dinsdag 24 september 2013

Goedkoop, 1/2 prijs en gratis boodschappen doen !!!


5 kilo uien voor maar 2,50 euro



Deze kist totaal voor maar 1,50 euro


 
 
Tomaten voor maar 0,33 eurocent



2 dikke knolselderij en prei voor maar 1,20 euro




Het lekkerste , verse knoflook voor 0,75 eurocent per stuk.




Und dieze bloemschen waren zum vergeben, gratis meenemen dus, twee bakken gingen met me mee.



Leuk he ?

We hebben ook nog getankt, het scheelde 0,30 eurocent per liter.
Waar ?
Nou , bij ons net even over de grens in Goch dus. Er is daar in de buurt een lokale boerenmarkt en daar gaan we nu wekelijks shoppen dus. Erg simpel en basic hoor. Je hebt er ook een hoekje met allemaal groenten en fruit wat niet helemaal jofel meer eruit ziet zeg maar , je kan dan uitzoeken voor de helft van de prijs. Vandaar dat kistje met groenten, daar maakt mariontje flink wat pastasauzen en dergelijke van, tomatensoepen , in glazen potten doen, op de kop zetten en hupsikadee, weer lekkere voorraad.  Verder pak ik nog steeds uit mijn tuintje, verse eikenbladsla, heerlijk joh.
Ik zag op weg naar mijn werk de paddestoelen alweer massaal uit de grond komen, mmmmmh, heerlijke paddestoelen soep met knoflook . Zo komen wij de weken wel door. Het hoeft niet duur te zijn, ga er maar eens op uit, de boer op , vragen her en der, je zal zien dat het je iets opleverd . Ik steun liever de lokale boeren en tuinders als uni.lever en dergelijk gespuis.
Een dikke maaltijdsoep/stew/schotel is zo in elkaar geflanst met allerlei verse groenten. Invriezen of in glazen potten doen.Lekker simpel.

Geniet ervan , Liefs Marion



 

12 opmerkingen:

  1. Jeetje, da's heel goedkoop en nog prima te gebruiken allemaal!
    Helaas is het hier niet zo goedkoop, maar probeer toch ook met de kinderen zoveel mogelijk bij de boer te halen danwel bij mensen die een bordje langs de weg hebben. Zo gezellig ook nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt heel goedkoop weten in te slaan.In Zeeland zijn ook de boeren prijsbewust en hun produkten zijn maar ietsje goedkoper dan op de markt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. < wat heerlijk zeg, lekker ingeslagen >

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een bof!
    Je zult je heel erg rijk hebben gevoeld toen je met je buit thuiskwam.
    Eet smakelijk alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt gelijk ik steun ook liever lokaal dan de supermarkt. We verslaan de crisis!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie buit heb je in de wacht gesleept! Daar kan je voorlopig weer mee vooruit. Onze zoon werkt bij een biologische boerderij en neemt regelmatig groenten mee, heerlijk! Ik zal ook eens om mij heen kijken wat ik verder nog kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha Marion, je "goedkoop, 1/2 prijs enz." trok mijn aandacht. Je bent goed bezig, alleen geen goedkope duitse boerenmarkt in de buurt hier in het westen. Maar, ik heb wel mijn eigen tomaten, sla en boontjes en verder wonen wij hier tussen de kassen en genoeg boeren in de buurt, dus voor aardappels, uien, komkommers ed. heb ik ook mijn zeer voordelige en verse adresjes. En ja, ik ga ook voor de lekkere dikke soepen en stews, die ik ook invries want voor 2 pers. per keer maken gaat natuurlijk niet.
    Lieve groet,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi, viavia hier aangekomen (ik geloof via de vlier) wat heb je een fijne blog!
    Ik ga je dan ook met veel plezier volgen!
    Geniet van je mooie groentes, wat een geweldige aankoop!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou ja !!...wat goedkoop allemaal...geniet maar lekker...liefs Ria...x !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat is inderdaad niet veel geld voor deze toch goede producten. Ach, bij de meeste mensen moet het er allemaal perfect uitzien, maar een deukje of iets dergelijks, dan is het ook nog goed te eten. Je bent heel goed bezig en ik leer van jou. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat is helemaal niet gek. Heerlijk hè, zulke buren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik koop hier ook bij de boer of langs de weg, tomaten aardbeien appels enz. Bij de boerenrijwinkel haal ik eieren kaas en vlees

    Julia

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie, Liefs Marion