anderson cottage

anderson cottage

zaterdag 10 september 2011

Zonne-energie op mijn rugzak en kamperen !!!

Kijk , dit is mijn rugzak, ook pas nieuw gekocht, het is een free-flow, dat betekent dat de rugzak niet tegen je rug hangt maar met 2 banden ruimte geeft tussen je rug en de rugzak, dus niet meer zweten daar, een heerlijke rugzak.  Vandaag waren we naar Nijmegen en vonden daar een duurzaam punt , http://www.hetgroenehert.nl/  . Wat een eerlijk,heerlijke winkel !! We keken onze ogen uit , ( zo vaak komen we niet in de grote stad ) . We hebben deze Freeloader gekocht. Het is een solar paneeltje en daarmee kan je dus je telefoon en camera mee opladen. precies goed !! Ook helemaal geweldig voor onze  kampeervacanties.

Zoals je ziet kan je hem op je rugzak bevestigen , maar bijvoorbeeld ook op je fietstas, ( fietsvacantie ) .
Handig he?


Er zitten ook van allerlei plugjes bij die je dan weer aan kan sluiten, bijvoorbeeld je telefoon, camera, i-pod.Dit duurzaam punt http://www.hetgroenehert.nl/  in Nijmegen is echt een bezoekje waard, ze verkopen leuke groene en duurzame spulletjes , maar ze helpen je ook om bijvoorbeeld subsidie aan te vragen voor zonne-energie voor je huis, en dergelijke.


Deze lampjes kan je ook opladen met zonne-energie !  Wij hebben ze gekocht voor in onze keuken, onder de plank boven de aanrecht, daar hingen 3 lampjes met batterijen, dus een groene vervanging van lichtjes. En overdag plak ik ze met de zuignapjes op de keukenraam, kunnen ze mooi opladen , en s'avonds hang ik ze weer terug onder de plank, handig he ?


Zie je de zuignapjes, bedenk zelf maar waar jij ze neer kan hangen , multifunctoneel !!


Wel heel gemakkelijk hoor, ik ga deze natuurlijk altijd gebruiken !! Op weg naar mijn werk , hang ik het paneel op de fietstas. Zo gemakkelijk kan het zijn.


Nog zo'n leuke investering, groentetasjes, voor als je naar de winkel gaat en je groente dus hierin doet i.pv. een plastic tasje, ach ja , alle kleine beetjes helpen, toch ?


Duidelijk toch ?En groot genoeg, je kan er natuurlijk ook andere dingen in doen.

In de winkel http://www.hetgroenehert.nl/  had je ook een batterij/accu  met fietspeddels, je kon door middel van op de batterijfietspeddels te trappen energie opwekken, nou, dat word dus onze volgende investering. Hiermee kan je je laptop mee opladen, dus zie je het voor je? Al trappend op internet,  en dan kan je ook nog zeggen dat je gezond bezig bent. Al met al was het een leuke winkel en we gaan zeker nog terug. Dan gaan we voor de accu/batterij fietspeddels.


En dit is onze nieuwe tent . We zijn er heerlijk mee weggeweest in Twente . We hebben er een weekje gekampeerd en het is ons heel goed bevallen !!! Zelfs Joyce vond het heerlijk. Dit is de natuurcamping - http://www.campingoldekottink.nl/filmpje !!


Zoals je ziet , heerlijk basic . 1 pitje om op te koken, en het was heerlijk zo koken in de buitenlucht , en blote voeten in het gras.

 Het is voor ons een heerlijke tent, en we gaan zeker lekker veel kamperen .


Ach ja , Joyce werd ook heerlijk verwend, en waarom niet he?


Dus goede investeringen, groen en duurzaam en wat bij ons past, dus helemaal goed !!!

Geniet ervan , Liefs Marion

P.S. We hebben onze oude kip-caravan verkocht, zo dol zijn we op kamperen met een tent !!

15 opmerkingen:

 1. Kijk kijk.....wat een mooie tent zeg !!.....heerlijk...zou alleen ook nog even een lekkere stoel aanschaffen want dat krukje lijkt me nikssss...hihihih!!!...liefs van mij....xxx...wat een bofferd jullie hond !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie en duurzame spullen Marion! Mijn zoon heeft zo'n soort opladertje op zonne-energie gekocht om mee te nemen naar .... Solar in R'mond. Hij was bang dat z'n gsm 't niet zou redden, 3 dagen zonder stroom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig! Toch geen tipitent gekozen?

  En nu maar lekker vaak te hort op, hoop dat je geen last had van het lekkere weer dat over Zeeland richting het Noordoosten trok!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig. zo'n tent stond er in Frankrijk tegen over ons. Lekker in de natuur en ook nog eens gebruik maken van wat de natuur te bieden heeft. Heel handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooohh wat handig ik ga op hun site kijken! En wat een mooie foto van jou met je wijntje en potje op het vuur. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh ik had graag je kipje gehad met mijn slechte rug ... maar ja kamperen is super toch kijken we uit naar een kipje ooit ... als het budget het toelaat...
  lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, daar was je dus! Leuk om te zien. Mooie tent! Hoop dat jullie er ook heel veel plezier aan beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er allemaal prachtig uit, ik hoop dat je er veel plezier van zult hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooh heerlijk als ik dit zo zie wil ik zo wel een tentje naast jullie opzetten. Wij hebben jaren gekampeerd maar helaas zit het er lichamelijk niet meer in maar het blijft kriebelen!!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Marion,

  Fijn om te lezen van jullie kampeervakantie. Ik zie dat de hond het ook ontzettend naar zijn zin had. Wat ik me alleen afvraag, hoe is het eigenlijk met de poes gegaan! Is die thuisgebleven?

  Groeten Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig idee om zo je mobiel op te laden! Het lijkt wel of er bij ons voortdurend een mobiel wordt opgeladen. En een mooie tent hoor. lekker veel gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk...daar heb je nog eens wat aan. Lijkt me reuze handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijne spullen hebben jullie gekocht. Kan me voorstellen dat het als investeren voelt ipv geld uitgeven. Genieten maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een vondsten.......heel erg dank je wel voor de tips..........Ik moet regelmatig in Nijmegen zijn voor het ziekenhuis dus in de buurt..........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een briljante producten allemaal! Vooral die groentezakjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...