anderson cottage

anderson cottage

donderdag 3 februari 2011

In de voetsproren van mijn Opa !!!

Als je je afvraagd wat dit is ?  Een konijnenvel.  In het kader van zelfvoorzienend leven ( zo dichtbij als mogelijk ) vind ik dat ik voor mijn eigen vlees moet kunnen zorgen , in ieder geval , weten hoe ik het moet verwerken. Zoals mijn opa dus, rijen met hokken met grote witte konijnen erin. Daar hadden ze in de tweede wereldoorlog nog een geluk bij, vlees voor de kinderen. Maar dit konijn komt uit de natuur.
In mijn ogen niks mis mee, gezond, goed leven gehad, geen medicatie en heerlijk in de buitenlucht geleefd.

Mooi schoon in de wildpan en een nacht in het water.
In een diepvriesdoos , mooi konijnenvlees, genoeg voor2 personen. Er zat veel vet in dit konijn, had echt goed geleefd.


Van het vel wil ik ook nog iets maken , maar ik ga niet knauwen met mijn tanden zoals die eskimovrouwen, weet het nog niet echt, ga me daar ook eens in verdiepen.
Poes vond het ook allemaal interresant, ze had het hart van het konijn gegeten, nu eens niet uit een blikje, lekker he poes ?
Fijn weekend , Liefs Marion.

29 opmerkingen:

 1. Heb je 'm ook zelf geslacht?
  Groetjes, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik ben in hart en nieren vegetarier en dan is dit best even slikken hoor. Ik eet geen vlees omdat ik te dol ben op dieren en ik vind dat we niet het recht hebben om zo met ze om te gaan. Je hebt gelijk hoor dit is beter dan uit de supermarkt maar misschien zit nu mama konijn met al haar kinderen te wachten tot papa weer terugkomt maar papa komt nooit meer terug. ;-) zeg ik ook altijd tegen mijn man als hij vlees eet. hihi. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weet niet goed welke reactie achter te laten... Ik zit er niets mee dat je dit post en doet, zo zit het leven in elkaar he, maar kan er ook niet echt, 'Leuk' gaan bij posten :-)
  Ik vind konijn heel lekker eten, maar duur, dus als je het zelf kan doen...
  Laat het je zeker en vast smaken hoor!

  De kat zal inderdaad ook wel blij zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh Marion dat is behoorlijk zelfvoorzienend!
  Heb je het zelf gedaan of je mannetje in gezet??
  Ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!!
  liefs van Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, hoort er ook bij hè ... niet alle vlees komt van slager of poelier ... maar dit is (nog) niks voor mij. Ik begraaf braaf alles in de tuin, kruisje erop, klaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is nou interessant! Heb je het gekregen of zelf gevangen? En ook zelf gevild? Ik zou niet weten hoe ik dat aan moest pakken, maar alles kan geleerd worden.
  Het smaakt vast heerlijk!
  Ada

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iehks, hypocriet, ja ik weet het, maar dit is toch echt niet mijn ding. Al is het je van harte gegund hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben wel benieuwd of het gesmaakt heeft, mijn schoonvader die lust dat ook zo graag..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi, Ik ben niet nieuwsgierig,maar hoe heb je het lekkere stukje vlees te pakken gekregen? Lief tegen hem gepraat en gepakt ofzo? Ziet er superlekker uit hoor! Geniet ervan. een stoofpot moet er heerlijk van zijn,volgens horen zeggen. Eet ze.
  Groetjes, wilma.
  PS. of zat'ie tussen de boomsatmmen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is bewust vlees eten. Als iedereen de eigen koe,varken of kip zou moeten doden en villen zouden er minder vlees gegeten worden.Ik zou iets moeten overwinnen,om een konijn te doden. Ik vond het al moeilijk een gewonde vogel uit zijn lijden te helpen. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op strooptocht geweest haha....
  Weet zeker dat het heerlijk zal smaken, maar ook ik moet even slikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nee , dit is ook niet mijn ding.Iets waar ik van hou eet ik zeker niet op,maar ik moet je meegeven dat als iedereen zo zijn stukje vlees zou moeten klaarmaken er heel wat minder vlees gegeten zou worden.Maar wie zijn wij om dieren dood te maken , voor die paar seconden dat het je smaakpapillen streelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben benieuwd hoe je hem te pakken kreeg, de hond misschien, of met de grote lichten van je auto? Hier lopen er genoeg rond, ik jaag ze die kant wel even op. Lekker van genieten zou ik zeggen, met een glaasje wijn er bij kan het erg lekker zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dapper. Als je vlees wilt eten, het ook zelf (?) vangen, in elk geval schoonmaken.

  Zouden meer mensen moeten doen, dan zouden ze er ook vast minder van eten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ik zou t zelf niet kunnen, maar manlief wel hoor. die hadden zelf varkens thuis...ik eet wel vlees maar konijn houd ik niet van.maak je pantoffels van t konijn???

