zaterdag 9 januari 2016

Lekker simpel genieten.....



Het brood staat te rijzen........1 kilo meel, 1 pakje verse gist, zaden, 600 ml havermelk, beetje zout .
Kneden en laten rijzen , dan weer kneden en in een vorm weer laten rijzen en dan bakken in de oven...lekker en simpel....




Vanmorgen weer heerlijk de boodschappen gedaan en dit was nog van vorige week, dus daar maak ik vanavond onze maaltijd van.......ik dacht aan een

Broccolisoep met eigen gebakken brood
Zoete aardappelen gebakken
Gevulde koolrolletjes uit de oven, gevuld met kool en knoflook en kruiden
Warme ananas uit de oven met crème honing en walnootjes.



En zo kwam het brood uit de oven......het rook heerlijk...



Broccoli soep met een scheutje soja crème wat ook nog op moest...het was erg lekker .




Kool rolletjes, eerst de buitenkantbladen van de kool even gekookt en toen in koud water en toen gevuld, ziet er goed uit he ?




Jammie Jammie....




En dan nog een schaaltje met lekkers...

Lekker simpel genieten en er gewoon iets van maken.


                                                     Geniet ervan , Liefs Marion

12 opmerkingen:

  1. Eet smakelijk. Het ziet er allemaal heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je brood ziet er geweldig uit! Ik zou niet snel denken aan havermelk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal heerlijk uit hoor.....liefs fijn weekend van mij....x❤️

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit.
    Complimenten voor de kok!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een super groot brood zeg maar ziet er heerlijk uit zeg hoelang gaat ie in de oven

    groet tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik krijg er zooooooooooooooooooooooooooo'n zin in,..
    :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ooh heerlijk zeg!! denk dat ik wel weet vat ik vanavond eet! Heb een na eter dan is broccolisoep een super goed idee
    fijne dag
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. in 1 pakje verse gist zoals ik het koop zit 42 gram , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe lang moet het in de oven? Het deeg staat nu te rijzen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooi brood! Je geeft inspiratie om weer te bakken.

    De andere dingen zien er ook erg lekker uit.
    Knap hoor dat je het allemaal zo mooi weet te fotograferen.

    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion