1 Kilo courgettes, in dit geval zijn het gele courgettes, klein gesneden en 2 grote uien in halve ringen gesneden, in een supergrote kom met 3 eetlepels zout, alles goed door elkaar mengen met je handen en dit laten staan.
Ondertussen kun je de glazen schoon klaarzetten . Dan neem je een halve liter lekkere azijn, ik heb kruidenazijn gebruikt.
300 gram suiker
3 dessertlepels mosterdzaad.
2 dessertlepels kurkuma
Verse dille of dillezaad.
Bovengenoemde ingrediënten in een pannetje even goed later doorkoken, behalve de Dille.
Het zout afspoelen en de potjes vullen met courgette en ui ,halverwege een takje Dille toevoegen en op de top nog een takje Dille.
Wat kijkt dat lief he ? En het ruikt hier weer eens heeeerlijk.
Potjes vullen met het vocht uit de pan en de dekseltjes erop draaien en eventjes op de kop zetten.
Deze courgette heeft over 3 weken de smaak van Amsterdamse uitjes, dat ken je wel he? Dus je zou het ook met sjalotjes kunnen doen.
Regelmatig even keren en dan genieten maar. Nu is de tijd van de courgette en zo heb je ook alvast een voorraadje voor in de winter !!
Lief he ? Bloemetjes uit eigen tuin. Dit stond gisteren als welkom voor de lieve visite !!
De meisjes op hun honden bed , uitrusten van een heerlijke lange wandeling waar we net van terug zijn.
Geniet ervan , Liefs Marion
Wat een lekker recept weer :)
BeantwoordenVerwijderenfijne dag
--Rosie--
Lekker, ik kreeg ooit eens van iemand zo'n pot kado, heerlijk was dat.
BeantwoordenVerwijderenZiet er allemaal weer prachtig uit, geniet ervan!
BeantwoordenVerwijderenIets wat ik zelf ook elk jaar maak, courgette zoet/zuur. In mijn recept gaat ook nog selderijzout en dan zonder het takje dille, al lijkt me dat wel lekker.
BeantwoordenVerwijderen