anderson cottage

anderson cottage

dinsdag 13 september 2011

Afvallen zonder lijnen !!!!


Wat een goed nieuws he?
Dus ik eet lekker vette makreel,vette forelfilet en hollandse nieuwe, eens kijken of het werkt !!!

Ik heb vorige week woensdag bij  http://www.eracare.nl/afvallen
pinnentjes in mijn oren laten zetten , ( deed geen pijn, hoor )
Ten eerste om van mijn gewoonte af te komen om veel te eten, je herkent het mischien wel, gewoon eten  en niet stoppen, en veel eten , het is ook zo lekker.
Nu ik een poosje op de zorgboerderij werk , waar ik op mijn fietsje naar toe ga, kwam ik erachter hoeveel ik eigenlijk wel eet. Veel , heel veel.
8 boterhammen in mijn lunch-trommeltje zijn niks voor mij.
En ik bedacht bij mezelf, nu moet je ook nog de winter in, de hele dag buiten, goed en veel eten.

Nee, dus !!
Even de rem erop.
En die pinnentjes in mijn oren gaan mij daarbij helpen, zoals ze mij 3 jaar geleden geholpen hebben om te stoppen met roken, ( nog steeds rook ik niet en ben het niet van plan ook ).

Ik heb het boek gekocht van Amber Albarda, de titel is :

Eet jezelf mooi,slank en gelukkig

En dat past zo mooi bij mij. Het boek is heel interesant  en leerzaam en het leest makkelijk.
Ik eet veel rauwe groenten, fruit,  vette vis, een gekookt eitje, goed stukje vlees, of een lekker stukje zalm, verder, veel noten,zaden, peulvruchten,  volkorenbrood met houmous en heel veel groene thee, ik ben al van mijn koffieverslaving af ook . Ik ga dus eten wat mijn overgrootmoeder kende. Puur eten.
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik mij nu al stukken fitter voel, en en paar kilo ben ik al kwijt.
Rechts op mijn blogje , kan je me volgen in dit avontuur !! Of beter gezegd , mijn kilo's !!
 Geniet ervan , Liefs Marion.

32 opmerkingen:

 1. Succes met lijnen! Die thee vind ik ook een goeie voor mezelf, ik drink teveel koffie! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoop dat het je gaat lukken, hou het in de gaten. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik heb het boek ook! En het werkt! Ik eet me rot in de makreel, hollandse nieuwe etc. en vele andere eiwitten. Als je meer eiwitten eet heb je ook minder trek, let maar op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed én gezond ! Wellicht volg ik je voorbeeld. Niet dat ik teveel eet, maar te onregelmatig en ongezond. Veel tussendoortjes etc . . . succes ! Greetz Lejo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg, heel veel succes, ik hoop dat het werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes hoor! Heerlijk hoe je je voelt met echt eten he. Maar ja, wie hard werkt moet goed eten he :) grappig dat je dat kan doen met pinnetjes in je oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super zeg, ik werd door jouw bericht getrokken, ik val nl ook af door niet te lijnen maar dat komt door medicijnen die als bijwerking hebben dat je dus afvalt...vanmorgen stond ik op de weegschaal en ik was 3 kilo kwijt, zegt de betreffende arts dat moeten we wel in de gaten houden , ik knik instemmend terwijl ik van binnen schreeuw YESSSSSSS.....doorgaan zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mm.Daar heb ik geen last van en zou graag wat aankomen.Ik eet gewoon en kan mezelf er ook van weer houden.Maar,ik ben een poosje diabeet geweest bij een zwangerschap en mocht weinig eten,tenminste,voor m'n gevoel.
  Maar in ieder geval succes hoor!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yes dit werkt! en ik kan het weten!
  Ben 3 jaar geleden op deze gezonde eet gewoonte 30 kg kwijt geraakt dus meid! ga ervoor!!!!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. O jaa nog even ik ben ook niet meer aangekomen dat is nog wel het belangrijkste heerlijk stabiel gewicht!
  toedeloetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed boek he :-) Ik heb het ook. Ze legt goed uit ook. Ik heb ook haar kookboek besteld, dat krijg ik na 18 september pas binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat was ik dus net ... van ook dat kookboek (te snel op publiceren geklikt)

  Marianne
  Consuminderen met Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Succes! Volgens mij is het ook wel gezonder: eten wat grootmoe at. Heb je meteen ook niet meer zoveel e-nummers enzo.
  Wij letten hier nu ook al een poosje op en voelen ons ook fitter. Helaas wil het afvallen bij mij nog niet zo hard lukken :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 14. weet je wat ook helpt? Gewoon volle yoghurt ipv volle vanille of andere vla, dan ga je weer een stapje verder en ga je over op halfvolle en dan evt. op magere. grote stappen gauw thuis werkt bij di-eten vaak minder goed, omdat je de smaa-aak! mist van wat je eerder at. Die kleine stappen gelden voor alles wat zoet en vet is en niet bepaald gezond. Soms duurt het maar een week, voordat je aan de minder volle smaak gewend bent. Zelf maken is misschien nog beter, zelf hou ik echt van maisgries en maismeel, kun je met allerlei soorten melk combineren, ook met karnemelk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Marion, heeeeeeeeeel veel sterkte!
  Klinkt heel gezond en heel verstandig (en ook nog lekker!).

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen , mede omdat ik ook op het punt sta de pinnetjes te laten zetten .er is nog een kleine drempel zeg maar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. heel veel succes met afvallen. Ben benieuwd naar je ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die titel trekt vast veel bezoekers! Ik ben onder de indruk van je 8 boterhammen! Dat is best veel zeg. Als ik er twee eet bij de lunch is het veel. Maar ik houd dan ook meer van 'warm' eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ha Marion, ik heb je 'getagd' (is dit een woord?) als je zin hebt: kijk dan even op m'n blog, maar voel je niet verplicht hoor!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik ben heel benieuwd naar je pinnetjes, ga eens googelen...........

  BeantwoordenVerwijderen
 21. oh wat goed zeg! ik liep weer achter met lezen trouwens.te veel dingetjes in huis aan t doen.afvallen moet ik ook weer. goed voornemen als Kjell naar school is.Maar niet meteen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O wat een mooie stap! Het is een heel gedoe maar wel heerlijk als er weer wat van af is. Maar het blijft niks aan natuurlijk! Heel veel succes!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het klinkt goed!!

  Veel succes!!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gaat het goed met lijnen? Ik heb je 'getagd'. Niet dat je daar iets mee hoeft hoor, je verteld al genoeg over jezelf, maar gewoon om anderen te attenderen op jouw blog en om je te zeggen hoeveel inspiratie ik van je krijg! (op mijnprojectjes)
  Groetjes,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat boek ga ik lenen. Jij beweegt gelukkig veel. Door een langdurige knieblessure en minder bewegen kwam er 5 kg bij. Het valt me tegen om het er af te krijgen. Succes. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dank voor het filmpje! Ik was net een beetje naar " puur" , lees ik weer dat volle melkproducten echt slecht zijn. Twijfel, twijfel.. Ik had dit filmpje nodig. Mijngrootouders en ouders aten ook alleen maar volle prodcuten van eigen boerderij.. Ik herken ook jou dilemma van maar dooreten.. Ik heb geem rem! Misschien ook prikken..?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Precies zoals Michael Pollan het ook schrijft, voedsel wat je grootouders nog zouden herkennen. Met echt eten is niets mis, al die lightproducten heb ik nooit vertrouwd en raad ik mijn cliënten ook zeker niet aan. Ze worden bij bosjes genuttigd omdat men heilig gelooft in de reclame (helaas). Geloof eerder in gezond verstand en beweeg genoeg, dan komt het vaak helemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...