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nee...zo zelfvoorzienend hoef ik niet te zijn ;)...maar ik heb ook niks met vlees dus het speelt voor mij niet. Ik kan nog geen vlieg doodslaan...die vang ik in een glas en breng 'm naar buiten, hihi! Maar je hebt gelijk hoor, beter zo dan uit de super. Dit dier heeft ws een mooi leven gehad. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hoi marion,
  lekker hoor broer konijn,
  voor een hoop mensen is dit een beetje shocking.............
  maar als ze bij de supermarktkip, de poten en de kop er aan zouden laten zitten, DAN hoeft niemand hem meer. WANT DAN LIJKT HET TEVEEL OP HET OORSPRONKELIJKE BEEST.
  dit is tenminste eerlijk vlees.
  maar voor veel mensen is dat te eng om over na te denken!
  laat um lekker smaken!!!
  GROETJES LISENK

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je verhaal roept veel reacties op... Ik ben geen vegetarier,en lust best wel een stukje vlees.
  Alleen zou ik dit niet kunnen. Ik vind alles al snel zielig, maar koop wel vlees in de supermarkt, laf eigenlijk. Je zet me in ieder geval wel aan het denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ja lekker! en dit is ook eerlijk en puur natuur , wij zijn vandaag de dag een beetje de oorsprong van veel dingen vergeten... ik heb een prachtige lederen jas en aan de de binnenkant zit een pels van welk dier weet ik niet... maar had ik hem niet gekocht in de kringwinkel was ie weggegooid en dan is het dier als nog voor "niets" gestorven pas ik hou van dieren heb een asiel hond en poes en drie kippen die veel plaats hebben en eentje legt al maanden niet meer en mag hier heerlijk op pensioen!! zonder ei te leggen ik ben dol op vlees niet op paardevlees maar je zou verwonderd zijn wat jullie allemaal eten/gebruiken hoeveel mensen eten geen snoep met gelatine(gemaakt uit de beenderen van dieren) en wat zit er in salami en bouillionblokjes wat zit erin ?en kaas bevat leb (iets uit de maag van een dier)en een lederen jas of knopen overtrokken met lederen en ik heb een tijdje in een schoenwinkel gewerkt en je wil niet weten van welke dieren we allemaal schoenen /handtassen laten maken kangoroe's massa's!!! en struisvogels ook portomonnee's en zo dat word echt niet alleen van varkenshuid gemaakt maar ook en vooral van kalfsleer dus dit is nu éénmaal de cirkel van het leven ...als je een boek zoals het kleine huis op de prairie leest dan kun je zien hoe het vroeger was nu is het jammergenoeg zo dat het een verknoeide boel is ik eet ook liever zuiver vlees van dieren die een goed leven hebben gehad maar ik kan het niet altijd betalen dus soms moet ik keuze's maken maar als al onze schoenen handtassen en boekentassen en jassen van de kringwinkel komen zal het ook al iets schelen en nee ik koop geen jonge poes maar een " oude " dikkerd van 4kg in het asiel maar wel een lieverd!! ieder op zijn manier hé maar eerlijk die konijnekop brrr en oh ja mijn schapevel in de wasmachine dan aan de lijn en dan voor de speksteenkachel... is gelukt hoor lieve groet Jezebelle uit vlaanderen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow wel stoer eigenlijk. Durf je dat zelf? Ik heb vroeger wel kippen geslacht maar ik weet niet, naarmate ik ouder word, word ik ook weker of zo. Een ding weet ik zeker, het is een stuk diervriendelijker dan de kiloknallers uit de supermarkt.
  Hartelijks,
  Makkie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik moet er niet aan denken maar petje af. Het is inderdaad erg zelfvoorzienend werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geef je groot gelijk met dat bewust vlees eten. Zelf ben ik daar ook heel bewust mee bezig. Het deel waar de binding met de dieren om de hoek komt kijken vind ik wel erg moeilijk.
  Dat wil ik geloof ik toch liever niet weten.
  Fijn weekend.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 23. 't Is in ieder geval een onderwerp wat vele tongen (of pennen, of toetsen ...) losmaakt! Ik zou zeggen: missie geslaagd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Inderdaad heel zelfvoorzienend, en niet echt wat voor mij. Wij hebben ook konijnen, maar dan als gezelschap, niet om op te eten. Maar daar moet ik ook echt niet aan denken, in de winkel ren ik er ook hard voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Haha, dit is iets te zelfvoorzienend voor mij hoor! Ik weet nog dat we ons eerste koophuisje gingen bezichtigen en bij de buren hing ook een konijn in de carport (dat vlees moet toch eerst besterven?). Had de buurman zelf gejaagd maar ik kon alleen maar denken: naast wat voor moordenaar komen wij nu te wonen? Maar het waren hele leuke buren! Geweldig dat je dit zo durft, en ik hoop dat het geweldig smaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. WOOOOW!

  haha, ge bent ook een stoere jij! Liep dat beestje rond in de tuin?

  fijn weekend meisje!

  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 27. He he, ik heb eindelijk weer gewoon internet en kan weer uitgebreid genieten van de blogs en met name de jouwe. Ik heb heel wat bij te lezen zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wow.. wat een apart verhaal!
  Ben erg benieuwd wat je met het veeletjes gaat doen. Oh.. en natuurlijk alvast een smakelijke maaltijd voor als je het gaat nuttigen hé? ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. knap van je.......
  ik houd van puur en eerlijk maar als ik zelf zou moeten slachten, at ik weer vegetarisch......
  Ik kan dat niet......

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...