zondag 11 oktober 2015

Alles voor de koude dagen...en Anderson Cottage ShopWat een mooie dag vandaag, gisteren boodschappen gedaan , en de was, en het huisje aan kant dus vandaag......in de tuin werken....
Dit heb ik geoogst en weggelegd voor de koude dagen...zo lekker he ?
Vandaag eten we andijvie, groot he ?   Dit is 1 krop, ja ik ben echt blij met m'n moestuintje..


 
En de kippen ook, die helpen me goed mee.
 
 
 
En de mest van de kippen gaat dan weer terug naar de moestuin, deze keer zijn de aardbeien aan de beurt.
Dan krijgen we volgend jaar hopelijk weer heerlijke aardbeien.
De jonkies moet je zoeken tussen de eikels, jeetje, nog nooit zoveel eikels zien vallen in al die 8 jaar dat we hier wonen.Hier waren we op de helft , in totaal 8 zakken eikels verzameld, voor de varkens op de boerderij waar ik werk , je weet wel    http://zorgboerderijdelindehoeve.nl/nieuw/     die lusten dat wel hoor, geweldig he ?
De moestuinbakken die leeg zijn krijgen een laagje stro en een vliesdekentje, zo komen ze wel de winter door en hoef ik strakjes met al die bladeren en nog meer eikels alleen maar het dekentje eraf te halen. Heb ik zo bedacht, of het gaat werken zal de tijd leren.
Zo , lekker warm..O ja, afgelopen week is ook nog onze schoorsteen geveegd en ons fornuis schoongemaakt.....geweldigFotootje voor....
Fotootje na...goed he ?
Fotootje s 'middags....Fotootje avonds.......yeeaaah pizzaaaaaaa

Zoooo blij dat ons fornuisje weer aan is, gezellig...Kijk dat vind Daisy ook, wat een windekind he ?En geniet ik nog van de bloemen in de moestuin.....
Toen ik bezig was hoorde ik nog een hommel, leuk he ?En niet alleen geniet ik van de bloemen maar ze zijn natuurlijk nodig......voor de natuur.....de bijen...

Iemand heeft net precies een grote tas met stof erin afgegeven, goed he ?  Kan ik weer tasjes van naaien die ik bij het winkeltje hang. Maar ik ga eerst weer even spinnen met m'n spintol die een lieverd voor me gemaakt heeft , leuk he ?  Zooo leuk om te doen en heel ontspannen en het water voor de thee staat al op het fornuis , nou als dat geen genieten is ?  De wol komt van een schaapje dat Trui heet, geweldige naam he?


Kijk even op onze nieuwe site,

KLIK HIER VOOR ANDERSON COTTAGE SHOP

Geniet ervan , Liefs Marion

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk allemaal...geniet van een fijne zondag...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtig mooie grote en (waarschijnlijk) héérlijk andijvie. Dat is smullen! En lieve.. wat een berg eikeltjes! Dacht dat er hier al veel uit één boom waren komen vallen, maar dat is bij die 8 zakken niets meer! ;o)

  Ik ga nog even snel in je winkel kijken. Alvast een mooie week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn blogje, idd veel eikel dat beloofd een strenge winter heb ik me ooit laten vertellen. Prachtige foto van je grijnzende windekind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL. Wat kijken de kippen verwachtingsvol naar je op : )

  En sla op pizza, zie ik dat goed? Is dat lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nee hoor vlijtig liesje, geen sla maar zuring en snijbiet, ook erg lekker, je gebruikt als spinazie,,liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zo alles goed geregeld voor de winter.
  Je bent blijkbaar erg tevreden over de schoorsteenveger, ik ben al een hele tijd op zoek naar een goede, mag ik zijn adres?
  alvast bedankt,
  mien

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion