dinsdag 5 juni 2018

Rozen gelei, vlierbloesemjam....streekmarkt !Hier sta ik dan...op de Ouwesylster markt in Oudebildtzijl.Een streekmarkt die elke eerste zondag van de maand gehouden word. Je mag er gratis staan met zelfgemaakte producten. Ik was al lekker vroeg afgelopen zondag, en kon ik rustig eerst een bakkie doen in de Aerdenplaats. En gezellig mijn kraampje opbouwen. Ik had een nieuwe tafel gekocht ( groter ) en makkelijker te vervoeren. De avond ervoor nog heerlijke rozen gelei gemaakt, ons huisje rook heerlijk toen ik naar bed ging. Ook mijn nieuwe Vlierbloesemjam ging mee, en Abrikozen. Ik had er zin in en het werd een geweldig gezellige dag...


Deze Mevrouw had nog nooit eerder Rozengelei gehad in haar leven, dus geproeft, dapper hoor. En ze vond het heerlijk......Daar gaat het om he? Mooie momenten en genieten van wat is....

Ik heb heel erg goed verkocht en de mensen vinden de aparte smaakjes erg aantrekkelijk...dus....

De volgende keer neem ik siroopjes mee, natuurlijk weer alles zelfgemaakt. En die siroopjes kan je met lekker koud of heet water aanlengen....zo heb je dus een koel of warm drankje....

Ik doe dit zoooooo graag en vind het een heerlijke uitdaging.....Ja en dan krijg je gele vingertoppen omdat je 8 kilo abrikozen hebt ontpit, of gele knieën van het paardenbloemen plukken.....Maar ach, dan heb je ook wat.

Ik maak alles vers.....en met veel liefde en passie klaar...

                                  Geniet ervan , Liefs Marion


 

11 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk om zelf zoveel soorten jam te maken en goed te verkopen ook! Je klanten komen volgende maand vast terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk om dat te doen. Ik heb nog nooit jam gemaakt, laat staan gelei of siroop. Komt misschien ook omdat mijn lijf vaak niet wil wat ik zelf wil LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een genot om naar de kijken, al die potjes. Volgens mij zit je daar wel op je plek! Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt helemaal geweldig. En wat leuk dat je daar gratis mag staan. Een goed initiatief. Maar wel veel werk volgens mij al die lekker jammetjes maken. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er erg gezellig uit. En dat je daar gratis mag staan vind ik wel heel bijzonder! Heel begrijpelijk dat je daar je producten aan de man brengt, je bent eerst lekker bezig met het maken ervan, en daarna met het verkopen. Zo burger je lekker snel in. Lukt het een beetje met de taal? Lijkt me wel een dingetje, een Limburgse die Fries moet verstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk zeg....je bent goed bezig...heerlijk al je eigengemaakte spulletjes....mmmmmmm....liefs Ria x 💜

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal in je element zo mooi om te lezen?zien
  groet tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt voor niks een kraampje? super! Heb eerlijk ook nog nooit van rozengelei gehoord... wel allerlei soorten jam soorten. kiwi/banana ed.
  groet, WIlma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk zo'n hobby. Letterlijk en figuurlijk!🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ziet er allemaal heerlijk Marion! Ik heb ook nog nooit rozengelei geproefd kun je het recept misschien es delen?
  Ik heb nog een vraagje . Wat gebruik jij voor je jammetjes? Ik gebruikte altijd marmello maar dat is niet meer verkrijgbaar nu gebruik ik agaragar die vind ik wat minder goed.

  Liefs .

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik geniet zo van jouw foto's dat ik denk,... ik wou dat je bij mij in de stad ook op de markt stond,....
  :o)
  XX

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion