anderson cottage

anderson cottage

zondag 18 februari 2018

Een lang gezellig blogje van een lange gezellige dag.Daar reden we weer .....met de grote bus...volgeladen naar Friesland.
Dit was de eerste keer dat de zon scheen , alle andere ritten voorheen waren met slecht weer en  donker.....dus het was genieten.

Gemeente Het Bildt is samengegaan met andere kleine gemeentes en er is een nieuwe gemeente gevormd. Het heet nu Gemeente de Waadhoeke. En ter eren van dit is er een monument op de rotonde voor St Annaparochie geplaatst....mooi he?


In St.Anne staat het kerkje waar Rembrandt met zijn Saskia is getrouwd......
Lekkere Friese klei te rusten in de zon......en we zijn bijna op de ouwe dijk.....Rijdend over de dijk......bijna......en.....we realiseren ons dat we dus 1228 buren hebben ......
Op de dijk staan 1229 dijkhuisjes........
Ja hoor, daar is ze , stralend in de zon.....ons dijkhuisje.......
Terwijl ik koffie zet en van alles naar boven kluun/sleep laad Pete de bus uit.....Ik sta hier op het kleien kamertje boven aan de achterkant.....wacht ik zal je het uitzicht laten zien......Nou ?    Mooi he?  Met het puntje van het dak van de werkplaats van Pete.  Wat een uitzicht he? 
En als het donker is zien we vanaf deze plek de vuurtoren van Ameland......Dit is ook boven waar je met een heel klein smal steil trappetje naar boven komt.....
De nok.....
Kijk.....erg steil en smal....grappig he?

Deur naar onze slaapkamer.....
Zon aan de voorkant waar we slapen....heerlijk om zo wakker te worden he?
Andere nok van het huis en dit is allemaal wit geschilderd...
En zo weer naar beneden.....authentieke deuren....
Tussen het sjouwen door kan ik het niet laten om alvast wat leuks neer te zetten....zoals dit oude Franse tuintafeltje met gezellige spulletjes erop.
En dat leuke poesje is handgemaakt door een lieverd, ik ontving dit per post....waar we ook veel lieve kaarten ontvangen....Dank je wel allemaal lieverds  !!!!!!
Zo, deze dozen pak ik een volgende keer weer uit......we gaan weer terug naar ons andere huisje.....

Tussendoor lekker buiten koffie gedronken met ons tweetjes op de vensterbank aan de voorkant van ons huisje.....we hebben meteen besloten dat we daar een bank neerzetten en daar gaan genieten van de wereld die we dan voorbij zien gaan......en dat het liefst met een zonnetje erbij.....
Het is heerlijk rustig op de weg en ben elke keer erg dankbaar dat we heel aan en heel terug komen....
Zo mooi he?  Het was weer een goede dag.....
De dag erop kreeg ik van Pete deze verrassing........


 

Het is nog niet klaar, er komen nog meer kleurtjes in.....ik ben helemaal blij met mijn vlindertje....

Deze week nog even flink eraan......echt de laatste loodjes..... heel erg bedankt voor al jullie lieve opbeurende reacties.....dat voelt zo goed......

                                                         Geniet ervan , Liefs Mariontje.

17 opmerkingen:

 1. Helemaal jou ding dat tini tiny huisje met al z'n oude lieflijkheden. Genieten voor jullie x.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zullen jullie gaan genieten van het weidse uitzicht. Vooral vanuit het kleine kamertje heb je een prachtig verdwijnpunt. De wolkenluchten zullen ook steeds wisselend genot zijn.
  Sterkte met de laatste loodjes!
  Groetjes, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk om met jullie mee te mogen rijden. I de zon is het nog mooier­čśŹ En dan jouw vlinder, ben heel benieuwd naar het eindresultaat dikke kussssss

