anderson cottage

anderson cottage

woensdag 20 oktober 2010

Spinnewiel, houtfornuis, en mamadag.

Teunie ( eenvoudigleven )en ik op ons nieuwe bankje, haha, deze blijft hoor, veel beter zitcomfort.
De reden dat Teunie en Willem kwamen vanmorgen was dat mijn moeder een spinnewiel voor Teunie had.
Mijn moeder had het spinnewiel op zolder staan en ik wist er wel iemand voor , haha Teunie, en ze was er heeeel erg blij mee, en wij ook . Het was een hele fijne ontmoeting zo met elkaar .
Moeder heeft het spinnen nogmaals uitgelegd en voorgedaan en Teunie spinde zomaar even een draadje.
Na koffie en natuurlijk Limburgse vlaai ,want dat hoort erbij.
Van Teunie mocht ik een zelfgebakken kruidkoek ontvangen en mijn moeder kreeg een mandje met erg leuke cadootjes erin. Erg leuk allemaal.
Willem en Teunie gingen na afscheid genomen te hebben weer verder op pad, voor een fornuis/kachel.
Teunie liet ik nog even mijn weckvoorraadje bezichtigen toen ik flesje gluwein zag staan, die was voor Willem, haha Proost Willem , voor bij jullie kacheltje en heerlijke behaaglijke knusse uurtjes !
Na het bezoekje van Teunie en Willem zijn mijn moeder en ik nog naar de stad gereden .
Daarna hebben we wortelstamppot met halskarbonaadjes gegeten en heb ik mijn moeder weer naar huis teruggebracht.
Dit noem ik altijd mamadag. ik haal mijn moeder s'morgens op tijd op ( ze heeft geen auto ) en dan gaan we heerlijk een gehele dag lekker samen doorbrengen. Soms doen we huishoudelijke dingetjes samen, of we gaan ergens heerlijk wandelen, of gaan zomaar leuke dingen samen doen. We praten wat over wat ons bezig houd en hebben  veel lol samen. Nu heeft mijn moeder thuis een voorraadje wol liggen en vanavond heb ik ook twee bolletjes wol gekregen om sokken van te breien, het is al even geleden , dus ik moet er weer in komen,poeh poeh, maar dat gaat helemaal lukken. Net zoals Teunie spinnen onder de knie gaat krijgen, veel oefenen, ga ik het sokken breien onder de knie krijgen.Nu ik dit logje schrijf ligt Lilly de poes bij Joyce in de nek te slapen. ach wat heerlijk ontspannen. Net zoals deze dag, een ontspannen dag met lieve  mensen om me heen en mijn dierbare moeder, een dag met een gouden randje, of bling bling, zoals mijn schoonzus zou zeggen , haha.  Ik wens iedereen fijne mamadagjes, liefs Marion.

10 opmerkingen:

 1. Klinkt als een heerlijk dagje. Geniet van je mamadagjes! Gelukkig heb ik er destijds ook van genoten. Kan er nog steeds met heimwee aan terugdenken.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk, knus en warm blog heb je.

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag. Echt genieten hè? Succes met je sokken.
  Liefs, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk huis lijkt me dit! Heerlijk om te wonen lijkt me. En sokkenbreien, gewoon doorzetten;) als je eenmaal de smaak te pakken hebt blijf je breien;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk, zo'n dag met je moeder. Nog altijd mis ik die heerlijke momenten en dagen met en bij haar. Geniet er dankbaar van !!! Groet, Leni.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je reactie achterliet op mijn blog. Wat een geweldig fornuis heb je. Lekker warm en sfeervol.
  Weten we gelijk waar Teuni haar spinnenwiel vandaan komt haha....

  Die honden zijn heerlijk! en de kat is ook heel cute!

  Ga je volgen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo,Ik vond je blog via Teunie. Nou, die voelde zich ook wel thuis. Een heerlijk huis om te overwinteren. Dat bankje is leuk zo zeg! Bij ons heb je loghouses. Een grote wens van me, maar ook een houtkachel, die missen we nog elke dag, nadat we uit Holland vertrokken zijn. En als je het dan ruikt..Ik denk dat Teunie nog een spinnende poes mist!
  Groetjes van overzee.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hooi lieve Marion!

  Wat een fijne omschrijving van een fijne mamma dag! Heerlijk! En ja de bank zit echt 100 keer beter!

  liefs x Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marion,

  Dank je voor je berichtjes de laatste tijd! Erg leuk, het deed me echt goed. De balans (die er meestal ook wel is) begint terug te komen en ik neem je tip ter harte: ik ga na de vakantie gewoon wat uurtjes inplannen voor de dingen die ik zelf wil doen en ben dan gewoon 'bezet'.

  Dat knutselen met de kinderen vind ik zelf ook belangrijk en leuk. Dat zijn inderdaad de dingen die blijven hangen, zelf herinner ik me ook dat soort dingen van vroeger :-) Verschillende buurmeisjes waaien regelmatig aan om bij ons aan tafel te zitten, zo gezellig! En terwijl de meiden dan knutselen en kletsen doe ik soms wat dingetjes in de keuken.

  groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk hé? Om deze mensen persoonlijk te mogen ontmoeten. Ook ik heb dat al twee keer mogen doen! Werkelijk mensen van goud.

  Fijn ook dat je moeder (en jij) hen weer hebben kunnen helpen. Zo zie je maar weer. Toch weer dat krijgen en geven.

  Dáár wordt de wereld nou zo mooi van! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...