil ook graag met dit soort wol gaan breien. groetjes Corry
    PS nog bedankt voor het al 2 jaar genieten van je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtige winkel 'dao op ut Pruusesj', die hebben we hier niet, maar wel genoeg supermarkten met groot biologisch aanbod (Edeka en consorten). En ik moest lachen om je sokken. Waarom? Kijk maar eens op mijn andere blog: https://schrijfselsvanmij.wordpress.com/2015/07/30/komkommertijd/

    Oh ja: nog de beste wensen voor dit jaar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En ik stond me door de Jumbo heen te worstelen deze week, bah. Wat is boodschappen doen bij jullie een feestje!!! En wat een fijne sokken, zo breit mijn omaatje ze ook nog steeds voor mij, elke keer een beetje schever, maar ik ben er gek op <3

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijke winkel....wij gaan al jaren naar zo'n soort winkel om kaas te halen ...basilicum kaas heerlijk.....verder neem ik wel eens wat groente,melk,yohert etc mee.....heerlijk....fijne zondag liefs Ria x❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie foto' s! Om weg bij te dromen!!!! Ook iets om over na te denken. Ik woon in een grote stad maar misschien hebben we hier ook wel zo' n soort winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Eerst maar een gelukkig nieuwjaar! Ook wij hebben in ons dorp een boerderij waar we alles kunnen kopen, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. O, dit is zoo gezellig!! ik zou me er zo thuis voelen.
    Leuke foto's.
    Groet,
    Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldig blogje weer. En die winkel. Bij mij in de buurt, ik woon net achter Kranenburg. En in het bezorggebied van hen. Gelijk een bestelling geplaatst die donderdag geleverd wordt. Er waren al meer mensen gewest naar aanleiding van jouw blog. Doe je goed😉 ik geniet ervan.
    Groetjes,
    Etienne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Marion, ik volg al een tijd jouw blog en lees alle verhalen met veel plezier!

    Wat een prachtige winkel met al die mooie en gezonde producten. Weeze ligt hier een uurtje rijden vandaan. Maar vlakbij zit hier ook een biologische winkel, 10 minuten rijden. Ook Ekoplaza zit vlakbij. Maar het lijkt me zeer de moeite waard om er eens te kijken en er een mooie dag van te maken.

    groetjes, Hetje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Marion, ik volg al een tijd jouw blog en lees alle verhalen met veel plezier!

    Wat een prachtige winkel met al die mooie en gezonde producten. Weeze ligt hier een uurtje rijden vandaan. Maar vlakbij zit hier ook een biologische winkel, 10 minuten rijden. Ook Ekoplaza zit vlakbij. Maar het lijkt me zeer de moeite waard om er eens te kijken en er een mooie dag van te maken.

    groetjes, Hetje

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion