maandag 3 september 2018

Maandag voedsel- prep dag.....en een heel gemakkelijk tofu receptje !!



Maandag prep dag, dan kook ik rijst voor de hele week en deze week linzen. Vorige week hadden we aduki bonen en kikkererwten. Ik heb ze gisteren al in de week gezet dat scheelt de helft in kooktijd.
Op de foto hierboven zie je de lunch voor Pete. Een salade met een ei muffin.....




En dit schaaltje zit erbovenop, jaja gespaart bij de AH winkel. Ik heb er twee, eentje mee naar het werk en dan kan ik de andere vullen en in de koelkast zetten. Makkelijk he? In het middelste schaaltje zit houmous.  Hij vind het heerlijk en ik vind het leuk om te doen.




De ontbijtjes staan ook al klaar voor morgenvroeg....yoghurt ,havermout , lijnzaad en vers fruit...




Kijk deze heb ik vandaag gebakken, ui, paprika en geklopt ei, even in de oven en je hebt wat lekkers voor de lunch of als snack.




Maar goed, dat zijn dingen die ik dagelijks klaarmaak.  Vandaag dus het eten voor de hele week voorbereid. Ik vind het erg gemakkelijk om zo maar te kunnen pakken en te beginnen met een maaltijd. Ik ben veel voordeliger uit en ik heb maar 1 keer een grote afwas, ook niet onbelangrijk.

rijst gekookt
linzen gekookt
eimuffins gebakken
groenten gesneden
tofu klaargemaakt.


En hoe ik de tofu klaarmaak zal ik hieronder laten zien....zo gemakkelijk.




Nou, je hebt dus een blok tofu.  Die hoef je niet af te drogen of wat dan ook, gewoon in plakjes snijden of blokjes, wat jij wil.  dit kan je dus ook voor de hele week maken en in de koelkast bewaren dus.




Dan zet je een anti baklaag pan op het vuur en laat de pan heet worden.
Geen olie of boter of wat dan ook gebruiken.




Plakjes in de pan en dan hoor je het sissen. Niet roeren of draaien, gewoon laten rusten op een middenhoog vuurtje.  Na 2 of 3 minuutjes , even kijken of ze bruin zijn aan de onderkant, en dan omdraaien en het vuur wat lager zetten, want deze kant gaat sneller.  Daarna ga je ze op smaak brengen met soja, of een jussausje of wat je dan ook hebt in huis. en dan is je tofu klaar. Makkelijk he?



Ik geniet ervan als ik dan alles klaar heb.  De was hangt buiten in de wind lekker droog te waaien, ik wandel heerlijk met de meisjes een paar keer per dag. Het eten voor vanavond is klaar.....en ik heb een hele avond vrij om te doen wat ik wil....



Links op de foto de tofu...…



Kijk, en zo koop ik mijn groenten....onderweg . Op het briefje staat geschreven :   Kijk maar hoeveel je er voor wil betalen.....Zelf weten.....



En ondertussen had ik vorige week een kaartje gestuurd naar een lieverd. Ik hou van kaartjes sturen....



Ja, daarom natuurlijk...kan ik lekker met de fiets naar de brievenbus , ondertussen genietend van de blauwe luchten....zucht...hoe goed kan je het hebben he?


                                                          Geniet ervan , Liefs Marion
 

16 opmerkingen:

  1. Oh, wauw!
    Gezellig blogje! Groetjes, Trees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. weer een gezellige blog en lekker eten blijft dat dan een hee week goed is mijn vraag
    groet tineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is voor 4 dagen, en in de koelkast, dat blijft goed...liefs

      Verwijderen
    2. oke Dus je heb ook weer een koelkast
      wel een super handig idee om zo te koken
      geniet van je blogjes
      groet tineke

      Verwijderen
    3. jaaaa, we hebben weer een koelkast, al denk ik dat ie in de winter wel uitgaat. Even proberen met het eten in onze geweldige kelder te plaatsen…..liefs..xxx

      Verwijderen
  3. LekkerTofu, ik ga het straks meteen kopen. Lekker met sperciboontjrs en paprika xxx liefs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hou inderdaad van gezond eten echter ook van makkelijk en binnen een budget. De groenten worden niet gekookt alleen voorgesneden en met het vocht bewaard in de koelkast. En ik ben geen heilige in gezond eten, soms zit ik ook lekker aan een patatje hoor. Als de balans maar een beetje in het midden zit. Genieten....liefs..xxx

      Verwijderen
  5. Slim om het zo te doen,makkelijk voor die 4 dagen hoor.
    Als ik het goed begrijp bak je de tofu ook alle allemaal alvast?
    Moet je het dan opbakken maar is de smaak dan nog steeds lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tofu bewaar ik in een trommeltje in de koelkast en die serveer ik gewoon koud op een gerecht of lunch of snackhapje, eerlijk gezegd doen we daar geen 4 dagen mee hoor...gisteren heb ik van een gedeelte linzen lekkere hamburgers gemaakt, of eigenlijk heet het dan linzenburgers he? …..liefs...xx

      Verwijderen
  6. Oh goed idee, koud kan natuurlijk ook, daar dacht ik niet aan.
    Gemiddeld vier dagen dan...haha, soms heb je gewoon wat meer trek toch? Dan is het net wat sneller op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke blog! Ziet er allemaal goed uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik prep ook voor een aantal dagen, super handig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
    หนังออนไลน์

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thank for the instructions on cooking tofu. We bought a package and I cooked it as per your instructions. Delicious.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion