anderson cottage

anderson cottage

woensdag 5 november 2014

Daar woont een quilster, ik weet het zeker.....


Op mijn vorige logje terug te komen zei ik dat ik vanmiddag naar een mevrouw in ons dorp zou gaan om kennis te maken. Hoe dat in stand is gekomen ?
 
 
Al jaren rijden we met de auto langs een huis met in de vensterbank allemaal naaimachientjes, singertjes dus . Eerst in mijn gedachte"daar woont een quilster".  toen uitgesproken naar mijn hubbie, "ik denk echt dat daar een quilster woont ". Antwoord van hubbie, "Nou ga er dan heen en maak kennis ? ". MMMH,  ik vind het wel een goed idee maar durf toch niet echt erop af te stappen, totdat ik haar visitekaartje vond . Stoute laarsjes aangedaan en afgelopen zaterdag stond ik op haar stoepje.
 
 
De mevrouw was niet thuis maar belde me later thuis op, ik was welkom op woensdagmiddag. vanmiddag dus. Met m'n vriendin  er naar toe gelopen en  aangebeld en toen gebeurde het........
 
 
Wat werden we hartelijk  ontvangen, kopje thee en ga maar lekker zitten. We kregen van allerlei informatie en quilts te zien, zelfs de binnenkant van haar quiltkasten..................Dit schatje hing daar mooi te pronken.
 
 
Gezellige quilthoekjes......
 
 
Hoe simpel en leuk is dit ?
 
 
De mevrouw heet Ria en dit is haar werkhoekje, met een gezellige quiltstoel ernaast natuurlijk......
 
 
Erg gezellig.......
 
 
Net zoals deze......
 
 
We kregen ook een toer door het huis en dit handdoeken rekje had een allerliefst quiltje...........
Ria verteld dat rood-wit wel een lange tijd haar voorkeur had.
 
 
In de keuken boven de eettafel hing dit prachtige exemplaar, en ondertussen werd er veel gepraat en bewonderd.........................
 
 
Zeg nu zelf , je kan toch echt wel zien dat er in dit huis een quiltster woont.....toch ?
 
 
 
Hoe gastvrij kan je zijn dat je zelfs je quiltkast laat zien ? ........Erg georganiseerd en overzichtelijk....
 
 
Nou en dit is ze dan....................het mysterie is opgelost, van ïk weet zeker dat daar een quilster woont naar mag ik u even voorstellen ? ..Ria en inderdaad een quilster.....
 
 
Ria met de quilt met mandjes............trots op haar werk,.......zoals een quilster natuurlijk is....
 
 
 
 Ria....hartelijk bedankt voor je gastvrijheid en ik zal goof ( klik hier ) de groeten van je doen a.s. zondag op haar  trunkshow ( klik hier ) .
 
Ik heb er van genoten en je hebt me nu al veel inspiratie gegeven, dank je wel Ria.......
 
Geniet ervan , Liefs Marion

13 opmerkingen:

 1. amai,je"stoute schoentjes"aantrekken(in belgie zeggen we geen laarsjes maar schoentjes hihi)was het zeker meer dan waard!een bezoekje met "een gouden randje"zo te zien!erg leuk!groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig bezoekje was dat en je had gelijk ook nog. Wat een mooie werken. De kransen zijn ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig bezoekje was dat en je had gelijk ook nog. Wat een mooie werken. De kransen zijn ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Graag gedaan Marion. Leuke foto's. Wanneer kom je weer? T was gezellig.heerlijk toch dat je anderen kan inspireren....jullie mij ook hoor ! Liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marion!
  Wat een mooi verhaal van het huisje met de quiltster. En je verhaaltjes van de voorbije dagen zijn al net even gezellig. Wat ben je een schat, en je man ook, blij met de kleine dingen des leven, dat voelde ik direct als je hier bij ons op bezoek kwam. Elke keer als we het kacheltje laten branden denk ik aan jullie en straalt de liefde er van af. Als je ooit nog eens in Belgie komt en je bent in de buurt kom dan gerust nog eens langs.
  We hebben zaterdag lekkere pompoensoep gekookt op het kacheltje en het lukte echt! Zo fijn om te doen en zo gezellig allemaal rond het kacheltje.
  Echt een aanrader voor iedereen met een tuin! Volgende keer bakken we er pannenkoeken op, en dan ga ik er aan denken om mijn fototoestel er bij te nemen zodat ik jullie kan laten zien hoe we er van genieten!
  Veel liefs en groetjes uit Belgie,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooh, wat een mooie dingen maakt ze!! Ik dacht meteen na je vorige blogje: natuurlijk is ze verkocht als ze daar komt. En ja hoor, ik had gelijk! Zo hebben we hier met een paar dames een haakgroepje opgestart, zomaar met dames die elkaar daarvoor niet kenden. Het was meteen goed vanaf de eerste keer, zo gezellig elke twee weken dat we bij elkaar komen.
  Hier ga je vast een geweldige vriendschap aan over houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stoer dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken! En jee, wat kan die dame mooi quilten! Wat een werk en wat een liefde zit daar in!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh wat super leuk, jammer dat er in mijn buurt geen borduurwerken voor de ramen hangen :) Zou wel leuk zijn om iemand in de buurt te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend mooi!! Toen ik de eerste quil zag dacht ik, mooiere zijn er niet, maar toen ik verder las. Lieve help, juweeltjes!
  Die welkom vind ik echt ook erg supermooi. Zag hem al hangen hier op de lege muur bij de voordeur. Welkom is overall hetzelfde, ook hier in het Canadese.
  Er komen vast vervolg bezoekjes!!
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gezellig! En volgens mij heb ik Ria al eens eerder gezien. Zwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai naar Ria, en Marion en Pete en de 4 meisjes.
  En zondag,....
  ik heb er keiveel zin in!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb een overbuurvrouw van halverwege de 20 en die naait nog op zo'n Singer naaimachine! Leuk om te zien.Huizen van quiltsters ( en ook quiltwinkels) hebben een bijzondere sfeer vind ik altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ken je het werk van de stichting verdanda? Misschien iets voor jou om een quilt te maken voor hen en via hen voor iemand met een beperking?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. deze mevrouw heft geen weblog?
  Groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...