woensdag 19 januari 2011

Heerlijk tevreden met de dagelijkse en simpele dingen.

Kijk en met m'n nieuwe naaimachine heb ik een spijkerbroek met applicatie gemaakt. Ik zeg zelf dat ik een Boer zoekt vrouw broek heb genaaid.
Op elke zijkant een hele grote zak met applicatie erop , geknipt van een blauwe boerenzakdoek. De stof van de broek is denim  (strech ).

Onder de broekspijpen met een randje zakdoek afgezet. Ik ben er zelf heel blij mee en het zit als gegoten, op naar de volgende. Het was dus goed gelukt. Jippie, wat ben ik blij.

Mijn schone was op een rekje in de huiskamerwoonkeukenleefruimte, het gaat geweldig met het zelfgemaakte wasmiddel, witte was met een schepje soda erbij en deze keer een paar druppeltjes pepermuntolie ( eterisch olie ), oooooh, het ruikt heerlijk hier in huis , de lakens heb ik buiten hangen , kan je nagaan hoe heerlijk die ruiken. MMMMh, daaar word ik nou heel blij van.
Je kan natuurlijk elk luchtje toevoegen wat jij wil, ik ga voor de Bergamot voor in de lente, kan bijna niet wachten.
En zo staan de kweekbakjes voor het raam, en de kabouters houden toezicht .
Moet je eens zien, de bosuitjes en tomatenplantjes komen al op , JIPPIE
De komkommer en pompoenen hoor je groeien, geweldig leuk om te zien. Ik ga ze morgen overplanten in een emmer en dan zet ik ze in de badkuip, totdat het weer het toelaat om ze naar buiten te planten, of ik laat ze gewoon in een emmer.

En dit word morgen ook in de grond gezaaid, in een kleine emaille pan ofzo, lekker handig op het aanrecht. Van ieder een kleine lepel, kan ik langer van de lekkernij genieten. Het zijn zaadjes van kiemgroente, heerlijk voor op je boterham, vlees, salades, en dergelijke, variaties genoeg. Ik heb hier tauge, lente ui en dille , ben heel benieuwd hoe dit zal gaan, leuk he?
En deze sokjes staan op de naald voor een klein jongetje, en dan ben ik helemaal bij met kleine kids sokjes breien. Ze zijn zo handig in de regenlaarsjes , krijg ik dan te horen. Zie het al helemaal voor me, schattig .

O o , wat is dat ? Ja hoor ik ben er voor gevallen, geinspireerd door http://mamassimplelife.blogspot.com/ en omdat ik gisteren een winkeltje tegenkwam met GEWELDIGE GEZELLIGE stofjes ben ik nu ook besmet.
En dit is het begin, dit zijn de eerste. Heel makkelijk, heel veel werk, en heel verslavend.
Ondertussen ook weer brood gebakken, heb 2 vormen van mijn moeder gekregen. Ik voel me net zo'n Amish vrouwtje met dat handwerken en brood bakken, alleen het koetsje met paardje ontbreekt nog, jammer.
En dit aten we vanavond met een glaasje wijn erbij.
Zelfgebakken brood met pesto en katenspek, brood met roomboter en boerenkaas met noten en een vijgen-balsamico-siroop eroverheen gesprenkeld en eentje met gebakken ei en lente-ui, smakelijk eten.

En dan is er weer zo'n dag voorbij , waar je tevreden op terug kan kijken. Simpele dingen , heerlijke bezigheden, en genieten van wat je hebt en van wat je doet, voor nu gaan de voeten uit de klompen en omhoog, ook zoiets simpels, maar zeg nou zelf, heerlijk toch ? , Liefs Marion.

27 opmerkingen:

  1. Gezellig verhaal heb je weer geschreven. Ik zat net wel met het beeldscherm tegen mijn neus geplakt want ik dacht steeltjes in je kas op de vensterbank te zien. Was niet nodig, de foto eronder leverde het bewijs ;)

    Ken je de boeken van Beverly Lewis? Allemaal leuke roman verhalen over een Amish familie. Ik heb ze verslonden. Misschien ken je ze al, anders een leuke leestip.

    Groetjes kasboekvrouw

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal leuk en gezellig uit! En inderdaad, nu nog een koetsje met paard ervoor ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. van de simpele dingen geniet je vaak het meest
    Het zijn de kleine dingen die het doen.
    Lieve Groet Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grappig, Marion ik schreef je net even een mailtje waarin ook staat dat ik de tevredenheid van je zo leuk vind, en daarna zag ik dit berichtje waar dit weer zo duidelijk uit blijkt. Kunnen een hoop mensen tegenwoordig een voorbeeld aan nemen! (materialisme en status zijn absoluut niet mijn ding.)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er allemaal weer heel gezellig uit. Als ik die heeerlijke boterhammen zie krijg ik gelijk weer honger. Mijn zelfgebakken brood gaat na een dag of zo heel erg kruimelen. Heb jij dat ook? Weet jij hoe dat voorkomen kan worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. welkom bij one flower wednesday.... zo verslavend die hexjes. Welprachtige stofjes, en heel mooi garen voor de slofjes. Wat is het toch een inspiratie voor me dat jij blogt...dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kiemgroenten in de grond zaaien dat kende ik nog niet?

    Lekker joh.

    Zaadjes laten groeien geeft zo'n voorjaars gevoel he? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben je weer heerlijk bezig geweest. Net ook weer nieuwe sokken op gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. je bent al aan het zaaien.... is dat niet een beetje te snel.. je moet ze tot de vorst weg is.. half mei binnen houden zeker die komkommers..hoe ga je dat doen..
    let er op dat ze niet te iel worden
    je brood ziet er weer geweldig uit.
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou, heerlijk toch...genieten van de alledaagse dingen, zeg dat brood ziet er erg lekker uit!!!
    en je hebt mooi wol daar liggen..
    groetjes en blijf vooral genieten...Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlike gezelligheid weer......geweldig hoor!! broodjes gebakken naai werkje......fijne avond liefs Ria...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk idee om zo je spijkerbroek op te leuken! Het ziet er allemaal weer erg gezellig uit! Die lapjes met kleine stukjes stof, doe je dat met de hand of ook met de naaimachine? Ik las pas een verhaal van iemand die van allerlei stukjes stof van oude kleding, gordijnen en alle textiel waar een herinnering aan zat een plaid maakte. Vond ik een erg leuk idee om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als bij jou de dag 36 uur had,zou je je nog vermaken.Die kunst van het tevreden zijn met de kleine dingen,zou ik zo veel mensen gunnen.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijk logje, de eenvoud straalt er vanaf! Ben ik zo laat met voorzaaien? Of ben jij zo vroeg???? Ohoh

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je dacht toch niet dat ik weg kon blijven he!
    En zeker niet bij jou!
    Nu even geen Romy meer maar mijn echte naam Petra.
    Virussen of niet ik ga niet meer weg.
    Liefs van Romy ....eehhh Petra!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh heerlijk, ik heb net echt zitten genieten van al die gezellige simpele dingen op jouw blog. Dat maakt het leven nou zo leuk he, dat je van die kleine dingen zo intens kan genieten. En die boterhammetjes zagen er wel heel lekker uit, krijg er spontaan trek van!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. lekker gelezen ziet er weer lekker uit
    ik vind je kachel/oven plaatje zo mooi waar heb je die kachel van daan en kan deze ook de cv warm stoken
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. wat een heerlijk berichtje. helemaal hoe ik het ook voel. en wat ben je creatief zeg. leuk hoor! met het zaaien wacht ik nog even omdat vorig jaar te veel kapot is gegaan. februari denk ik. maar ik moet wel weer eens serieus gaan nadenken over mijn moestuintje.
    bedankt voor je leuke berichtje.

    groetjes lieke

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat is nu het goede leven, genieten van elk moment van je dag en de kleine dingen in het leven.
    Ik betrap mijzelf er nog steeds regelmatig op dat ik maar doordender en me veel te druk maak.
    Ik geloof dat ik maar eens een cursus onthaasten moet gaan doen ofzo

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Welcome to One Flower Wednesday Marion! Your flower is beautiful!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi, wat zien al die zelfgemaakte en zelfgezaaide dingen er goed uit zeg. Ik moet nog beginnen met zaaien, maar dan moet eerst de vensterbank in de keuken leeg ; )
    Wast dat zelfgemaakte wasmiddel echt zo goed ?? Ik zou het ook wel willen proberen en brood bakken staat ook nog op de planning. We krijgen het nog druk !!
    Een hele fijne dag

    Monique
    http://houdhetsimpel.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  22. precies...daar gaat het om!!! je vertelt het heel mooi en mooie foto's erbij! ben weg van je stofjes...echt super!!! Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Marion,
    wat een heerlijk genietblogje!
    De beste dingen van het leven zijn vaak simpel. Jij verstaat de kunst van het goede leven! Tevredenheid!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een knusse gezelligheid en ja ook ik krijg er het 'Amish' gevoel wel een beetje bij. De boeken die kasboekvrouw noemt, zijn idd heerlijk om te lezen. Een hele goede leestip.
    Lekker is dat trouwens he? Dat je zo kunt genieten van al die 'eenvoudige' dingen, even afstand nemen van al dat gehaast etcetera.

    Groetjes
    Gracia/Wolfje

    BeantwoordenVerwijderen
  25. zo eindelijk ven tijd vrij maken om bij te lezen. gezellig om te lezen bij je. je hebt t weer druk gehad met van alles. oh van die schrijfster die kasboekvrouw heb ik ook veel boken gelezen. zijn leuk om te lezen, boeiend...ik he het sokkenbreivirus ook hoor. heb de tweede sok bijna af.. ik wil weer gauw nieuwe maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie bloem Marion! Ik ben blij dat je het zo lekker onder de knie hebt. Leuk om te doen hé?

    Misschien vind je het leuk om mee te doen met alle andere bloemenmeisjes? Rechts in de zijbalk van mijn weblog staat een link naar Karen (het theekopje met hexagon er bij). Elke week komen we daar samen om onze bloemen met elkaar te delen. Is ook leuk hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat heb je een geweldige blog! Ik lees em elke keer! Heb nu door jou en Teunies blog voor het eerst brood gebakken. wat hebben we gesmuld! Bedankt voor je fijne en inspirerende stukjes! groetjes Ingeborg uit groningen

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion