zondag 3 november 2013

Hoeveel kerstspulletjes ?




Heel bewust 3 nieuwe vetbedden gekocht voor onze windekinderen, heerlijk licht, neemt een grote hoeveelheid vocht op, lekker zacht, makkelijk te wassen.  Dus 3 stuks , verder niets .......gekocht.
Het hondenbedje is weer heerlijk fris, een hoeslaken en vetbedjes erop en klaar is Mariontje.
Verder niets gekocht als groente en fruit en bij de lokale Jan Lin.ders kwam ik nog een erg spontane bloglezeres tegen, erg leuk hoor. Ik was daar om een flesje wijn en een heerlijk blue kaasje te kopen voor     avonds.  Dus heerlijk weer weinig uitgegeven. Wel afgegeven , de kerstboom heb ik verkocht en er was een liefhebber voor al m'n andere kerstspulletjes.




Poes Lilly ligt graag op een schapenvacht en geef haar eens ongelijk. Dit kiekje had ik vanmorgen even gemaakt toen ik de kerstspulletjes dus aan het uitzoeken was, want ook al is het zondag, opruimen doe ik  graag.

Ik had dus een plastice bak, zo eentje die je onder je bed kan rijden , vol met kerstspulletjes. Veel gekregen en ook veel zelf gekocht in het verleden. Hechtte er toen meer waarde aan als nu heb ik ontdekt.  Ik kocht niet elk jaar nieuwe ballen of zo hoor maar ongemerkt koop je dus meer als je eigenlijk wou. Maar dit jaar gaat er dus veel de deur uit, naar een ander huisje.




Alle kerstspulletjes die ik nu nog heb zitten in dit gezellige blikje. Het kan zo in de onderste lade van mijn nachtkastje.  Wat een heerlijk licht gevoel geeft dat enne....... de buurvrouw is superblij met de gegeven kerstspulletjes.  Nou, zo simpel kan het dus zijn ,.




 En zeg nu zelf, is dit niet al een beetje kerst ?

Ik zal heus wel gaan versieren met een takje en een appeltje met een theelichtje erin,  maar ik houd het wel erg simpel dit jaar ......en jullie ?


Geniet ervan , Liefs Marion.

24 opmerkingen:

  1. Idd een kaarsje aan, en het is kerst! zooo gezellig! Ik heb wel een kerstboom, En nog wat gezellige spulletjes, maar veel meer dan dat ook niet. Voorheen had ik ook heeeeeeel veel. Een kerststal, veel huisjes, etc etc. Ik heb nog wel een stuk meer als jij. Knap dat jij het kon beperken tot 1 klein doosje! Maar ach....voor die paar weken, moet je een heel jaar veel ruimte voor reserveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben nog nooit een kerstboom gezet...echt waar.....niet verder vertellen hoor......hihihi...liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb twee precies de zelfde op tafel staan :) Lang leve ikea.

    Heb een paar jaar terug veel kaarsen weggedaan en de leukste gehouden. Mijn oma gaf mij en mijn broertje er elk jaar eentje, en heb er nooit een opgebrand.

    De kinderen mogen ook elk jaar een balletje uitzoeken en ik kreeg vorig jaar van mijn moeder een grote hoeveelheid onbreekbare kerstballen. Maar al met al past het nog in een bescheiden kerstpakketdoos. Van mij mag alles gisteren al weg, maar met kindjes vind ik het toch wel erg leuk, die boom optuigen :)

    En weer aftuigen, zo snel mogelijk na kerst.

    Gerlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik doe hetzelfde als de afgelopen 31 jaar met zelfde spullen. Ik kan altijd erg genieten van alles neerzetten en ben altijd een beetje weemoedig als ik het weer op moet bergen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mijn kerstspullenzijn efstukken. lekkker gezellig en lekker consuminderig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij halen weer het miniboompje uit de tuin. De ballen zijn al 40 jr oud en een paar jaar geleden heb ik wat slingers vernieuwd met kringloopspul.Leuke kandelaars heb je.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,
    Ja, ik houd het steeds simpeler.
    Een kleine kerstboom neem ik vanwege de kleinkindjes.
    Maar als ik zeker weet dat ze niet komen, dan weet ik niet of ik er één neem.
    Allerlei versieringen hoef ik ook niet meer. Vond ik vroeger wel leuk, maar vind ik nu onrustig in huis.
    Een stenen kerststalletje uit de wereldwinkel staan ieder jaar op de schoorsteen, als teken van waar het eigenlijk om gaat.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja, je hebt helemaal gelijk Marion. Met wat dingen uit de natuur en kaarsjes, heb je zo al een kerstsfeer. Ik heb ook niets met die uitgedoste kerstbomen. 'T Liefst deed ik er geen, maar ja, zo ver is mijn DH nog niet.
    Heerlijke honden en poes heb je. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Marion, Fijn opgeruimd hoor met die kerstspullen.
    Wij halen elk jaar een boompje (overhouden lukt nooit) en daar hangen we een paar ballen en lampjes in. Verder wisselt het hoeveel ik ophang.

