anderson cottage

anderson cottage

zondag 9 december 2012

Zelf maken , Biologische Cottage cheese .

 
Het resultaat, Rock Buns - Kiwi-Jam and Cottage -cheese
Alles home made, oftewel zelfgemaakt en heel goedkoop !!!
 
 
 
Voor de Cottage-Cheese neem je VERSE melk, anders gaat het echt niet lukken. 
De melk doe je in een aluminium pan en met een houten lepel roer je de melk warm, niet koken, ertegenaan, en je blijft roeren, het ruikt ook zo lekker he? warme melk. Ik koos voor VERSE BIOLOGISCHE VOLLE MELK. 
 
Haal nu de pan van het vuur af.
 
 
En nu kan ik de foto's niet meer vergroten, waar dat aan ligt ?
Als je op de foto klikt word de foto wel groter !!
 
De pan met melk staat dus van het vuur af en dan roer je er een paar lepels citroensap of witte azijn doorheen, en je ziet de melk gaan scheiden.
 
Als de melk na een poosje niet gaat scheiden voeg je er nog meer citroensap bij.
Laat de melk afkoelen.
 
 
Hier zie je duidelijk dat de melk zich aan het scheiden is.
 
 
 
Pak een schone kaasdoek of fijngeweven keukendoek,glasdoek, wat je in huis hebt. 
Maak van de vier hoeken twee knopen , zo kan je de doek hangen.
Doe de melk erin, voorzichtig , en zet een schaal onder de hangende Cottage Cheese, om het vocht op te vangen. 
Dit laat je een nachtje hangen.
 
 
 
En de volgende dag maak je je doekje open en heb je Cottage Cheese.
Nou, is dat gemakkelijk he?
Dus als je niets geen kaasje ofzo in huis hebt en wel verse melk, is dit zo gemaakt !!
 
 
 
Het is een vers stevige Cottage cheese geworden.
De Cottage cheese breng je op smaak met wat zout en peper, naar behoefte, en wat ook heel erg lekker is . Om er verse bieslook ( natuurlijk uit je eigen tuintje ) doorheen te roeren.
 
Wij hebben de Cottage cheese gegeten op een Rock Bun met zelfgemaakte
Kiwi-Jam. Ook heel erg lekkerrrrrr....
 
Dus je kan er de zoete of de hartige kant mee op, lekker simpel he?
En met 1 pak melk voor  ? euro , ben je ook nog eens heel goedkoop uit.
 
Nou , smakelijk eten .
 
En als iemand mij kan vertellen wat de reden is dat ik mijn foto's niet meer kan vergroten , dan hoor ik dat graag !!
 
Geniet ervan , Liefs Marion
 


 
 
 
 
 

8 opmerkingen:

  1. lekker. Kunnen we niet een weekje bij jou in de leer gaan om die lekkere dingen zelf te maken, en te leren om te genieten van de kleine dingen in het leven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor het recept, wil ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mischien is je limiet berijkt ???...maarja wat wil je met die enge post van de vorige keer...yakkes.....ik kon er niet naar kijken.....ik weet dat het voor jou heel normaal is ...maar ik blijf het schokkend vinden...hihihi...ik kan er echt niet tegen...sorry....maar je bent nog steeds een lieverd hoor...enne het is jouw blog dusse wat zit ik te zeuren......voortaan even melden ...Ria sla deze post over???...hihihi...liefs van mij....lekker die kaas !!...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk dat ik nu eindelijk kan reageren op je altijd weer even inspirerend geschreven blogberichten. Mijn petje af voor je prachtige BLOG !

    Wij hebben nog niet zo heel lang BLOGGER, maar nu met een account gaat "reageren" prima ! Onze oude blog overzetten op BLOGGER wil ook niet echt trouwens, het lijkt op jouw fotoprobleem. Laatst had ik met een "nieuw bericht" plaatsen ook hetzelfde als jou. Maar een dag later kon ik ineens mijn foto's WEL aanpassen in de gewenste grootte, raar hè ?

    Ik wil je echt mijn complimenten geven dat je zo terug naar de basis durft te gaan. Het is zo leuk te ontdekken dat "HOMEMADE" zoveel voldoening geeft. Mijn grote DANK dat je ons zoveel leert op dat gebied ! Wij genieten en ontdekken gewoon heerlijk met jou mee. Een hartelijke groet, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Meer mensen hebben hun foto limiet bereikt. Voor de zekerheid slaik nu eerst ,ijn foto's opin hotobucket.com en copieer de html link in mijn blog. Extra werkje, maar valtin het niet bij kaas maken.
    Volgende week haal ik melk bij de boer.ik haalnu wekelijks karnemelk. Lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Duidelijke uitleg hoor! Ik ga het zeker ook een keer proberen. Eigenlijk wil ik ook nog een keer clotted cream maken (zucht..ook zo'n tijdrovend project :( )
    Liefs,
    Mx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je snel wilt is dit de beste manier. Wij hadden vroeger een paar koeien (mijn ouders bedoel ik) en dus altijd verse melk, die we dan konden afromen voor de koffie als we visite kregen. Daarna werd er pap gekookt. Soms ging het mis, bleef de melk iets langer staan en werd dan lichtjes zuur. Dat rook dan een beetje als zure room, dus beslist niet onaangenaam. Dan was mijn vader er als de kippen bij om "potjekees" te maken, juist, hardop lezen, lijkt op cottagecheese. Was het ook, precies jouw merhode deed hij. Zo lekker, ze staan beide bij mijn smulmomenten, cottagecheese en zure room en dan niet de light uitvoering. Als ik snoep wil ik echt genieten. Volgens mij kan aanzuren met echte karnemelk ook, maar dan moet je een cup/kopje erbij doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel voor de goede uitleg, weer iets geleerd op de maandagmorgen en het ziet er ook nog eens heerlijk uit.
    Zou ook heerlijk smaken op de scones die ik deze week nog ga bakken :-)

    Ik heb geen idee waarom je de foto's niet zelf kunt vergroten, misschien een probleem bij blogger momenteel?

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...