Het lievelingsgerecht van hubbie, verse spinazie met knoflook, heel eventjes in een koekenpan in de olijfolie aanbakken. Niet te lang want dan word de spinazie sladderig en dat is zonde van zo'n heerlijke verse spinazie.
Verse ui, verse bieslook, ( kon nog net een bosje uit de pot buiten knippen ) , en verse paddstoelen, ook even in de koekepan in de olijfolie aanbakken.
Verse pastinaken , koken en dan tot puree maken.
Heerlijk allemaal buiten gekookt.
En dan krijg je dit op je bord, smakelijk eten.
Heerlijke smaken en makkelijk te maken.
En de restjes van het groente afval ?
Daar maak ik kippenvoer van.
Ik heb nu nog geen kippen, maar het voer maken kan alvast wel.
Al het afval in de blender van de staafmixer.
Dus alle schillen en zo, geen vlees !!
En dan krijg je dit.
Dat kan je buiten laten drogen.
Of in de oven, maar met dit mooie weer zou ik de oven hier niet voor aan zetten.
Dat is natuurlijk veel te kostbaar aan energie, ons houtfornuis brand nu toch dus is de oven ook aan.
Bewaren in een plastice bak .
Totdat mijn kippetjes komen zal ik zo mijn groenteafval gaan gebruiken.
En dit aten wij vanavond,
Avocado, geprakt met een vork, zout,peper en gemalen nootjes erdoor.
Gestoomde Broccolli
Volkoren basmatirijst gekookt.
Stukjes ree met ui, knoflook en paprika gebakken
Gegarneerd met bosuitjes
Veldsla met stukjes rode paprika
Heerlijk, smakelijk , gezond en gemakkelijk te maken.
Geniet ervan , Liefs Marion.
Heerlijk Marion, dat idee voor kippenvoer neem ik over, mijn zoon heeft kippen, dus dat komt goed uit. Groetjes Wilma
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er echt heerlijk uit, en ook lekker buiten gemaakt mjummie
BeantwoordenVerwijderenerg leuk om zelf kippevoer te maken ,maar zou er geen uienschillen door doen als ik jou was ,want dan gaan de eieren naar ui smaken. gr.hennie
BeantwoordenVerwijderen