anderson cottage

anderson cottage

zondag 21 juni 2015

Bedankt en we zijn er weer, moestuinieren.....


Vandaag weer mijn winkeltje geopend, leuk hoor....



Deze twee leukigheden mag Hubbie strakjes voor me ophangen, een bijenhotel  ( ik mag nog echt geen bijenkast )  en een bordje met tuin reservaat, je kan je aanmelden bij ( KlIK HIER VROEGE VOGELS & IVN ) en daar kan je alles lezen over het hoe en wat van je tuin. Erg interessant !!



Voor de passanten , gezellig he ?



Zo heb ik twee insecten hotels aan het tuinhek hangen, leuk voor de kids, bijen zijn zoooo belangrijk !!! 





Met hele leuke kleine foldertjes die ze dan kunnen bestuderen, misschien inspireer ik ze zo wel om thuis ook aan de slag te gaan, dat zou leuk zijn he ?
Ja, je moet klein beginnen nietwaar ?




Nou deze doet het goed he ? Gewoon in een emmer aan het tuinhekje gehangen, courgette....



Kijk, zie je hem ? Echt he ?



Mijn trots...



M'n genietjes.....



Pompoen..



Komkommer in een cement-emmer..




En Jeaaahhhh een piepklein komkommertje




Bloemetje in de bonen



Ook in een emmer of kuip



Paksoi gezaaid en ik draai me om en het komt al op...........dat gaat echt als een speer !



Heerlijk verse Dille..en wat moet ik dan met zoveel Dille ?  Nou , die ga ik mooi drogen in een kruiden droogkast.  Die word speciaal gemaakt door deze leuke meneer  ( KLIK HIER VOOR HET ADRES )  .Als het klaar is krijgen jullie de kast natuurlijk te zien, ik ga er ook paddestoelen, groenten en fruit in drogen, lekker makkelijk als voorraad .



En bij die leuke meneer hoort ook een leuke mevrouw waar ik deze klimcourgette van kreeg.
Kijk Sonja goed he ?  ( KLIK HIER VOOR DE LEUKE MEVROUW )  die leuke mevrouw verkoopt ook leuke spulletjes !!!



En weer een ieniemienie courgette , da's genieten he ?    En die leuke meneer en mevrouw kwamen bij ons om een Janske op te halen,    ( KLIK HIER VOOR KACHELTJE JANSKE )   je weet wel zo'n gezellig stoer buiten houtkacheltje, gemaakt door hubbie ( trots trots ) !!!




Afgelopen week heeft Hubbie weer hard gewerkt aan deze bloembakken. Mooi geworden he ?



Hier staan kruiden en bloemen in en ik heb bollen van lelies gepoot. OOOh ik ben zoo blij !!




Rabarber en valeriaan, ook in emmers, dat gaat gewoon goed, dus als je weinig tuin hebt, zet er gewoon een emmertje neer. Niet vergeten om gaatjes in de bodem te maken.



Deze komen nog in mijn kastje te hangen..




En lieve allemaal, hartelijk dank je wel van ons naar jullie omdat we zoveel steun mochten ontvangen nadat Joyce niet meer bij ons is. Dit is de laatste foto die ik heb gemaakt van ons lieve kleine meisje.... en natuurlijk missen we haar...je hebt je momenten....we hadden het erg goed samen , en dat koesteren wij, en het is goed om de liefde te voelen, ook al doet het soms een klein beetje pijn...


 
 
Zo, en nu is het zondag en hang ik mijn hoedje in de lucht
 
 
Geniet ervan, Liefs Marion
 
 
 
 

12 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om weer een blogje van je te lezen, lieve Marion! Ik miste het echt een beetje ... Als ik bij je om de hoek woonde, kwam ik eitjes kopen en je tuin bewonderen, wat ziet het er allemaal geweldig uit! En die klimcourgette heeft het echt goed, zo groot zijn die van mij nog niet hoor! Knuffel voor jou en Hubbie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke tuin hebben jullie toch.....en ach een beetje pijn zal het niet zijn...denk wel meer dan dat....ik geef nog even een dikke knuffel.....heel veel liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat straalt je blog toch een liefde uit voor alles wat je doet. Ik heb je nog nooit ontmoet, maar wat een fijn mens ben je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een zalige tuin.
  Zie ik een rups?
  Ik kocht vandaag ook een insectenhotel. Je geeft me een idee voor onze voortuin. Het zijn hier in de straat allemaal siertuinen. Misschien moet ik daar zelf eens komaf mee meemaken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig winkeltje. Het is hier te stil maar anders.. komt later.. mooi staan je planten er voor. Hier is het veel te koud, bijna niks komt op. Geniet ervan en nog een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat staat je tuin er mooi bij. Zo gezellig ook met je eigen winkeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat hebben jullie daar toch een prachtig plekje, zo genieten al die heerlijke foto's en alles doet het ook zo goed. En dan hoelang hebben jullie mogen genieten van hondebeest, en ik weet zeker dat ze een geweldig leven bij jullie heeft gehad beter had ze het niet kunnen treffen.
  En ja natuurlijk mis je dat nu elke dag. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. goh,wat gezellig je winkeltje(s),met die borden met krijt erop geschreven zoals die koffiekan superrr!waarom doen de mensen dit hier in Belgie niet..tof,zo munt en confituur verkopen!hier moeten we ons te grote oogst uitdelen aan buren,familie..
  je moestuin staat er heel goed bij.zie ik daar al mooie kroppen salade ,die je al kunt smullen,hier ook het geval.En je bloemen,hangingbaskets zoooo mooi!!!!wat een bloemenweelde,daar mag je fier op zijn!groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo mooi als je dat allemaal doet!! En ik maar denken dat het hier niet kan bij ons huis. Ik ga denk ik even verandering aan brengen met potten Enzo thanks a lot!!
  Als er toch ergens mensen zijn die een lintje verdiene zij jullie het wel echt waar!
  A big hug from over the ocean!!
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alles is hier al gezegd ;) Je tuin ligt er supermooi bij!
  Gefeliciteerd en dankjewel dat we er mee mogen van genieten!
  liefs
  Fijne dag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtige foto's genieten hoor!
  heel veel sterkte :)

  --Josie--

  BeantwoordenVerwijderen
 12. als ik bij jou in de buurt zou wonen zou ik net als mevrouw Pardoes bij jou gaan winkelen, en dan kwam Margootje ook mee.
  ;o)
  En ooit,... JANSKE!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...