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg energie van je zonnige foto's. Groetjes Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kun je daar de sterren goed zien? Lijkt me zo mooi om veel sterren te zien. Lukt bijna nergens in Nederland. Als kind in Friesland op de camping heb ik eens de Melkweg heel goed kunnen zien. Zo mooi!
  Voordat mijn man en ik getrouwd waren gingen we soms naar Dokkum. Ik wilde daar destijds wel wonen. Het licht is daar zo mooi en een mooi stadje,
  Je kunt je nu heerlijk uitleven met allemaal decoraties :-) Dit huis is vast groter dan de vorige. Allebei met hun eigen charmes :-)
  Heel veel sterkte met de laatste loodjes. Mooie foto’s en eindeloze vlaktes. Was ook zo in de Noordoostpolder waar we lang hebben gewoond. Van die hoge luchten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je staat met een been in je oude huis en met het andere been in het nieuwe huis. Dat is idd heel raar,we zijn al een paar keer verhuisd met ons gezin dus ik herken het gevoel.
  Je moet er doorheen want het hoort er allemaal bij. Maar focus je op jullie nieuwe toekomst want deze verhuizing is de start van een ander leven.Het ziet er al fris en fruitig uit , mooie lichte kleuren ook. Succes,groetjes van Lien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat jullie daar steeds een vakantiegevoel zullen hebben. Dat he ik al achter mijn laptop met die mooie foto's. En jullie zullen er weer helemaal jullie mooie knusse huisje van maken, net zoals in Limburg. Kunnen de meisjes trappen klimmen? Lieve groet van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap op van al je mooie fotos. Dat trappetje maar boven lijkt wel op het trapje waar je een quilting bee had.
  Zo mooi daar!! Het gaat jullie vast allemaal lukken daar!
  Supermooie blunder en Ben ook benieuwd naar eind result.
  Success met de laatsteloodjes.
  Groet uit de jou en sneeuw.
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blij dat jullie weer terug zijn en wat een leuk huisje zeg
  groet tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk blog weer Marion. Meestal lees ik alleen maar mee, maar wilde jullie nu toch heel veel succes en plezier wensen bij deze verhuizing. Maar alles positief bekijken en plezier ermee hebben lijkt wel een beetje bij jullie ingebakken! Geniet van elkaar en jullie nieuwe omgeving. Ben toch zo benieuwd hoe jullie het weer jullie huisje laten worden.
  En vind het ook heel knap dat jullie deze avontuurlijke beslissing hebben genomen. Ben soms een beetje jaloers, maar zit zelf een beetje te angstig in elkaar voor zulke beslissingen. Geniet wel heel graag met jullie mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Marion, heb je blog onlangs ontdekt en vind het een bron van inspiratie: wat een goede 'reminder' dat het leven een stuk aangenamer is als je kunt genieten van de kleine, eenvoudige dingen! Jullie nieuwe huisje ziet er schattig uit. Ben heel benieuwd wat jullie ervan gaan maken. Heb zelf 12 jaar met heel veel plezier in het noorden van het land gewoond (Drenthe). Rust, ruimte en nuchtere, 'aardse' mensen. Jullie gaan er vast heel gelukkig worden. (zijn jullie natuurlijk al!!) Ik verheug me erop om over jullie avonturen te lezen. Groeten, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat een veranderingen! Ik lees al een aantal jaren mee op je blog als "stille lezer" en ben geïnspireerd door hoe jullie in het leven staan. Nu een tijdje niet komen lezen omdat ik dacht dat je gestopt was met bloggen maar kijk :-), blij dat je terug bent. Ik wens jullie alle geluk toe in dit schattige huisje, het gaat vast weer helemaal "jullie" plekje worden. Heel moedig dat jullie deze beslissing genomen hebt want je weet wat je hebt maar niet wat je krijgt (zegt mijn moeder altijd). Maar ben wel benieuwd hoe jullie het gaan doen met de moestuin? Warme groet uit Belgïe, Cyn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wishing you good luck in your new home.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het heel bijzonder dit te lezen. Al lang volg ik je blog en dan ineens woon je bij me om de hoek, nog geen 10 km van me af. Je bent welkom om ooit eens een bakkie te doen. Liefs Elze

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben ook een "stille lezer" maar wilde jullie ook even heel veel geluk wensen in jullie nieuwe huisje. En knap dat jullie zo'n stap durven te maken. Ik denk dat ik, als ras echte Limburgse, maar moeilijk uit Limburg weg zou kunnen gaan.
  Maar aan de andere kant, als ik zie hoe mooi en vrij jullie zijn komen te wonen, dan kan ik jullie geen ongelijk geven. Volgens mij is daar de lucht ook veel gezonder dan hier in Limburg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Enig zo'n huisje met al zijn oude schatten. Jullie zullen er vast een fijne tijd hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...