    Ik had 2 dozen en 2 tassen met kerstspullen, dat is in 1 jaar geleidelijk aan terug gegaan naar 1 doos. Het leukste vind ik de zelfgemaakte kerstballen en kleine kerstkadootjes van mijn schoonfamilie.

    Wat is trouwens een vetbed?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier staat ook nooit een kerstboom, ja 1 groeit in de tuin en als het sneeuwt is die geweldig mooi. Kaarsen branden we ook zelden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Liebe Marion,
    Du bist schon so weit, kannst Dich von so vielen Dingen trennen ! Toll ! Ich bin leider noch nicht ganz so weit, aber immer öfter schaffe ich es, Dinge wegzugeben oder zu entsorgen ! Ein wenig bin ich stolz ! Aber was Du machst, ist klasse ! Es befreit ! Wunderschön die Tafel mit den beiden Kerzenhaltern ! Liebe Grüße, Birgit P.S.: Die Katze macht es richtig !:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Marion, dat ziet er gezellig uit, die vetbedden. Lijkt me ook iets voor mijn hondje. Waar koop je ze?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als de sfeer maar gezellig is, en dat is het vaak al met heel weinig spulletjes. Ik was afgelopen weekend bij zo'n grote tuinwinkel en werd overspoeld door kerstspullen. Zo overdadig, en daardoor juist helemaal niet sfeervol meer. Ik vind je kandelaars mooi! (en jouw hondjes hebben het goed ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja, heerlijk!
    Ik ben zeker nu (weer) heerlijk aan het 'downsizen'. Wat lucht dat op!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bij mij wordt de boom ook elk jaar kleiner, maar helemaal zonder zouden de volwassen kinderen en kleinkinderen niet leuk vinden. Grappig is dat ze zelf geen boom hebben, het hoort voor hen bij het ouderlijk huis en alle mooie kerstfeesten die we samen gevierd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat idee had ik dus ook, maar we houden de boom wel. Het is ook een kunstboom en een mooie, dus daar gaan we wel de kosten uit halen ; )
    Geen nieuwe versieringen dit jaar. Een paar jaar terug heb ik een heleboel kerstspullen naar de kringloop gedaan en nu heb ik alleen maar zilver, rood en witte spullen.
    Een hele fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. zelf heb ik heel veel moeite met de maand december ben al jaren afgekeurd en in die tijden doet het allemaal extra veel pijn
    we hebben expres veel versieringen en een grote boom om toch nog te proberen en wat gezelligheid in te krijgen dit jaar is de boom en de rest allemaal in de kleur paars onze trap kast ligt helemaal vol inclusief de kerst boom ook liggen hier onze paas spullen dus 1 klein doosje gaat hier niet lukken
    groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wij hebben nooit een kerstboom. Wel wat versieringen uit de tuin, en niet te vergeten de kerstwerkjes die onze vier kinderen op school maken.
    Ik vind jullie huis er zo heerlijk eenvoudig, warm, knus en gezellig uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ha Marion,
    Als stille meelezer geniet ik elke keer weer van je positieve blogjes. Een commentaar op case op een amerikaanse site over vroeg-pensioen trof me vanmiddag. Ik wil hem je niet onthouden :-)

    grtjes c


    PaulNovember 4, 2013 at 2:02 pm#
    Time is WAY more valuable than money If you have enough money to live on for the rest of your life, why the F***********K would you waste one more minute at work???

    I guess I’m just a little emotional today: we lost our beloved greyhound Bongo last week to cancer. I think of all the walks I could have taken him on, all the bellyrubs I could have given him and all the times spent on the couch reading a good book with his big ol’ greyhound head in my lap while he snoozed away —IF I STILL DIDN’T HAVE TO WORK…. I’m late to emulating MMM, so I’m not retired yet.]

    BeantwoordenVerwijderen
  20. tja ,ik wou ook mijn kerstspulletjes opruimen,maar stuitte op tegenstand in de vorm van mijn dochter ,want veel van de spulletjes heb ik lang geleden gekocht toen zij nog klein was en nu ze ouder word en ze waarschijnlijk in de nabije toekomst de deur uitgaat ,wil ze graag veel van die spulletjes meenemen ,omdat ze er best wel veel emotionele waarde aanhecht en zij het leuk zou vinden om ze later te laten zien aan haar kinderen, dus de kerstspullen blijven voorlopig .

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben nog niet met Kerst bezig. Eerst Sinterklaas.

    Maar die trommel vind ik prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik hou niet van veel tuttemerut met kerst. Jouw verhaal spreekt me dus erg aan. Fijn dat je er een ander zo blij mee kunt maken dan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik heb een stuk of drie kerstballen en verder nog wel een paar gezellige potjes voor waxinelichtjes. Helemaal goed zo.
    De kerstspullen heb ik begin dit jaar allemaal weggegeven . Het werd al jaren niet meer gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo Marion,
    Ik ben een greyhound aan het haken met - ik denk - hetzelfde patroon dat jij hebt. Ik ben nu echter met het hoofd bezig en moet plots in rijen haken i.p.v. rond en nou lijkt het niet meer te kloppen.
    kan jij me misschien helpen?
    Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Inge
    ingevanheuckelom@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion